avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 434 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Ca angajator in ce conditii pot sa fac poprire pe salariu unui angajat? E suficient cu adresa de la executor bancar fara alte acte?
Eu am inteles ca adresa de executare silita, daca este legala vine din partea unui executor judecatoresc, nu din partea unui executor bancar. Daca nici adresa de executare silita nu este de la executor judecatoresc si nici nu este anexat actul de incuviintare silita cu stampila si semnatura justitiei, atunci eu sau altii ca si mine, de unde sa stim daca este valabil actul respectiv sau nu? Si apoi sincer, nu am stiut ca se poate ajunge chiar la inchisoare din cauza lipsei incuviintarii. Va multumesc mult.
Ati inteles prost. Pe langa executorii judecatoresti sunt competenti sa execute executorii bancari, executorii IFN si executorii bugetari.
Un executor bancar are aceleasi drepturi si indatoriri ca si un executor judecatoresc atunci cand executa creantele bancii unde este angajat. In plus el are competenta pe tot teritoriul Romaniei, si nu doar in circumscriptia Curtii de Apel unde isi are sediul, cum are executorul judecatoresc.
Doamna, anticipat va garantez ca nimeni nu risca inchisoarea pentru a face acte de executare, inclusiv poprire, fara incuviintarea executarii silite de catre instanta de executare.
Este o formalitate, Codul de Procedura prevede ca judecatorul este obligat sa se pronunte in 7 zile.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...
Ati inteles prost. Pe langa executorii judecatoresti sunt competenti sa execute executorii bancari, executorii IFN si executorii bugetari.
Un executor bancar are aceleasi drepturi si indatoriri ca si un executor judecatoresc atunci cand executa creantele bancii unde este angajat. In plus el are competenta pe tot teritoriul Romaniei, si nu doar in circumscriptia Curtii de Apel unde isi are sediul, cum are executorul judecatoresc.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/for...

Nu mai inteleg nimic, nu stiu ce sa mai spun

Nu stiu Doamna ce incercati sa aratati cu acele linkuri, poate puneti niste citate ca sa inteleg ce anume intelegeti sa dovediti.

Ca sa intelegeti totusi ceva, am sa va comunic ca acest forum este plin de semidocti ce isi dau cu parerea aiurea despre lucruri pe care nu le cunosc.
Inteleg ca va este greu sa discerneti intre diversele opinii, v-as sfatui sa mergeti sa cititi dvs textele de lege la care se face trimiterea pentru a contura o opinie personala.
jocandi causa a scris:

Nu stiu Doamna ce incercati sa aratati cu acele linkuri, poate puneti niste citate ca sa inteleg ce anume intelegeti sa dovediti.

Ca sa intelegeti totusi ceva, am sa va comunic ca acest forum este plin de semidocti ce isi dau cu parerea aiurea despre lucruri pe care nu le cunosc.
Inteleg ca va este greu sa discerneti intre diversele opinii, v-as sfatui sa mergeti sa cititi dvs textele de lege la care se face trimiterea pentru a contura o opinie personala.

Eu nu inteleg din mesajele anterioare pt ca se contrazic: ori trebuie incuviintare silita, ori nu trebuie. Ori trebuie sa vina adresa de poprire de la executor judecatoresc, ori nu e necesar si poate fi trimis si de catre executor bancar fara alte acte necesare. Am aratat actul in sine unei persoane in roba pe holul judecatoriei si mi-a raspuns ca sigur nu e inregistrat asa ceva la judecatorie. Eu am vrut totusi sa stiu daca s-a inregistrat ceva pe-acolo inainte de a fi trimis actul la firma. Deci e legal sau nu?

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in ... maiasavic maiasavic Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in momentul in care m-am trezit cu contul bancar blocat? la banca au spus ca nu stiu despre ce este ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)