avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bar la parterul blocului meu
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bar la parterul blocului meu

La parterul blocului in care locuiesc, sub apartamentul al cărui proprietar sunt, a fost deschis un spaţiu cu destinaţia de alimentaţie publică – bar.Mai doresc să specific faptul că respectiva unitate de alimentaţie publică nu a respectat prevederile Legii nr. 50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, cu completările şi modificările ulterioare, în speţă nu a obţinut autorizaţia de construire pentru schimbul de destinaţie realizat (din spaţiu prestari servicii în spaţiu de alimentaţie publică), conform prevederilor articolului 3 litera „a” care stipulează că „autorizaţia de construire se eliberează pentru lucrări de construire, reconstruire, consolidare, modificare, extindere, schimbare de destinaţie sau de reparare a construcţiilor de orice fel, precum şi a instalaţiilor aferente acestora”. Mai mult - asociatia de proprietari nu si-a dat acordul pt ca acest bar sa functioneze, in acest sens depunand o adresa la primaria localitatii. Cu toate acestea, Primaria a eliberat autorizatia de functionare pentru spatiul de alimentatie publica aflat in cauza. Faţă de această stare de fapt am sesizat Direcţia Tehnică, Urbanism şi Amenajare a Teritoriului din cadrul Primăriei, autoritate care a luat măsura aplicării de sancţiuni contravenţionale, dispunând totodată sistarea activităţii până la intrarea în legalitate a respectivului operator economic. Cu toate că a fost impusă sistarea activităţii, agentul economic îşi desfăşoară în continuare activitatea fără nici un fel de probleme. Fata de cele de mai sus, rugamintea mea este de a-mi preciza care sunt autorizatiile care ar fi trebuit sa fie obtinute de catre administratorul firmei in cauza (mediu, sanitar, ONRC, etc) deoarece doresc sa depun reclamatii la toate institutiile care au eliberat autorizatii fara respectarea Legii 50.
Ultima modificare: Joi, 16 Octombrie 2008
armand67, utilizator
Am citi toate postarile dvs.O problema asemanatoare am si eu doar ca la parterul blocului exista un bar de noapte cu dansatoare,ruleta.As vrea sa imi spuneti concret cam care sunt pasii ce tb urmati pentru rezolvarea acestei situatii neplacute.Mentionez ca nici un locatar nu a semnat niciun autorizatie.
Desi eu nu am avut de-a face cu asa ceva pana acum si sper ca nici de-acum incolo sa nu fie cazul, desi nu sunt consultant in materie, din tot ce am citit la acest topic si prin altele asemanatoare, nu pot sa nu-mi fac imaginea unui "razboi de guerila" intre doua tabere, aceea a patronilor de carciumi de la parterul blocului si asociatiile de proprietari.
Imaginati-va aceaste doua tabere stand fata in fata si intre ele....."gashca" autoritatilor pozitionata cu fata spre proprietari, dand impresia unei autoritati de reconciliere, cu o mana intinsa in fata spre proprietari ca sa-i opreasca sa se napusteasca peste patroni si cu cealalta intinsa in spate cu palmele in sus, catre patroni, facand gestul de "scoate banul daca vrei sa stau aici...". Intr-un "razboi de guerila" regulile si mijloacele sunt cu totul diferite decat intr-unul normal. Asociatiile de proprietari inca nu s-au trezit din somnul in care zac de vreo 20 de ani iar proprietarii lor care sunt mai implicati si iau taurul de coarne sa rezolve aceste situatii nu sunt sprijiniti de insesi aceste asociatii ale lor. Patronii sunt uniti si foarte treji.!!!
