Buna seara! In septembrie 2008 logodnicul meu (este din germania si traieste acum de un an in Bucuresti) va avea al doilea termen in procesul deschis de el pentru program de vizitare minor. Am dori sa auzim mai multe opinii despre doua lucruri:
1. Fosta sotie a aratat un email din data de 11.09.2007 instantei, in care el a scis ca va lua copilul in Germania, daca ea nu ii va acorda drepturile naturale pe care le are. Nu suntem siguri daca instanta va da atentie unui asemenea email. Sa stiti ca dupa ce a primit acest email, fosta sotie s-a adresat Politiei de Frontiera unde a cerut ca tatalui sa nu ii fie permis sa scoata copilul din tara fara acordul ei, iar Politia de Frontiera a fost de acord sa supravegheze iesirea din tara a minorului pentru o perioada de un an. Anul trecut in ciuda acestui fapt mama l-a lasat pe tata sa i-a copilul la el si niciodata nu a plecat cu baiatul in Germania - este foarte usor sa pleci cu masina in statele Schengen din Romania fara un control la vama romaniei. ;)
2. Principalul motiv pe care l-a adus in fata instantei de a nu lasa copilul la domiciliul tatalui este ca el locuieste in concubinaj, deoarece noi traim impreuna si nu suntem casatoriti legal. Nu suntem siguri daca acesta va fi un motiv pentru instanta de a nu il lasa un baietel de 3 ani la domiciliul tatalui
Daca trebuie sa stiti mai multe amanunte:
Traiesc cu logodnicul meu in Bucuresti, mentionez ca el este cetatean german. A fost casatorit cu o femeie romanca si au un copil de trei ani impreuna. In ianuarie 2008 s-a pronuntat hotararea de divort si pentru ca relatia cu fosta sotie a fost prietenoasa el a fost de acord ca baiatul lor sa ii fie incredintat mamei spre crestere si educare. In acest timp fost sotie i-a permis sa ia copilul si sa il vada cand el a dorit. Acum sunt insarcinata, iar in momentul in care fosta sotie a aflat acest lucru si-a schimbat comportamentul si anume, tatalui ii este permis sa isi vada baiatul doar acasa la ea si in prezenta ei.
Logodnicul dv. a intrebat ce-l indruma avocatul? Chiar pe avocat?
Nu inteleg...
In toate cazurile, nu vad sanse mari de modificare a sentintei obtinute, numai in cazuri exceptionale de vicii procedurale...
Daca nu aveti incredere in avocat, il schimbati. E simplu.
Va lasati asa (in fapt, logodnicul) sa pierdeti dreptul de vizitare pentru ca... nu faceti nimic?
Impertinenta aia in ce consta?
Cred ca e normal sa vorbiti frumos despre dv. in acest dosar, nu va aduce nimic bun denigrarea mamei. Doar va crea o impresie proasta instantei, lucru care nu va e in avantaj.
AStfel, buna sau rea, ei ii e incredintat copilul si nu asta se discuta. Se discuta in proces doar daca dv. il puteti lua la domiciliul dv. pe copil, deci trebuie sa dovediti ca sunteti demni de asta. In niciun caz nu conteaza cat de buna sau rea e mama.
Nu inteleg ce va nemultumeste la avocat (mie imi pare ok) si, daca va nemultumeste, de ce nu renuntati la el. :-/
In primul rand daca vom schimba avocatul nu putem fi siguri ca urmatorul avocat va fi mai bun. De aceea ca sa stim ce facem la tribunal v-am intrebat pe dvs. cum vedeti situatia. Logodnicul meu este forte emotionat ca sa mearga la tribunal intr- o tara straina nu e usor si nu este vorba despre o masina. Vorbim despre fiul lui. Mama copilului spune ca este foarte sigura ca va castiga cazul si ca nu vede nici un juducator care va da dreptul de vizita la domiciliul tatalui.
Acum am inteles mai bine ce sa facem si imi pare bine sa aud ca parerea dvs.despre avocatul nostru nu este rea. De fapt nu exista nici un motiv sa nu i se acorde logodnicului meu dreptul sa-si ia fiul la el acasa. Dar pe barca si la trribunal suntem in mana domnilor.
Avand in vedere faptul ca domnul nu intelege limba romana si nu a auzit de bine despre justitia romana are anumite motive sa ii fie teama sa compara in fata unei instante din Romania.
O problema importanta care va fi avuta in vedere de catre instanta va fi aceea a atasamentului minorului fata de tatal sau.
Gradul de obisnuinta cu el.Si alte elemente de fapt.
Daca de pilda nu a vazut niciodata minorul poate exista o anumita problema.Daca nu poate comunica cu minorul va fi o alta problema, etc.
Drepturi insa exista si ele pot fi exercitate.
Daca azi cumpar un p[rodus prost, nu ma duc sa-l inlocuiesc pentru ca e posibil sa primesc altul la fel de prost?
Adica, desi am sanse sa gasesc unul mai bun, nu profit de dreptul meu pentru ca... as putea sa raman in situatia actuala?
Pai, ce-as pierde? Deja sunt aici...
:-/
Din pacate, nu inteleg...
Va doresc multa bafta si sa speram ca veti castiga fondul, slabe sanse apoi in recurs...
Doamnisora, imi pare rau ca dvs. nu puteti sa ne intelegeti, dar trebuie sa stiti ca deja am gasit raspunsurile pe care le-am cautat. Ati intrebat de ce ne este frica sa gasim din nou un avocat fara intelegere? Dvs sunteti exemplul cel mai bun. Nu puteti sa ne intelegeti.