avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa dau un vecin in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa dau un vecin in judecata

buna ziua,am si eu o problema cu un vecin pe care vreau sa-l dau in judecata pt ca nu vrea sa semneze acordul pt a-mi construi un balcon la masarda desi ceilalti vecini au fost de acord iar eu i-am dat lui aprobare in prealabil.
ce trebuie sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:44, 23 Mai 2011
din pacate si bani pe care i-a cerut am fost in final de acord sa-i dau dar acum nu mai vrea nici saca il platesc.....
Poate fi dat in judecata respectivul vecin pentru abuz de drept al dreptului de proprietate.
In cazul cand dreptul de proprietate depaseste limitele legale, intervine abuzul.Acesta este cazul vecinului, care fara motiv , va obstaculeaza in dorinta d-voastra de a efectua lucrarea.In instanta veti castiga, mai ales ca aveti acordul celorlalti vecini.Puneti-i si reversul medaliei, vecinului-deja cererea de bani pentru acord de construire , capata aspect de santaj si nu mai este apararea unui drept de proprietate(vorbesc de dreptul lui)Santajul se pedepseste.
In sfarsit un raspuns pertinent. Subscriu.

liamic43 a scris:

Poate fi dat in judecata respectivul vecin pentru abuz de drept al dreptului de proprietate.
In cazul cand dreptul de proprietate depaseste limitele legale, intervine abuzul.Acesta este cazul vecinului, care fara motiv , va obstaculeaza in dorinta d-voastra de a efectua lucrarea.In instanta veti castiga, mai ales ca aveti acordul celorlalti vecini.Puneti-i si reversul medaliei, vecinului-deja cererea de bani pentru acord de construire , capata aspect de santaj si nu mai este apararea unui drept de proprietate(vorbesc de dreptul lui)Santajul se pedepseste.
da in sfirsit raspunsul pe care il asteptam!!!!!!
idea este ce trebuie sa fac eu pt a-l da in judecata?am nevoie de un avocat sau pot si singura?care sunt pasi pe care trebuie sa-i urmez?
multumesc
Reprezentarea in instanta nu este obligatorie insa pt maximizarea sanselor e bine sa va angajati un avocat priceput. Nu este o speta la indemna oricui... se poate vedea asta si din raspunsurile primite pe site.
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
Bojan I.M., Mediator

Alte discuții în legătură

Ce se poate face ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Fosta mea soacra ne-a dat in judecata pe mine si pe fostul sot pe motivul ca vrea sa-si recupereze niste bani,pe care i-ar fi dat fostului meu sot, ... (vezi toată discuția)
Proprietate - pretentii vecin Mitomatu Mitomatu Buna ziua, Sunt proprietarul unei locuinte la curte din 1992, obtinuta prin contract de vanzare-cumparare. Acum cateva zile am primit o citatie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratii panzerul panzerul .Este vb mostenirea mamei din partea bunicilor mei.dezbaterea a fost facuta,insa in fiecare dintre loturile respective au dreptul,bineanteles, toti fratii(8 la ... (vezi toată discuția)