daca in spatiul respectiv a functionat o societate comerciala cu domeniul de activitate "prestari servicii" inseamna ca spatiul respectiv este un spatiu comercial, economico-profesional. Daca in momentul de fata functioneaza cofetarie, bar, magazin alimentar, carciuma cu lautari sau fara lautari asta inseamna ca si-a schimbat domeniul de activitate dar nu destinatia pentru ca destinatia este incontinuare comerciala. Din aceasta cauza primaria nu are de ce sa-i sanctioneze si sa le impune sa intre in legalitate pe respectivii intrucat primaria nu le elibereaza nici macar autorizatie de functionare, dar, in baza unei informari din partea societatii respective primaria elibereaza un aviz de functionare si in felul acesta respectivii pot dovedi in fata unui control al primariei ca ei au informat primaria de faptul ca functioneaza in acel spatiu si ce domeniu de activitate au. Daca peste citeva luni constata ca nu le merge bine afacerea cu activitatea care o desfasoara in momentul de fata, desi sincer nu cred asa ceva, pot sa desfasoare o alta activitate care este prevazuta deja in statutul societatii sau printr-un act aditional depus la Registrul Comertului pot sa adauge si alt domeniu de activitate care nu il au in statut dar care considera dinsii ca s-ar putea sa le aduca profit. Ar fi culmea ca sa nu poata sa-si schimbe domeniul de activitate decat cu acordul asociatiei de prop. Eu consider ca sunt in regula din punc de vedere legal dar daca va deranjeaza intr-adevar, cel mai bine ar fi sa vina in apartamentul d-voastra o persoana de la G.N. de Mediu si in cazul in care dupa oara 21.00 se aude un zgomot mai mare decat cel admis respectivii ar putea sa-i oblige pe cei ce functioneaza in magazinul respectiv sa-si faca o izolatie fonica dar ce va faceti daca nu o sa fie nici un zgomot? Daca nu v-ati mai certa cu ei si ati incerca sa va intelegeti omeneste probabil ca daca intr-adevar s-ar face zgomot cam mare si la ore nepotrivite si patroana respectiva si-ar da seama ca aveti dreptate din acest punct de vedere, cred ca si dinsa s-a saturat de atatea reclamatii si, s-ar putea sa faca o investitie in ceea ce priveste izolatia fonica. Important este sa aveti d-voastra dreptate si sa nu fie la mijloc doar un orgoliu nesatisfacut. incercati sa rezolvati cu vorba buna si nu-i mai reclamati prin diverse locuri. Un proces evitat este un proces castigat. Daca va da in judecata pentru "Denunt calomnios"? Oare patronii isi cistiga pinea pe spatele nostru? Pai patronii asigura locuri de munca, platesc impozite si taxe mai mari decat o persoana fizica si in felul acesta poate avem si noi sanse sa prosperam din punct de vedere economic daca avem noroc sa alegem niste guvernanti care sa administreze in folosul nostru al tuturor PIB-ul.
Stimata Safta_i. Am citit cele scrise de tine si nu am reusit sa trag decat O SINGURA CONCLUZIE. Aceea ca nu ai fost pusa in situatia niciunuia dintre noi, cei care ne-am spus pasul pe forum. Chiar ai impresia ca niciunul dintre noi nu am incercat sa solutionam, pe cale amiabila, acest conflict? Chiar crezi ca, desi nu noi suntem cei in afara legii, totusi noi suntem pusi sa dam declaratii, sa semnam de martori, etc ... daca vrem ca patronii dughenelor respective sa fie sanctionati? Hai sa fim seriosi. Prin urmare, daca nu poti sa ne dai un sfat pertinent, te rog sa-i lasi pe cei de meserie sa faca acest lucru. Oricum, multumesc pt faptul ca ai dovedit interes fata de problemele de mai sus. DA, sunt de acord ca patronii sa manance si ei o paine, dar in niciun caz pe nervii proprietarilor apartamentelor si in detrimentul confortului acestora. Sa nu uitam ca asemenea probleme pot scadea valoarea apartamentelor sub care se afla asemenea baruri.
