avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 630 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... culmea tupeului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

culmea tupeului

cum poti fi executat silit pe baza unei hotarari de instanta,fara sa fi primit macar o citatie la procesul care s-a consumat intre doua societati comerciale,si mai mult de atat societatea cu care chipurile "m-am judecat" a introdus si a si obtinut incuviintarea executarii silite ,s-a pronuntat pe 14.04.2011,(executarea),eu am aflat de pe internet,nici pentru executare nu am primit nici o hartie,pe internet scrie"executorie de drept,irevocabila", la procesul de executare silita,ce pot sa fac???va rog mult sa ma ajutati!!!
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 23:21, 27 Iunie 2011
va multumesc din suflet,tuturor!!!
deci speta sta cam asa,am dus un utilaj la reparat,la inspectia preliminara a utilajului am cerut sa mi-se efectueze anumite reparatii,ceea ce am consemnat si intr-un proces verbal de constatare,semnat de mine si de ei,....pana aici ok,am fost sunat la ceva timp de firma care efectua reparatia si mi-au spus ca este gata reparatia utilajului sa vin sa-l ridic,asta am si facut,cand am ajuns la ei mi-au spus ca nu ceea ce am solicitat eu mi-au reparat,ca trebuia altceva reparat,ok am zis eu....ca doar eram la specialisti....am luat utilajul,am semnat facturile,am achitat cu o fila de c.e.c. si am plecat,cand am ajuns la firma am pus in functiune utilajul si ce sa vezi,...utilajul prezenta aceleasi simtome cum l-am dus la reparat,..am sunat la ei si mi-au spus ca atata au putut face,.....intradevar au schimbat o piesa de la utilaj dar care nu trebuia schimbata,....am patit ca ala cu calul si caruta........de ce nu merge calul,ca este blocata caruta,...dezgati calul de caruta si...de ce nu merge calul ca nu este agatata caruta,...in fine........m-am certat cu ei si le-am spus ca nu le platesc fila de cec,am dat refuz la plata la fila cand ea a fost prezentata la banca,mai tarziu am fost sunat de cineva de la ei si m-au intrebat cum facem ,eu le-am spus ca sa vina sa-si ia piesa care au schimbat-o ca si asa au schimbat-o degeaba,ulterior mi-au trimis o invitatie la conciliere eu nu eram in localitate si le-am raspuns ca saptamana urmatoare o sa le comunicam un punct de vedere in scris,ceea ce am si facut si le-am spus ca nu le platesc nimic ca nu am ce ,sa vina sa-si ia piesa si sa ma lase in pace si cam asta a fost,zilele trecute m-am uitat pe net si am vazut ca m-au dat in judecata,ca s-a terminat procesul in luna a 11.2010,proces la care NU AM PRIMIT NICI O CITATIE,si ca au cerut o incuviintare a executarii silite,adica un alt proces(inteleg eu)care nici la asta nu am primit nici o citatie,actiunea a fost depusa de ei pe 08.04.2011 si s-a pronuntat instanta pe 14.04.2011,intrebare :MAI POT SA FAC CEVA?sau mai bine zis CE SA FAC?????
imi pare rau sa spun ca am avut dreptate in ceea ce priveste posibilitatea de a fi executat fara sa sti ca cineva se judeca cu tine!
Cecurile nu sunt pentru joaca de-a "utilajul e la mine cecul e la tine"! La cecurile date fara acoperire se poate raspune chiar si penal.
Probabil ca avocatul dvs va ridica in cadrul contestatie la executare si aparari de fond ce au legatura cu motivul refuzului de a plati, iar daca acestea sunt intemeiate e posibil sa obtineti suspendarea executarii. Asta presupune cautiune si un alt proces pentru fondul cauzei.
Desigur se mai poate incerca si intoarcerea executarii, dar asta in cazul in care sunteti executat si va judecati ulterior in alt proces pe care il castigati.
Recomandarea e sa tratati serios chestiunea.
Succes!
am intrat pe sit-ul Judecatoriei Mangalia si am gasit ce voi scrie:
-dosar 2992/254/2010-ordonanta de plata OUG119/2007
-dosar 622/254/2011-investire cu formula executorie
-dosar 1317/254/2011 incuviintare executare silita
Mentionez ca am primit citatii la alte procese la sediu,nu inteleg de ce nu am primit la procesul asta?
Ehehe , boala-i lunga.

Ia explica-ne dumneata unde ai sediul societatii declarat la Registrul Comertului.

Si spune-ne daca desfasori activitatea acolo unde e declarat.

Deasemenea , id de mess yahoo : enghin_36508
sau 0747339071 , azi pana la 00.30
pentru discutii private
"Culmea tupeului" la cine se refera totusi? Cred ca la dvs. dle. mdcc.
Odata ce ati fost invitat la conciliere puteati cere macar atunci sfatul unui jurist macar.
Citarea cu siguranta s-a facut la sediul social declarat si nu cred o secunda ca nu ati stiut de litigiu.
Adica acum stiti cum sa gasiti dosarul dar cand a fost procesul habar n-ati avut... "prea ca la tara"!
Cand nu intelegi cate o chestie "d'asta" aduceti-va aminte ca exista oameni care inteleg si stiu asa ceva carora le puteti cere macar sfatul.
Dar cand esti "manager" nu te mai intereseaza "nimicurile" astea...:O

Alte discuții în legătură

Executare silita fără citație. notafraiddd notafraiddd Executare silita fără somatie Salutare, mi am cautat numele în portal și am observat ca sunt 3 dosare de executare pe numele meu. Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)
Executorul mi-a blocat contul fără să fiu înștiințat în vreun fel. nu trebuia să primesc o citație acasă? andrei34vs andrei34vs Am avut un credit la o banca si nu am reusit sa platesc. Apoi am primit de la executor acele hartii si au blocat contul in care primesc salariu. Teoretic nu ... (vezi toată discuția)
declină soluţionarea cauzei poparelu poparelu Buna ziua va rog sa ma ajutati sa inteleg termeni judecatoresti. Am avut un card bancar care am crezut ca am terminat dar nu sa inchis. Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)