avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedirea fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedirea fara motiv

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema foarte importanta. Firma la care lucrez a facut o restrangere de buget, dandu-ne un procent foarte mic din incasari in care sa ne incadram cu salariile. Au precizat clar ca ei fac restrangere de buget, nu de activitate, asa ca nu concediaza personalul cu preaviz. Cui nu-i convine demisioneaza...Buuun,...pana aici foarte clar, DAR... aflu ca directorul judetean, caruia nu-i convine ca ne-ar ramane salariile foarte mici, vrea sa scape de mine...Eu nu-mi dau demisia, asa ca incearca cu disperare sa-mi obtina un preaviz. Intrebarea este: in ce temei legal se poate face asta? Noi suntem o filiala judeteana, la nivel central se iau deciziile si el tot insista pe la superiori.
Este posibil ca firma sa faca acest lucru? Si daca da, pot avea castig de cauza in instanta? Avand in vedere ca nu cunosc ca la celelalte judete sa se fi dat preavize si ei au facut afirmatia cu "restrangerea de buget", nu cumva ar fi un abuz?Ce spune legea in acest sens?
Mentionez ca eu nu am comis niciodata abateri disciplinare, ca sunt pe postul de director de vanzari, am studii superioare, iar cel care ar ramane in locul meu nu are. In caz de preaviz nu se tine cont de performanta, studii, nu se face o analiza? pe ce baza m-ar alege pe mine? Aleatoriu?
V-as fi foarte recunoscatoare daca ati putea sa-mi raspundeti urgent...
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 11 Noiembrie 2011
Si a venit si momentul confruntarii fata in fata cu colegul- el sub influenta bauturilor alcoolice, desigur-...care ca a inceput cu injurii si amenintari (asa stie el sa comunice) si mi-a interzis!!!!!!!!! sa mai intru in birou, enervat de faptul ca nu am vrut sa semnez preavizul...ca-mi face referat (raport, cum zicea el, ca schimba yala, ca nu mai avem ce discuta, initial a vrut sa mi ia telefonul, apoi mi l-a dat inapoi zicand ca-mi suspenda abonamentul, de parca m-ar afecta cu ceva asta...). Deoarece ma asteptam la asa ceva, l-am si inregistrat, ca poate, cine stie, mi-o folosi vreodata...Mai ales ca l-am provocat sa recunoasca niste nereguli pe care le-a facut el in tot acest timp...

Ambitia mea a fost sa nu il las pe el sa-i iasa tot ce-si propune, toate rautatile lui, pentru ca invins prin niste minciuni, pentru cateva sute de lei pe luna...

Oare este necesar sa comunic aceasta intamplare directorului zonal?

Acum: noi lucram de luni pana sambata noaptea, eu cele patru ore le pot stabili singura, sau in comun acord cu directorul ZONAL, nu cu colegul de la judet, de luni pana VINERI?
Buna dimineata
In sfarsit, am intrat in posesia dispozitiei de concediere...emisa pe 17.06.2011
Ce nu inteleg eu, e de ce in spatiul unde trebuia sa fi semnat eu de luare la cunostinta au scris ei "CERERE P."

??????Ce inseamana asta?????????
Ultima modificare: Sâmbătă, 25 Iunie 2011
klara sandu, utilizator
Nu inteleg ce inseamna "cerere p." Intrebati pe angajator.
Posibil sa fie si o eroare de redactare a deciziei respective ...
o sa-i intreb, vroiam doar sa nu fac valuri, ca sa fie cat mai pe nepregatite toti cand ii voi chema in instanta
ma intreb daca nu cumva colegul meu drag a facut vreo cerere de preaviz in numele meu...falsificandu-mi semnatura...
oricum, intr-un fel sau altul, candva, tot va plati el pentru tot ce a facut...as vrea doar sa grabesc putin lucrurile...

Alte discuții în legătură

Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)
Concediere carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am urmatoarea situatie : la o societate care are 3 angajati pe posturi identice ( printre altii ). Problema este ca unul dintre ei, are ... (vezi toată discuția)