avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dreptul chiriasului de a avea firma in apartamentul ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dreptul chiriasului de a avea firma in apartamentul inchiriat

A venit la asociatia de proprietari un chirias care spune ca sa-i semnam noi o cerere prin care sa aprobam inchirierea de catre el persoana fizica catre o firma a spatiului respectiv care se afla in proprietatea altcuiva.
Eu nu cred ca se poate asta.

1. Nu vad ce treaba are asociatia sa aprobe asa o cerere - ei motiveaza ca le trebuie la administratia financiara
2. Doar proprietarul poate transforma un apartament in sediu de firma, nu si chiriasul, prin subinchiriere, nu?
3. Ce sa facem in situatia acestei cereri?
Cel mai recent răspuns: Costica33 , utilizator 07:13, 17 Mai 2011
eu cred ca dvs trebuie sa va ganditi daca sunteti de acord sau nu,ca omul sa-si faca sediul social sau ce vrea sa faca, in vecinatatea dvs. mai departe, daca are actele in regula sau nu, ii priveste pe proprietar si chirias..
oricum, daca nu are actele in regula, (si acordul proprietarului) nu poate realiza ce-si doreste
Presedintele unei asociatii de proprietari pentru a asigura buna functionare a activitatii in interiorul asociatiei,pentru solutionarea in timp cat mai scurt a oricaror evenimente,se impune sa detina o evidenta actualizata a tuturor proprietarilor si posibilitatea contactarii acestora
Pentru ce invocati necesitatea sa faca orice cerere?
In calitatea dvs ,aveti competenta sa desfasurati demersuri pentru ca in timp scurt sa intocmiti o evidenta concreta a proprietarilor cu date de contact telefonic personal sau a rudelor acestora
Da, asa e, aveti cu totii dreptate.
Aici e situatia cam ciudata: nimeni aproape nu are contract de inchiriere, unii zic ca nu cunosc numele proprietarului, e posibil sa fie si subinchirieri.
Desigur ca ne intereseaza situatia locativa si cine e proprietar si care sta cu chirie, legal ori ba pentru ca inregistram neplati de intretinere mari si nici nu sunt trecuti cu totii in liste, adica ne fura.
Ne chinuim acum sa stringem datele astea insa e foarte greu si tot de la ei le putem lua si daca ei mint, cum se si intampla....atunci nimic nu se face cum trebuie.
Cum sa nu ma intereseze cui semnez de acord, proprietarului sau chiriasului? Pai vine dupa aia proprietarul care sa zicem ca nu stie ca in spatiul lui a aparut o firma, credeti ca nu au tupeu sa falsifice contracte de inchiriere? Au, au mare tupeu.
Administratorul unui condominiu este obligat sa tina la zi "cartea de imobil" in care sunt trecuti proprietarii, chiar daca nu locuiesc acolo.Acest lucru este obligatoriu si netinerea la zi a evidentei este sanctionata, in cazul unui control de la politie.-deci va revine sarcina de a identifica proprietarii.
In privinta cererii respectivului chirias, daca va aduce dovada ca are consimtamantul proprietarului de la care a inchiriat(deci exista un contract de inchiriere, din care rezulta cine este proprietar, clar nu mai este proprietar "necunoscut") trebuie sa dati curs cererii chiriasului.Acesta este "detentor precar"(asa se spune juridic) prin contractul de inchiriere .El detine , in numele proprietarului, folosinta bunului acestuia .poate sa faca ce acte doreste , ca si un adevarat proprietar, dar in privinta subinchirierii trebuie sa aiba de la proprietar , voie, scris.
Este precizat in vreo lege ca administratorul tine evidenta locatarilor?
Ce dovada poate aduce de la proprietar ca are consimtamintul acestuia odata ce noi nu stim daca ala e proprietar ori ba? Oricine poate spune ca e proprietar undeva, nu?
Multumesc.

Alte discuții în legătură

Subinchirierea unui spatiu comercial silvia_m silvia_m Buna ziua, Sunt proprietara unui spatiu comercial pe care l-am inchiriat unui cabinet de expertiza contabila, fara a mentiona in contractul de inchiriere ... (vezi toată discuția)
Contract de inchiriere, subinchiriere alina240 alina240 Buna ziua, Am o intrebare daca ma poate ajuta cineva. In calitate de SC am inchiriat un spatiu de la o PF. In contract nu este specificat nimic despre ... (vezi toată discuția)
Contract de subinchiriere cicio_carina cicio_carina buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca se poate subanchiria un spatiu de la chirias care este SC si are sediul social in acest spatiu ,iar eu ca subchirias ... (vezi toată discuția)