avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare nume societate si cim / documente personal ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare nume societate si cim / documente personal incheiate

ce se intampla cu contractele de munca deja incheiate in cazul schimbarii numelui societatii si formei juridice? Si toate documentele, deciziile legate de personal (CCM, ROI, decizie organizare CSSM la nivel angajator etc) se refac cu noua denumire?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:57, 2 Ianuarie 2013
Atunci cand se schimba, numele firmei, asociatii, adresa firmei, dar CUI......ramane acelasi, se depun actele de modificare ale societatii la registratura ITM-ul din zona in carea aveti sediul firmei, pentru a se face modificarea in baza de date a itm-ului. Asta implica sa intrati in Revisal sa modificati si datele angajatorului si apoi sa trimiteti modificarile on-line. Dar totusi, nu ar fi rau sa intrebati si la ITM ce propun ei, difera de la un judet la altul.
Daca firma a fuzionat cu o alta firma si asa s-a produs modificarea numelui, atunci contractele de munca ale salariatilor inceteaza la vechia firma si faci altele noi cu inceperea activitatii in aceeasi zi cu cea a incetarii. Exp. pe 01 inceteaza la soc.X si cu 01. se activeaza la soc. Y.
chirchisoiu a scris:

.....
Daca firma a fuzionat cu o alta firma si asa s-a produs modificarea numelui, atunci contractele de munca ale salariatilor inceteaza la vechia firma si faci altele noi cu inceperea activitatii in aceeasi zi cu cea a incetarii. Exp. pe 01 inceteaza la soc.X si cu 01. se activeaza la soc. Y.


In acest caz, nu inceteaza c.i.m. . Parearea dvs se afla in contradictie cu prevederile Legii nr.67/2006 si ale art.173 alin.3 C.mun.

Art.173 alin.3 C.mun. :
Transferul întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acesteia nu poate constitui motiv de concediere individuală sau colectivă a salariaţilor de către cedent ori de către cesionar.

Art. 7 din Legea nr.67/2006 :
Transferul intreprinderii, al unitatii sau al unor parti ale acestora nu poate constitui motiv de concediere individuala sau colectiva a salariatilor de catre cedent ori de catre cesionar.
In cazul fuziunii, nu am zis nimic de concediere, am zis incetare. Da am gresit doar ca am uitata sa specific ca in cazul nostru erau putini salariati , si nu era nici concediere colectiva. Asa s-a procedat la noi, in cazul fuziunii.
O firma mica a fuzionat cu o firma f. mare.
Oricum in cazul de mai sus e vorba de schimbarea numelui societatii si am explicat cum se face. Am avut 2 cazuri similare pana acum.
Si concedierea este un mod de incetare a raportului de munca ...:)
Corect, este un mod de incetare a unui contract, care inplica anumite conditii. De aceea nu am zis concediere ci incetare, ma refer la incetarea cu acordul partilor. Nu se puteau concedia acei oameni pentru ca o firma a fuzionat cu alta, ar fi ilegal, nu?

Alte discuții în legătură

Cim dupa fuziune georgelgica georgelgica In urma fuziunii dintre soc. X si Y, soc X devine sucursala a soc Y. Ce se intampla cu CIM-urile salariatiilor, inceteaza sau trebuie incheiate acte ... (vezi toată discuția)
Fuzionare firme Laura Old Laura Old Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu ceva informatii in legatura cu fuzionarea a doua firme. Este vorba de firma X care va prelua firma Y prin absorbtie ... (vezi toată discuția)
Fuziune prin absorbtie simona ch simona ch Doua societati vor fuziona, societatea A urmand sa absoarba societatea B. Am inteles cum se procedeaza din punct de vedere al Revisalului, dar as mai avea doua ... (vezi toată discuția)