avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 706 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire
Discuție deschisă în Executare silită

poprire

Ca angajator in ce conditii pot sa fac poprire pe salariu unui angajat? E suficient cu adresa de la executor bancar fara alte acte?
Nu! Fara incuviintarea executarii silite NIMENI nu poate pune poprire pe salariul debitorului.(cu exceptia cazurilor in care instanta printro hotarare decide fara executare silita-cazuri limitate)
Este suficienta adresa de infiintare a popririi insotita de copie certificata de pe titlu executoriu. Nu este necesara incheierea de incuviintare a executarii silite, oricum ea exista, niciun executor nu risca sa savarseasca o infractiune emitand popririi fara incuviintarea instantei.
xadrianx a scris:

Nu! Fara incuviintarea executarii silite NIMENI nu poate pune poprire pe salariul debitorului.(cu exceptia cazurilor in care instanta printro hotarare decide fara executare silita-cazuri limitate)

Si daca in unul din cazuri s-a facut deja poprire pe salariu numai cu adresa de la executor bancar fara incuviintarea justitiei, ce implica o asemenea poprire? Cine e raspunzator, banca pt abuz sau angajatorul pt lipsa informarii corecte? Si de ce suntem informati contradictoriu, e cumva in functie de interese, sau fiecare dupa cum a inteles?
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
helenish, utilizator
Angajatorul in principal cu daune interese si executorul pentru abuz. Banca in cazul de fata nu are calitate procesuala pasiva, intrucat se va apara intotdeauna: nu am emis nici o cerere catre executor; nu am declarat exigibil contractul; nu stim nimic. Daca exista vreuna din actele mentionate, tot executorul este vinovat de incalcarea prevederilor procedurale din c.p.c., la fel si angajatorul care a dat curs solicitarii.
Ultima modificare: Marți, 7 Iunie 2011
xadrianx, utilizator
xadrianx a scris:

Angajatorul in principal cu daune interese si executorul pentru abuz. Banca in cazul de fata nu are calitate procesuala pasiva, intrucat se va apara intotdeauna: nu am emis nici o cerere catre executor; nu am declarat exigibil contractul; nu stim nimic. Daca exista vreuna din actele mentionate, tot executorul este vinovat de incalcarea prevederilor procedurale din c.p.c., la fel si angajatorul care a dat curs solicitarii.

Multumesc mult pt raspuns, acum m-am convins cum este legal, dar as mai dori sa ma lamuriti daca se poate, ce inseamna calitate procesuala pasiva. Ma gandesc ca toate sanctiunile respective nu decurg decat daca angajatorul sesizeaza judecatoria, altfel nu stie nimeni, sau asta presupune declansarea vreunui proces?
Probabil banca urmareste printre altele si sa-i intrerupa termenul de prescriere, chiar cu riscul de a nu mai incasa nimic urmatoarele luni daca nu intra in legalitate.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Iunie 2011
helenish, utilizator

Alte discuții în legătură

Executare silitã de cãtre corpul executorilor bancari iolanda15 iolanda15 Am primit o notificare cesiune de creanţă de la Corpul Executorilor Bancari al unei banci, prin care am fost informaţi că, în baza Contractului de credit ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in ... maiasavic maiasavic Cum pot sa aflu motivul unei popriri despre care am aflat in momentul in care m-am trezit cu contul bancar blocat? la banca au spus ca nu stiu despre ce este ... (vezi toată discuția)
Contractul de credit-titlu de creanta larisarazvan larisarazvan Buna ziua intrebare: in cazul unui titlu executoriu reprezentand un contract de credit, tertul poprit poate indisponibiliza sume de bani doar pe baza cererii ... (vezi toată discuția)