avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concedirea fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concedirea fara motiv

Buna ziua
Ma confrunt cu o problema foarte importanta. Firma la care lucrez a facut o restrangere de buget, dandu-ne un procent foarte mic din incasari in care sa ne incadram cu salariile. Au precizat clar ca ei fac restrangere de buget, nu de activitate, asa ca nu concediaza personalul cu preaviz. Cui nu-i convine demisioneaza...Buuun,...pana aici foarte clar, DAR... aflu ca directorul judetean, caruia nu-i convine ca ne-ar ramane salariile foarte mici, vrea sa scape de mine...Eu nu-mi dau demisia, asa ca incearca cu disperare sa-mi obtina un preaviz. Intrebarea este: in ce temei legal se poate face asta? Noi suntem o filiala judeteana, la nivel central se iau deciziile si el tot insista pe la superiori.
Este posibil ca firma sa faca acest lucru? Si daca da, pot avea castig de cauza in instanta? Avand in vedere ca nu cunosc ca la celelalte judete sa se fi dat preavize si ei au facut afirmatia cu "restrangerea de buget", nu cumva ar fi un abuz?Ce spune legea in acest sens?
Mentionez ca eu nu am comis niciodata abateri disciplinare, ca sunt pe postul de director de vanzari, am studii superioare, iar cel care ar ramane in locul meu nu are. In caz de preaviz nu se tine cont de performanta, studii, nu se face o analiza? pe ce baza m-ar alege pe mine? Aleatoriu?
V-as fi foarte recunoscatoare daca ati putea sa-mi raspundeti urgent...
Va multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:01, 11 Noiembrie 2011
Buna seara...

Revin cu o intrebare pe aceeasi tema...se pare ca firma a angajat un nou director, presupun ca director vanzari, ca nu ar avea ce face cu doi judeteni...La cat timp dupa ce au desfiintat postul il pot reinfiinta? L-au desfiintat in iunie si se pare ca noul director e angajat de vreo luna...

Va multumesc.
Nu exista reglementat prin lege un termen dupa care angajatorul poate reinfiinta postul desfiintat in conditiile in care a efectuat o concediere individuala ... eu sunt de parere ca dupa ce a expirat termenul de contestatie a deciziei de concediere se poate reinfiinta postul ...
eu pun problema altfel: la data de 25 iunie, colegul freelis v-a sfatuit sa actionati in instanta angajatorul. Ati facut-o? Daca nu, orice discutie este doar academica, fara nici o finalitate practica.
Ultima modificare: Joi, 10 Noiembrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
Nu, nu am facut-o, deoarece am mers cu toate documentele la un avocat ( si aveam destule) care mi-a spus ca n-am nicio sansa, pentru ca sunt total acoperiti. Ma gandeam ca poate as putea face ceva acum, dar cred ca nici acum nu sunt sanse, pentru ca tipului i-au facut reangajare pe alta firma...e o increngatura acolo( lucreaza pe vreo 5 firme, la firma la care eram eu angajata am descoperit inainte sa plec ca se stergea baza de date...multe, multe nereguli)...si toate se fac pe baza legilor facute pentru a fi "invaluite"....Si acum se pare ca sunt acoperiti...Or fi ei cum or fi, dar la juridic si-au angajat oameni buni.
Acum nu prea mai aveti ce sa faceti , intrucat este tardiva actiunea in instanta ... multa lume spune ca sunt acoperiti de acte, insa legalitatea acestora o poate constata numai instanta de judecata ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiintare post msc_angela msc_angela Buna ziua, Am o problema pe care v-as ruga sa mi-o lamuriti, daca se poate. Sunt angajata la o firma, iar acum o luna am reusit si l-am angajat si pe sotul ... (vezi toată discuția)
Cum pot scapa de un angajat incompetent? DariusT DariusT Buna ziua. Sunt un angajator intr-o situatie ciudata si usor disperata. Am un angajat pe un post de conducere (director vanzari), la care as vrea sa renunt, ... (vezi toată discuția)
Concediere carmen.balan1967@yahoo.com carmen.balan1967@yahoo.com Buna ziua ! Am urmatoarea situatie : la o societate care are 3 angajati pe posturi identice ( printre altii ). Problema este ca unul dintre ei, are ... (vezi toată discuția)