Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →
am inheiat cu CAS un contract prin care mi-am platit indemnizatia pe perioada cat n-am lucrat in orasul respectiv, adik 3 luni, dupa care m-am reangajat. Cand m-am dus sa-mi bag dosarul pentru indemnizatia de crestere a copilului, mi s-a zis ca daca nu am 12 luni lucrative nu mi se acorda acel ajutor, chiar daca am cotizat. Este posibil sa nu primesc acei bani, eu stiam ca se poate, insa se pare ca...
Bun, deci pt a primi indemnizatia de cresterea copilului, daca ai o intrerupere la un loc de munca unde trebuie sau unde poti plati pe perioada de pauza ca sa poti beneficia de ea?:(
Si inca ceva, exista o baza legala pt diferebta de 15% de la concediul prenatal?
ma intreb acea indemnizatie din ce fonduri se acorda?
Se acorda dintr-un fond special, pentru ca nu (mai) este o prestatie de asigurari sociale, ci una de asistenta sociala, in ideea de a beneficia de ea si persoanele care nu platesc CAS. Ma rog, asta e teoria, in practica mie mi se pare ca e foarte prost gandit sistemul actual.