Eu nu inteleg din mesajele anterioare pt ca se contrazic: ori trebuie incuviintare silita, ori nu trebuie. Ori trebuie sa vina adresa de poprire de la executor judecatoresc, ori nu e necesar si poate fi trimis si de catre executor bancar fara alte acte necesare. Am aratat actul in sine unei persoane in roba pe holul judecatoriei si mi-a raspuns ca sigur nu e inregistrat asa ceva la judecatorie. Eu am vrut totusi sa stiu daca s-a inregistrat ceva pe-acolo inainte de a fi trimis actul la firma. Deci e legal sau nu?
Doamna, respirati adanc de cateva ori. Sa o luam usor.
1. Este necesara incuviintarea executarii silite, incheierea se da de Judecatoria in termen de 7 zile de la data depunerii cererii de catre executorul judecatoresc/bancar/ifn, fara citarea partilor;
2. Nu este necesara anexarea incheierii de incuviintare la adresa de poprire ci doar a titlului executoriu certificat pentru conformitate;
3. Persoana in roba era mama Omida? Daca nu, n-avea de unde sa stie daca exista sau nu incuviintarea instantei, fara sa verifice.
4. Puteti verifica singura pe portalul instantelor de judecata, la judecatoria unde domiciliati, sau unde are sediul tertul poprit, daca exista un dosar de incuviintare executare silita. Cautati dupa numele debitorului.