avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cenzor Asociatie de Proprietari-urgent

Buna ziua,
Sunt cenzor la o Asociatie de Proprietari infintanta de curand. Acum cateva ore am constatat ca s-a afisat prima intretinere . Lista nu este semnata decat de administrator. Din cunostinetele mele stiu ca aceasta lista trebuia semnatata atat de mine cat si de presedintele blocului. Este valabila lista daca nu are toate semnaturile? Avea drepul administratorul blocului sa o afiseze fara sa ma consulte? Am citit atat legea 230/2007 actualizata cat si normele ei dar nu am gasit nicaieri aceasta precizare.
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Cu stima ,
Alina
In mod normal aveti dreptate. Dar tot la fel de adevarat este si faptul ca adunarea generala a asociatiei de proprietari poate da sau restrange prerogativele unuia sau a altuia dintre angajati. O discutie amiabila cu presedintele asociatiei va poate lamuri problema.
Problemele legate de "bucataria" interna a comitetului, disfunctionalitati in cadrul relatiilor intre diferitii membri ai conducerii asociatiei, precum si punerea la punct a unui flux normal al actiunilor de rutina se face strict in cadrul restrans al comitetului executiv si comisiei de cenzori.....tocmai pentru a nu starni certuri aiurea, pentru ca nu proprietarii va organizeaza treaba, ci dv. insiva.

Proprietarii au dreptul sa stie multe lucruri, dar partea de organizare a "bucatariei" proprii asociatiei rezolvati-o in cadru restrans.
Spuneti-i presedintelui despre un anumit flux al actiunilor, daca considerati ca ce v-am spus mai sus va este pe plac, puteti sa il luati ca exemplu, vorbiti in particular si cu adminul si atrageti-i atentia ca pe partea financiara dv. sunteti bossul acolo, iar lista de cote este un rezultat al colaborarii dintre admin si cenzor.
Parcurgeti cu atentie obligatiile individuale ce revin reprezentantilor asociatiei,
referitor la forma de prezentare a listei lunare de intretinere
In trecut ne-am confruntat in cadrul asociatiei noastre de proprietari cu situatie identica dvs,care a ajuns in instanta,care a constatat si a pronuntat hotarare definitiva si irevocabila conform careia lista de intretinere in forma prezentata nu intruneste caracteristicile si conditiile impuse de normele in vigoare,nu constituie baza legala de impunere si percepere sume financiare
Atentie sporita la modalitatea de reziliere raport juridic cu administratorul sa nu ramaneti "descoperiti" cu lista de intretinere
Avand in vedere situatiile anterioare,fata de consecintele ce pot urma datorita neregulilor de intocmire lista de intretinere,analizati responsabili cu presedintele de asociatie si hotarati varianta favorabila de solutionare
Aspectul ca la adunarile dvs "va certati" probeaza aspectul ca nu exista si nu se impune un climat decent de discutie si de solutionare probleme curente ,nu exista interes pentru solutionare amiabila,si lipsa de profesionalism este completata si cu lipsa de responsabilitate din partea acelora care accepta sa se retraga decat sa isi aduca aportul pentru reintrarea in starea de normalitate si limitele legale de activitate in cadrul asociatiei ,a caror membrii cu incredere i-au mandatat sa le reprezinte interesele
Mai am intrebare urgenta: intre mine si Asociatie nu exista momentan un contract de mandat . Am dreptul sa cer documentele si semnez , in acest caz?
Precizez ca nu iau nici un leu.



Ultima modificare: Duminică, 15 Mai 2011
irinaalina, utilizator
Avand in vedere ce ne-ati spus pana acum, este clar ca firma care va administreaza s-a grabit cu afisarea listelor de plata fara ca acestea sa fie verificate si semnate de dvs. si de presedinte. Poate asa erau invatati, dar noi romanii avem o vorba: tot invatul cu dezvatul... Eu sunt convins ca macar acest lucru le-a intrat in cap, sa nu mai afiseze liste de plata neverificate de cenzor si nesemnate de presedinte.
Da, este normal ca viata sa mearga inainte, deci trebuie sa se faca incasari pentru a achita facturile curente. Asa cum v-am spus mai inainte, acum dvs. trebuie sa verificati rapid legalitatea cheltuielilor introduse in listele de plata, specificul si destinatia exacta a acestora si ceea ce este f. important, totalul cheltuielilor sa se regaseasca repartizate in listele de plata.
Apoi, avand in vedere ca sunteti chiar la inceputul activitatii, este necesar sa ”plecati” la drum de la o anumita situatie financiara a as. prop. foarte clara, pentru ca dvs. trebuie sa o continuati.
Ei, in legatura cu adunarea generala de maine seara, deja ati fost sfatuita destul de bine de colegi. Trebuie sa fiti dumneavoastra, sa va spuneti punctul de vedere, iar in AG a prop. sa hotarasca si sa decida masurile ce se impun.
Da, munca de cenzor la o as. prop. nu este usoara, orice ar spune unii. Nu mai vorbesc de raspunderea pe care v-ati asumat-o. Mai recititi L230 si HG 1588 cu privire la atributiile comisiei de cenzori si incercati sa va ”tineti” de prevederile legale. Avand in vedere faptul ca la as. noastra avem o adevarata profesionista in comisia de cenzori, nici nu va inchipuiti ce siguranta imi confera! Eu stiu ca din punctul meu de vedere lucrez foarte corect si ”acoperit” cu documente, dar mai stiu ca in fiecare luna cenzora controleaza toata activitatea economica a asociatiei, nu scapa nimic si intocmeste raportul de activitate lunar...
Nu este o munca usoara, astfel incat va doresc mult succes!

Alte discuții în legătură

Fond de rulment CojocaruIon CojocaruIon Am achitat numerar cu chitanta nr 1624/ 31.10.2002 suma de 788.286 lei C/V reprezentand Fond Rulment la As. Proprietari nr... Campina. Suma a fost trecuta in ... (vezi toată discuția)
Presedintele refuza sa stampileze listele de intretinere liliana_balan liliana_balan Ma confrunt cu urmatoarea problema: Presedintele Asociatiei de proprietari refuza de fiecare sa semneze si sa stampileze listele de intretinere, invocand fel ... (vezi toată discuția)
Incadrari tomasso tomasso Inspectorii serviciului specializat al primariei in urma verificarii documentelor asociatiei de proprietari au constatat ca nu a fost prezentat contractul de ... (vezi toată discuția)