avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare minor

Buna seara! In septembrie 2008 logodnicul meu (este din germania si traieste acum de un an in Bucuresti) va avea al doilea termen in procesul deschis de el pentru program de vizitare minor. Am dori sa auzim mai multe opinii despre doua lucruri:

1. Fosta sotie a aratat un email din data de 11.09.2007 instantei, in care el a scis ca va lua copilul in Germania, daca ea nu ii va acorda drepturile naturale pe care le are. Nu suntem siguri daca instanta va da atentie unui asemenea email. Sa stiti ca dupa ce a primit acest email, fosta sotie s-a adresat Politiei de Frontiera unde a cerut ca tatalui sa nu ii fie permis sa scoata copilul din tara fara acordul ei, iar Politia de Frontiera a fost de acord sa supravegheze iesirea din tara a minorului pentru o perioada de un an. Anul trecut in ciuda acestui fapt mama l-a lasat pe tata sa i-a copilul la el si niciodata nu a plecat cu baiatul in Germania - este foarte usor sa pleci cu masina in statele Schengen din Romania fara un control la vama romaniei. ;)

2. Principalul motiv pe care l-a adus in fata instantei de a nu lasa copilul la domiciliul tatalui este ca el locuieste in concubinaj, deoarece noi traim impreuna si nu suntem casatoriti legal. Nu suntem siguri daca acesta va fi un motiv pentru instanta de a nu il lasa un baietel de 3 ani la domiciliul tatalui

Daca trebuie sa stiti mai multe amanunte:

Traiesc cu logodnicul meu in Bucuresti, mentionez ca el este cetatean german. A fost casatorit cu o femeie romanca si au un copil de trei ani impreuna. In ianuarie 2008 s-a pronuntat hotararea de divort si pentru ca relatia cu fosta sotie a fost prietenoasa el a fost de acord ca baiatul lor sa ii fie incredintat mamei spre crestere si educare. In acest timp fost sotie i-a permis sa ia copilul si sa il vada cand el a dorit. Acum sunt insarcinata, iar in momentul in care fosta sotie a aflat acest lucru si-a schimbat comportamentul si anume, tatalui ii este permis sa isi vada baiatul doar acasa la ea si in prezenta ei.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
alina81, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:29, 5 August 2008
Avocatul ce anume va spune?
Nu am inteles la ce anume va referiti spunand "avocatul ce anume va spune?", care avocat si in legatura cu ce problema ce va spune?
Ati spus ca logodnicul dv. are deja un avocat.
Care este pozitia lui, ce anume va spune, va indruma?...
Si eu parca am vazut ca are avocat.
Buna seara! Ca sa va raspund la intrebarile dumneavoastra, la inceput cand am fost la avocatul logodnicului meu ea a fost foarte sigura despre situatia ca logodnicul meu va primi dreptul de a lua copilul la domiciliul sau. La primul termen, mama a respins programul de vizitare impus de tata cu urmatoarele motive: Logodnicul nu are un loc de munca, nu suntem casatoriti (traim in concubinaj), nu stie unde are acum o locuinta stabila, a dat emailul acela in care tatal preciza ca vrea sa ia copilul inapoi in Germania daca mama lui foloseste custodia totala (erau inca casatoriti cand a scris acest email, copilul s-a nascut in Germania) mama a cerut de la un psiholog un raport psihologic fara ca acesta sa aiba o stampila legala. Binenteles logodnicul meu are un loc de munca si plateste pensie alimentara de 250 E pe luna, are locuinta cu contract de inchiriere.

Avocatul spune ca noi ar trebui sa vorbim numai de bine despre noi si nu rau despre mama, dar nu stim daca este decizia corecta. Cand se intalneste cu fiul lui la domiciliul mamei, situatia este asa de rea incat el a decis acum pentru ultimele 5 saptamani inainte de al doilea termen sa nu isi mai viziteze baiatul. Binenteles nu este usor a dovedi instantei ca situatia este asa cum este acum, pentru ca singura care a vazut de doua ori comportamentul mamei sunt eu si prietena mamei care locuieste in Germania si nu va veni ca martora. In ciuda acestui fapt, logodnicul meu crede ca daca el va spune sau va scrie instantei intr-un mod serios cum a fost situatia in trecut, ei trebuie sa dea atentie acestui fapt.

Ultima intalnire cu avocatul nostru nu a fost cu succes deoarece am incercat sa punem niste intrebari despre cum va fi situatia la proces si ea nu prea a raspuns. Logodnicul meu a intrebat exact ce ati intrebat dumneavoastra si raspunsul ei a fost foarte impertinent. Poate a fost doar o neintelegere deoarece engleza ei nu este intocmai buna. In final dupa toate acestea, am avut impresia ca in realitate nu este usor sa castigi dreptul de a lua copilul la domiciliul tatalui. Dar orice va fi, unul dintre parinti va face recurs, iar instanta de mai sus va decide. Pentru acest proces vom cauta sigur un alt avocat pentru ca nu mai avem incredere in cea de acum.

Va multumim pentru toate sfaturile d-voastra, sperand la mai multe raspunsuri si sa va spunem pe acest forum cum merge mai departe.

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Dreptul la domiciliu dancosma dancosma Am fost recunoscut drept tata al baietelului meu printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma cu un an (baiatul e un copil din afara ... (vezi toată discuția)