Privitor la "denuntul calomnios", acesta nu are niciun fundament. Ma bazez pe urmatoarele
1 - nu se poate dovedi sub nicio forma ca proprietarii apartamentelor ar avea vreun interes, de nicio natura, pt ca barul respectiv sa fie desfiintat
2 - nu s-a pus nicio secunda problema ca barul sa fie desfiintat, ci doar sa respecte programul de functionare
3 - exista un nr de 7 declaratii de martori care afirma cele relatate mai sus (adica nerespectarea legii), dar instantele de judecata au considerat ca afirmatiile unei patroane de bar au mai mare greutate decat cuvantul a 7 persoane ce locuiesc in blocul cu pricina
4 - nu in ultimul rand, daca ai consulta Constitutia Romaniei, ai descoperi, spre surprinderea ta, ca dreptul cetateanului de a petitiona este garantat
La revedere
Ultima modificare: Duminică, 11 Ianuarie 2009
armand67, utilizator
Draga domnule armand97 pot sa va informez ca am citit Constitutia Romaniei dar nu spune in Constitutie ca cetateanul are dreptul sa calomnieze si din aceasta cauza v-am atentionat mai ales ca am asistat la o sedinta de judecata unde un administrator de asociatie a chemat politia la ora 23.00 pentru ca la parterul blocului unde era administrator functiona un internet-café si la acea ora tarzie inca mai aveau activitate. Politia a venit si l-a amendat pe d-nul administrator pentru ca nu tulbura nimeni linistea si respectivii stateau in fata calculatoarelor in spatiul respectiv. Administratorul a facut contestatie la procesul verbal si in felul acesta am putut sa asist la sedinta de judecata unde administratorul, un om in varsta, a avut ocazia sa se faca de ras si asta pentru ca judecatorul i-a inteles foarte bine atitudinea de invidios. Ziceti d-voastra la punctual 2 ca nu s-a pus problema ca barul sa fie desfiintat, ci doar sa respecte programul de functionare. Luni 21 Iulie 2008 ati afirmat ca in opinia d-voastra se impune anularea autorizatiei si sistarea activitatii. Oare daca nu se poate dovedi ca proprietarii apartamentelor ar avea vreun interes pt. ca barul respectiv sa fie desfiintat (punctul1)dar acestia dau declaratii mincinoase pentru ca sunt instigati de d-voastra? In data de 22 iulie 2008 voiati sa stiti daca este obligatorie schimbarea de destinatie din spatiu commercial in spatiu de alimentatie publica. Pai spatiul de alimentatie publica nu este comercial? Sau mai bine zis are o alta destinatie decat aceea de locuit? In data de 22-iulie-2008 ati afirmat ca ati incercat sa solutionati problema pe cale amiabila. Daca nu sunt indiscret si daca puteti, incercati sa ne redati in cateva cuvinte cam cum ati incercat solutionarea pe cale amiabila. Arata bine d-na patroana? Daca ziceti ca exista 7(sapte) declaratii de martori ca nu se respecta legea nu inteleg ce rost mai au Instantele de Judecata ! Daca cei 7(sapte) au stabilit ca nu se respecta Legea sunt de acord cu d-voastra. Traim intr-o tara de corupti. Cu ce va ocupati? Ce studii aveti d-voastra si cei 7(sapte)? Va salut cu respectul cuvenit.

Alte discuții în legătură

Buna ziua la parterul blocului in care locuiesc , in bucuresti ... Chris CRISTINA Chris CRISTINA Buna ziua La parterul blocului in care locuiesc , in Bucuresti , sector 2 se afla un spatiu comercial este prevazut astfel din constructie .Din nefericire ... (vezi toată discuția)
Bar la parterul blocului robertalin86 robertalin86 As dori sa va adresez o intrebare deoarece la parterul blocului meu a aparut peste noapte un bar fara ca locatarii din bloc sa fie măcar întrebaţi daca ... (vezi toată discuția)
Schimbare de destinatie armand67 armand67 As dori sa stiu care sunt formalitatile si - binenteles - care este baza legala necesar a fi respectata pentru a realiza un schimb de destinatie a nivelului ... (vezi toată discuția)