avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenire

Buna ziua,

As avea nevoie de o parere din partea specialistilor pe drept penal.
Situatia este urmatoarea: O persoana este exclusa de la o mostenire ce i se cuvine ca urmare a decesului bunicilor. Unul din urmasi deleaga pe cineva sa mearga la notar si sa faca succesiunea, declarand ca unic mostenitor pe acest urmas, la numai 3 saptamani de la decesul persoanei si folosind un martor care declara in mod mincinos ca nu exista decat un urmas. Ulterior un alt urmas cu drepturi la succesiune afla (dupa mai mult de 6 luni de la deces) si doreste sa obtina nulitatea absoluta a succesiunii in instanta. Nu reuseste pe calea dreptului civil si declararii acceptarii tacite a succesiunii, chiar prin sustinerea cu martori si altele. Intrebarea este cum se procedeaza pe calea penala?

Multumesc,
Gabriel
Ultima modificare: Marți, 17 Mai 2011
gpopescu, utilizator
Cel mai recent răspuns: gpopescu , utilizator 00:10, 1 Septembrie 2011
:offtopic: Interventie moderator: daca tot v-ati lamurit ca problema dvs. nu poate fi rezolvata in penal si, pentru ca doriti raspuns la o problema de drept civil, voi muta topicul acolo.
Ultima modificare: Vineri, 20 Mai 2011
Gabriela Mihai, Avocat
M-am uitat putin pe Internet si am observat ca:
Art 304.
10. Abrogat prin Legea nr. 219/2005;
11. Abrogat prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 138/2000.

Nu voi renunta la recurs. Va multumesc tuturor pentru raspunsuri si incurajari.
Mai revin in curand.

Gabriel Popescu
Buna seara,

Revin cu cateva intrebari, poate are cineva timp sa imi raspunda; as fi recuniscator.

1. Daca la o succesiune se fac suplimente, termenul de acceptare a succesiunii (de 6 luni )reincepe de la data intocmirii suplimentelor? Daca nu, nu vi se pare putin ciudat? Cel putin pentru bunurile din suplimente ar trebui sa fie asa.

2. Am mai descoperit ca:

Art. 692. - Cand acela carui se cuvine o succesiune a murit fara sa se fi lepadat de dansa, sau fara sa o fi acceptat expres sau tacit, erezii sai pot de-a dreptul sa accepte sau sa se lepede de dansa.
Art. 693. - Daca erezii sai nu se invoiesc pentru acceptarea sau pentru lepadarea succesiunii, succesiunea se va accepta sub beneficiu de inventar.

Deci cumva succesiunea se considera acceptata sub titlu de inventar daca tatal meu a predecedat bunicii iar eu nu am apucat sa accept sau sa refuz succesiunea. E adevarat?

Multumesc,
G.P.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala ContSters222775 ContSters222775 Am descoperit ca un martor a depus maturie mincinoasa intr-un proces civil pentru anularea certificatului meu de mostenitor (am dovezi scrise care infirma ... (vezi toată discuția)
Certificatul calitate mostenitor poate fi dezbatut cu procurã? Balaurul Balaurul Buna ziua, rog o parere la urmatoarea intrebare: Pentru eliberarea Certificatului de Calitate Mostenitor [b]unul din cei doi mostenitori (ai decedatului) ... (vezi toată discuția)
Renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate ... R.A.V.E.N R.A.V.E.N renuntare la mostenire dupa obtinerea certificatului de calitate de mostenitor. Buna ziua, am si eu urmatoarea intrebare: Suntem 4 rude (2 frati,2 veri) care ... (vezi toată discuția)