avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vreau sa dau un vecin in judecata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vreau sa dau un vecin in judecata

buna ziua,am si eu o problema cu un vecin pe care vreau sa-l dau in judecata pt ca nu vrea sa semneze acordul pt a-mi construi un balcon la masarda desi ceilalti vecini au fost de acord iar eu i-am dat lui aprobare in prealabil.
ce trebuie sa fac?
multumesc
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 11:44, 23 Mai 2011
Un raspuns pentru prietenul d-l goe_07: Sincer, pentru ce credeti ca este medierea? Exact pentru asa ceva. Daca toata lumea este de acord atunci pentru ce Dumnezeu sa mai vina la mediere? Si este cel mai bine sa-l lasati pe mediator sa se descurce, sa incerce! Poate nu reuseste, dar d-voastra aveti certitudinea ca sigur este NU sau DA? Eu nu o am!.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Mai 2011
ContSters202274, utilizator
Intr-adevar, d-na Cristea are dreptate. Ar fi bine sa incercati o mediere dar aceasta facuta de catre profesionisti, nu de catre d-voastra sau vecini.
La noi, institutia medierii este prea putin cunoscuta. Medierea este o alternativa in rezolvarea unor stari conflictuale cum este si situatia d-voastra. D-na Cristea trebuia sa explice pe scurt utilitatea unei medieri , in cazul de fata, fata de o actiune in instanta.
Deci , pt. o actiune in instanta va puteti reprezenta si singura dar a demonstra un abuz de drept in exercitarea dreptului de proprietate al vecinului, credeti-ma, nu este prea usor, chiar daca invocati art.480 C.civil, Decret 31/1954,art.3 alin.2 sau Constitutia Romaniei-art.44., in cazul d-voastra.In plus , in instanta ar dura f.mult, si in afara de vecinul recalcitrant, ar trebui chemati in judecata si ceilalti vecini, care desi sunt de acord, trebuie sa-si exprime acest acord si in fata instantei-trebuie sa asteptati dupa unul sau altul.
Incercati cu un mediator care are posibilitatea de a stinge, mai usor, in cazul d-voastra, aceasta stare conflictuala,avand in vedere ca nu este decat o sicanare, o rea vointa din partea vecinului.Prin mediere, se incheie un "contract" intre particare trebuie respectat, ca orice contract dar poate fi denuntat si unilateral.Incercarea, zic eu, moarte nu are!!=D>=D>
Este obtiunea d-voastra-instanta sau medierea.Inca o data, in demonstrarea abuzului de drept, este un pic mai complicat., pentru a putea face d-voastra singura acesta actiune.
ok si cine poate face aceasta mediere?tot un avocat sau exista firme specializate in asa ceva?
Medierea poate fi facuta numai de catre mediatori autorizati in conformitatea cu legea 192/2006 si ii gasiti in Tabloul mediatorilor, aranjat pe judete, localitati, etc.pe pagina www.cmediere.ro
Ca mediatori , sunt persoane care fac special cursuri de mediere, au studii superioare(deci facultate), nu neaparat avocati.Si ei trebuie sa faca aceste cursuri.Mai sunt ca mediatori, desi mai putini-psihologi-deci persoane care stiu sa vorbeasca cu tot felul de oameni, etc.
Sa aveti incredere in asa ceva.
Aveti tabel de mediatori, si puteti sa-l consultati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se poate face ? Cezar66 Cezar66 Buna ziua ! Fosta mea soacra ne-a dat in judecata pe mine si pe fostul sot pe motivul ca vrea sa-si recupereze niste bani,pe care i-ar fi dat fostului meu sot, ... (vezi toată discuția)
Proprietate - pretentii vecin Mitomatu Mitomatu Buna ziua, Sunt proprietarul unei locuinte la curte din 1992, obtinuta prin contract de vanzare-cumparare. Acum cateva zile am primit o citatie sa ma prezint ... (vezi toată discuția)
Probleme cu fratii panzerul panzerul .Este vb mostenirea mamei din partea bunicilor mei.dezbaterea a fost facuta,insa in fiecare dintre loturile respective au dreptul,bineanteles, toti fratii(8 la ... (vezi toată discuția)