avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul a o prima pt nastere din partea angajatorulu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul a o prima pt nastere din partea angajatorulu

Buna
Am nascu de exact doua luni un baietel si, abia ieri am aflat ca ar exista o lege prin care angajatorul ar trebui (in urma unei cereri) sa mai plateasca un salariu mediu pe intreprindere ca si prima pt prima nastere, este adevarat? SI daca da care ar fi legea si cum trebuie sa procedez sa intru in posesia banilor. Si tot ieri am inteles ca la bNII CONCEDIULUI PRENATAL CARE SUNT 85%din salariu angajatorul trebuie sa plateasca diferenta de 15% tot in urma unei cereri facute de angajat, este adevarat, si la fel cum ar trebui sa procedez?
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 15:37, 19 Octombrie 2009
Art. 3 (a) din Contracul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum
urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;
nikol.ilea a scris:

Art. 3 (a) din Contracul Colectiv de Munca Unic la Nivel National pe anii 2007-2010
ART.3. - (1) Clauzele contractelor colective de munca produc efecte dupa cum
urmeaza:
a) pentru toti salariatii incadrati in unitatile din tara, indiferent de forma de capital social (de stat sau privat, roman sau strain/mixt), in cazul contractelor colective de munca la nivel national;

Si atunci de ce la bugetari salariul minim pentru angajatii care trebuie sa aiba studii superioare si sunt angajati cu norma intreaga , difera de sectorul privat ? :stunned:

Legea prevede minimum, varianta pe care se merge sistemul bugetar, varianta practicata si de multi angajatori din sectorul privat. Este drept ca nu de toti.
Un raspuns clar de ce se intampla asa......nu stiu cine va poate da:wassat:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salariu mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil neva neva Buna ziua, intrebarea mea e in legatura cu salariul mediu pe unitate acordat mamei pentru nasterea fiecarui copil (Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel ... (vezi toată discuția)
Salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului ContSters57911 ContSters57911 Buna ziua, va rog sa ma indrumati ce pot face in acest caz: am solicitat acel salar mediu pe unitate pt. nasterea copilului, in luna mai, insa pana in prezent ... (vezi toată discuția)
Salar compensator fara contract colectiv Lioness Lioness Buna ziua. Recent am incheiat activitatea la o societate comerciala si contractul de munca a fost desfacut cu art 65. Angajatorul refuza sa imi acorde un ... (vezi toată discuția)