avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 629 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... culmea tupeului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

culmea tupeului

cum poti fi executat silit pe baza unei hotarari de instanta,fara sa fi primit macar o citatie la procesul care s-a consumat intre doua societati comerciale,si mai mult de atat societatea cu care chipurile "m-am judecat" a introdus si a si obtinut incuviintarea executarii silite ,s-a pronuntat pe 14.04.2011,(executarea),eu am aflat de pe internet,nici pentru executare nu am primit nici o hartie,pe internet scrie"executorie de drept,irevocabila", la procesul de executare silita,ce pot sa fac???va rog mult sa ma ajutati!!!
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 23:21, 27 Iunie 2011
la dvs. a fost investit CeC-ul si s-a trecut la executarea acestuia. Pentru aceasta procedura nu sunteti citata. Acum singrul lucru pe care il mai puteti face e sa formulati contestatie la executare si instanta va verifica si daca sume cuprinsa in documentul eliberat de firma dvs. este datorat sau nu. In rest e teorie pura.......si executarea isi va continua drumul.
Raina a scris:

Nici atat, codul care ar trebui sa intre in vigoare in 2013 la Art. 644 prevede :


Era vorba de Codul de Procedura Civila.
Se pare ca circula mai multe versiuni diferite pe Net, de exemplu aici:
[ link extern ]

Art. 644. – (1) De îndata ce primeste cererea de executare, executorul judecatoresc va dispune înregistrarea acesteia si deschiderea dosarului de executare.
(2) În termen de maximum 3 zile de la înregistrarea cererii, executorul se pronunta asupra încuviintarii ei printr-o încheiere, data fara citarea partilor, care se va comunica debitorului si creditorului.


In versiunea noua de cod publicata in Monitorul Oficial nu mai apare, dar au efecte similare Art. 655, 656 si 657.
Ultima modificare: Miercuri, 25 Mai 2011
amihai, utilizator
buna ziua tuturor,........
DACA V-AM SPUS CA ESTE TUPEU,(UNII NU AU CREZUT).....
astazi am fost la executorul judecatoresc ca sa ma lamureasca si pe mine,mi-a explicat care-cum-sta treaba,dupa care i-am spus ca vreau sa fac contestatie la executare...........opaaa s-a suparat domnul executor.......ce credeti ca-mi spune...
NU MAI POTI SA FACI ASTA .....DE CE ?(am zis eu)....PENTRU CA A EXPIRAT TERMENUL.......NU ARE CUM(am zis eu),.....A EXPIRAT LA 5 ZILE DE LA COMUNICARE.......POFTIM(zic eu)....CARE COMUNICARE.......AIA CARE TI-AM TRIMIS-O LA SEDIU....POT S-O VAD SI EU(intreb).....si imi arata o hartie care are confirmare pe ea si stampila de la o firma vecina.....UITE ARE SI CONFIRMARE PE EA ,CE MAI ZICI ACUMA ,NICI PE ASTA NU AI PRIMIT-O???........NU STIU (zic eu).....NU EU AM SEMNAT-O .......si plec spunand ca ...O SA VERIFIC CUM STA TREABA!!!!!

CE PARERE VA DATI DE ASTA?????.......AM LUAT LA CUNOSTINTA,ESTE????
Termenul pt contestatie la executare este de 15 zile de la comunicare.
asa stiam si eu....dar poftim...explicatie ....de persoana .....impartiala!!!!!

Alte discuții în legătură

Executare silita fără citație. notafraiddd notafraiddd Executare silita fără somatie Salutare, mi am cautat numele în portal și am observat ca sunt 3 dosare de executare pe numele meu. Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)
Executorul mi-a blocat contul fără să fiu înștiințat în vreun fel. nu trebuia să primesc o citație acasă? andrei34vs andrei34vs Am avut un credit la o banca si nu am reusit sa platesc. Apoi am primit de la executor acele hartii si au blocat contul in care primesc salariu. Teoretic nu ... (vezi toată discuția)
declină soluţionarea cauzei poparelu poparelu Buna ziua va rog sa ma ajutati sa inteleg termeni judecatoresti. Am avut un card bancar care am crezut ca am terminat dar nu sa inchis. Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)