avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 803 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Calomnie sau nu??
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Calomnie sau nu??

Buna. X-ulescu lipeste zeci de afise prin oras in care apare poza unui individ iar sub poza cateva randuri despre o fapta comisa,una destul de grava,fapta care i-ar aduce o condamnare la ani grei de inchisoare. X-ulescu detine niste probe concrete cu care ar putea dovedi fapta acelui individ in urma unui eventual denunt. Faptuitorul probabil va depune o plangere impotriva lui X-ulescu pt. calomnie. X-ulescu insa are acele probe care probabil va dovedi ca intr-adevar acea "reclama" facuta prin intermediul acelor afise, nu este minciuna. Mai poate fi vorba de calomnie in cazul asta?
Parerea mea este ca ar trebui sa cereti sfatul unui avocat specializat, pentru a putea aprecia in ansamblu toata situatia, faptele petrecute si dovezile existente.
Existenta unui dosar, schimbarea declaratiei partii vatamate, acele inregistrari ar trebui privite toate in ansamblu si formulata o noua plangere.

Oricum, daca partea vatamata este minora, ea trebuie sa fie asistata de un ocrotitor legal (parintii sau eventual alte perosoane). In acest caz cred parintii nu mai pot sa aiba pozitia de ocrotitori legali ai minorului.

Poate ar fi bine sa luati legatura si cu cei de la autoritatea tutelara in ceea ce priveste ocrotirea minorilor. Cred ca acolo veti gasi cu siguranta pe cineva competent care sa va sfatuiasca in legatura cu acest caz nefericit.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Patrick_, utilizator
Eu o sa fac acel denunt, problema este ca am aflat destul de tarziu ca pot face acel denunt, chiar daca am fost implicat ca martor in initiala plangere care a fost retrasa, ma rog, schimbata declaratia. E oare prea tarziu sa fac acel denunt la Parchet?? Am sa folosesc aceleasi probe ca la initiala plangere: inregistrarile acelea, eventual 1,2 martori(persoane carora fetita le-a povestit prin ce trece). Amintesc ca se implineste un an de la initiala plangere in Iulie si vreau sa stiu daca eu, ca martor in initiala ancheta , am dreptul sa fac acel denunt?, banuiesc ca da. Cate sanse exista ca procurorii sa-mi spuna ca au verificat acel dosar, acele probe si pt. faptul ca nu vin cu nimic nou, sa nu se inceapa o noua ancheta deoarece s-a dat deja un verdict de N.U.P.(asa banuiesc odata ce individul nu a fost audiat, desi e ciudat rau) datorita faptului ca fetita si-a schimbat declaratia plus ca psihologul acela de doi bani a spus ca nu prezinta semnele psihice ale unui copil abuzat?..plus ca acum fetita o sa nege totul, trebuie sa-si dea seama un psiholog ca ea minte de teama ca familia ei sa nu se destrame, de rusine, etc, e treaba lor sa-si dea seama de lucrurile astea, sper insa sa fie audiata si examinata psihologic de cineva cu mai multa experienta, decat psiholoaga aceea penibila, asta in caz ca se va ajunge din nou la o ancheta si se vor urma acele proceduri care trebuie sa se urmeze.Imi e tema si de faptul ca faptuitorul e un om influent, plus ca acel unchi al fetitei lucreaza in domeniul criminalisticii care i-a cerut sa-si ierte tatal si sa-si schimbe declaratia..practic ma lupt cu o armata de oameni care or sa nege totul si-mi e teama ca facerea asta de bine sa nu-mi cauzeze mie. Fetita e decisa sa nu mai recunoasca, eu nu cred ca o mai pot convinge sa faca ce e sanatos din punct de vede psihic si moral,chiar ea m-a rugat sa ma retrag si multi mi-au spus ca daca ea a ales drumul asta ar fi mai bine sa las lucrurile asa, dar nu pot, ea e mica, probabil inca nu constientizeaza cat de grav e ce s-a petrecut, acesti oameni sunt grotesti si perversi, poate ca i-a promis ca nu o va mai abuza, dar, pt. cat timp? un an? 2? nu merita sa duca in mormant asa ceva fara sa fie pedepsit, nu pot ramane indiferent la asa ceva, numai eu stiu ce mi-a fost dat sa aflu la ce a fost supusa copilul acela.!! Ma simt atat de frustrat oarecum pentru ca nu pot dovedi cu putere ca ea chiar a fost abuzata, chiar daca in acele inregistrari el recunoaste, imi e teama ca o sa ma lovesc de indiferenta din partea procurorilor deoarece ei vor considera ca nu au suficiente probe, mai ales ca fetita e virgina, sau ma rog, era atunci. E aiurea, adica in inregistrari el recunoaste, oare nu e suficient pt procurori?? Ma gandesc ca daca prima data nu s-a rezolvat nimic, nici in urma denuntului meu sa nu se rezolve nimic. Daca mi-at raspunde pe rand la intrebarile adresate, v-as fi recunoscator. Nu-mi permit un specialist, m-as multumi cu cateva pareri
Ultima modificare: Miercuri, 18 Mai 2011
Sonji, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Prelevare și conservare probe video sorein sorein Am fost victima unui incident într-un magazin dotat cu camere de supraveghere. Dorind să acționez în judecată magazinul (agresiune), mă bazez pe ... (vezi toată discuția)
Fostul angajator ma ameninta ca ma distruge..iar daca am curajul sa-l dau in judecata.la martor va taia tendoanele de la picioare. dorudoru dorudoru Pana pe data de: 01.06.2011, am lucrat intr-un restaurant ca :Ajutoare Bucatar. Va spun ca am lucrat pentru ca inaine de: 01.06.2011 am aflat ca ... (vezi toată discuția)