avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Ca angajator in ce conditii pot sa fac poprire pe salariu unui angajat? E suficient cu adresa de la executor bancar fara alte acte?
Eu nu inteleg din mesajele anterioare pt ca se contrazic: ori trebuie incuviintare silita, ori nu trebuie. Ori trebuie sa vina adresa de poprire de la executor judecatoresc, ori nu e necesar si poate fi trimis si de catre executor bancar fara alte acte necesare. Am aratat actul in sine unei persoane in roba pe holul judecatoriei si mi-a raspuns ca sigur nu e inregistrat asa ceva la judecatorie. Eu am vrut totusi sa stiu daca s-a inregistrat ceva pe-acolo inainte de a fi trimis actul la firma. Deci e legal sau nu?

Doamna, respirati adanc de cateva ori. Sa o luam usor.
1. Este necesara incuviintarea executarii silite, incheierea se da de Judecatoria in termen de 7 zile de la data depunerii cererii de catre executorul judecatoresc/bancar/ifn, fara citarea partilor;
2. Nu este necesara anexarea incheierii de incuviintare la adresa de poprire ci doar a titlului executoriu certificat pentru conformitate;
3. Persoana in roba era mama Omida? Daca nu, n-avea de unde sa stie daca exista sau nu incuviintarea instantei, fara sa verifice.
4. Puteti verifica singura pe portalul instantelor de judecata, la judecatoria unde domiciliati, sau unde are sediul tertul poprit, daca exista un dosar de incuviintare executare silita. Cautati dupa numele debitorului.
Va multumesc mult, o sa verific.
Am verificat mai devreme sit-ul judecatoriei de care apartine debitorul la dosare incuviintare silita, sunt destul de putine si nu am gasit nimic. In orice caz, ma mai interesez, poate chiar iau legatura cu executor judecatoresc, cred ca e cel mai in masura sa dea informatiile necesare.
Ultima modificare: Marți, 28 Iunie 2011
helenish, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in ... maiasavic maiasavic Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in momentul in care m-am trezit cu contul bancar blocat? la banca au spus ca nu stiu despre ce este ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)