avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... culmea tupeului
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

culmea tupeului

cum poti fi executat silit pe baza unei hotarari de instanta,fara sa fi primit macar o citatie la procesul care s-a consumat intre doua societati comerciale,si mai mult de atat societatea cu care chipurile "m-am judecat" a introdus si a si obtinut incuviintarea executarii silite ,s-a pronuntat pe 14.04.2011,(executarea),eu am aflat de pe internet,nici pentru executare nu am primit nici o hartie,pe internet scrie"executorie de drept,irevocabila", la procesul de executare silita,ce pot sa fac???va rog mult sa ma ajutati!!!
Cel mai recent răspuns: Lilicaa , utilizator 23:21, 27 Iunie 2011
pai se mai poate intampla si asa, daca ti-ai schimbat sediul societatii, cu care te-ai inregistrat la Registrul Comertului, si nu ti-ai inregistrat mentiunea tot acolo. Si semai poate intampla in cazul in care v-au chemat in judecata in procedura somatiei de plata, unde este lasata la latitudinea judecatorului decizia de a cita sau nu partile, in functie de inscrisurile depuse la dosar. In consecinta poti sa faci contestatie la executarea silita inceputa impotriva ta si totodata si cerere de suspenfdare a executarii silite pana la solutionarea contestatiei la executare , si pe cale separata o cerere de suspendare provizorie pe cale de urgenta pana la solutionarea cererii de suspendare din cadrul contestatiei la executare. Precizez ca poti in cadrul contestatiei la executare sa contesti si titlul executoriu , daca nu exista alta cale judiciara de a-l contesta . Fa asta in regim de urgenta , altfel o sa te execute rapid, pentru ca hotararile judecatoresti in dreptul comercial sunt executorii de drept, fara investire cu formula executorie
Pentru a afla si dvs de ce nu ati fost citat cititi Codul de procedura civila- Cartea a V-a privind executarea silita.Investirea precum si incuviintarea executarii silite se face fara citarea partilor!! Situatia dvs. se poate rezolva usor in urma primirii somatiei de la executorul judecatoresc care a obtinut incuviintarea executarii silite impotriva dvs.. Mergeti la biroul executorului, dati o declaratie cu privire la bunurile dvs si stabiliti un angajament de plata.
Nu va recomand sa formulati contestatie la executare decat daca puteti dovedi cu acte ca executarea silita este fara temei, daca creanta nu exista, nu este certa, lichida, exigibila.
O contestatie la executare formulata de dvs fara temei nu poate fi decat in defavoarea dvs intrucat toate costurile procesului cat si cheltuielile de executare silite le suportati tot dvs. iar cu cat executarea silita dureaza mai mult cu atat costurile pt dvs vor fi mai mari.
Ultima modificare: Marți, 24 Mai 2011
Raina, utilizator
Poate e o idee sa achitati urgent din proprie initiativa valoarea CECului, si trimiteti o copie a OPului executorului.
Separat, puteti da in judecata firma care a facut reparatia defectuoasa, si sa solicitati despagubiri care sa acopere valoarea respectiva, daca puteti dovedi faptele. Daca nu, ramaneti cu paguba.
Pentru plati, CECul si numerarul sunt practic identice. O reparatie proasta nu va da dreptul de a plati cu bani falsi de pilda. Daca aveati dubii, nu trebuia sa eliberati CECul.
va multumesc tuturor pentru ajutor!!!
pentru domnul"Presedinte:
va spun sub cuvant de onoare ca nu am stiut de procesul initial,nici de procesul cu incuviintarea executarii silite,nu am intrat pe acest site sa mint pe nimeni,ce rost ar avea?am postat aici problema mea,sub numele de "culmea tupeului"pentru ca asa mi se pare,...cum poti judeca pe cineva cand NU il CITEZI,ba mai mult pretinzi si o suma de bani care nu ti se cuvine,o fi legal ceea ce se intampla,dar cred ca moral nu mai este,....Nu sunt tipul ala de "Manager" care va inchipuiti,chiar muncesc cot la cot cu putinii angajati pe care mai pot sa ii tin...dar din cauza unora ca astia care pretind sume care nu li se cuvin......dar ce sa mai TRAIM IN ROMANIA!!!!IInteleg ca nu prea am ce face,voi plati si asta sa-mi fie invatatura de minte!!!
INCA ODATA VA MULTUMESC TUTUROR!!!#-o#-o#-o#-o#-o
si inca ceva .....nu mi-am schimbat sediul social inca de la infiintare,primesc acolo corespondenta ce mi se cuvine,...dar din ce inteleg eu s-a intamplat ceva ca in hotararea initiala zice ca trebuie sa ma citeze partea adversa intr-un ziar sau asa ceva,....asta mi se pare ciudat....am mai primit citatii la sediul societatii,si m-am prezentat la instanta...dar la asta nu am primit nimic(asta pentru cine crede acest lucru)

Alte discuții în legătură

Executare silita fără citație. notafraiddd notafraiddd Executare silita fără somatie Salutare, mi am cautat numele în portal și am observat ca sunt 3 dosare de executare pe numele meu. Nu am fost citat ... (vezi toată discuția)
Executorul mi-a blocat contul fără să fiu înștiințat în vreun fel. nu trebuia să primesc o citație acasă? andrei34vs andrei34vs Am avut un credit la o banca si nu am reusit sa platesc. Apoi am primit de la executor acele hartii si au blocat contul in care primesc salariu. Teoretic nu ... (vezi toată discuția)
declină soluţionarea cauzei poparelu poparelu Buna ziua va rog sa ma ajutati sa inteleg termeni judecatoresti. Am avut un card bancar care am crezut ca am terminat dar nu sa inchis. Am fost trimis in ... (vezi toată discuția)