avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizitare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizitare minor

Buna seara! In septembrie 2008 logodnicul meu (este din germania si traieste acum de un an in Bucuresti) va avea al doilea termen in procesul deschis de el pentru program de vizitare minor. Am dori sa auzim mai multe opinii despre doua lucruri:

1. Fosta sotie a aratat un email din data de 11.09.2007 instantei, in care el a scis ca va lua copilul in Germania, daca ea nu ii va acorda drepturile naturale pe care le are. Nu suntem siguri daca instanta va da atentie unui asemenea email. Sa stiti ca dupa ce a primit acest email, fosta sotie s-a adresat Politiei de Frontiera unde a cerut ca tatalui sa nu ii fie permis sa scoata copilul din tara fara acordul ei, iar Politia de Frontiera a fost de acord sa supravegheze iesirea din tara a minorului pentru o perioada de un an. Anul trecut in ciuda acestui fapt mama l-a lasat pe tata sa i-a copilul la el si niciodata nu a plecat cu baiatul in Germania - este foarte usor sa pleci cu masina in statele Schengen din Romania fara un control la vama romaniei. ;)

2. Principalul motiv pe care l-a adus in fata instantei de a nu lasa copilul la domiciliul tatalui este ca el locuieste in concubinaj, deoarece noi traim impreuna si nu suntem casatoriti legal. Nu suntem siguri daca acesta va fi un motiv pentru instanta de a nu il lasa un baietel de 3 ani la domiciliul tatalui

Daca trebuie sa stiti mai multe amanunte:

Traiesc cu logodnicul meu in Bucuresti, mentionez ca el este cetatean german. A fost casatorit cu o femeie romanca si au un copil de trei ani impreuna. In ianuarie 2008 s-a pronuntat hotararea de divort si pentru ca relatia cu fosta sotie a fost prietenoasa el a fost de acord ca baiatul lor sa ii fie incredintat mamei spre crestere si educare. In acest timp fost sotie i-a permis sa ia copilul si sa il vada cand el a dorit. Acum sunt insarcinata, iar in momentul in care fosta sotie a aflat acest lucru si-a schimbat comportamentul si anume, tatalui ii este permis sa isi vada baiatul doar acasa la ea si in prezenta ei.
Ultima modificare: Vineri, 25 Iulie 2008
alina81, utilizator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:29, 5 August 2008
Mda... o sa vedem cat de mult v-a inteles avocatul cel nou :) daca dumneavoastra credeti in basme succes....
Doamna, nu vi se pare o mare... aiureala... sa dati bani unui om sa va faca un demers pe care sa-l credeti din start pierdut? Si sa va puneti de la inceput sperantele in caile de remediere ale lucrului pe care il va face acel om platit?

Daca vreau sa-mi fac si eu o casa, platesc un inginer si ma bazez ca dupa ce va iesi prost voi pati alt inginer sa-mi refaca structura de rezistenta? :O Ce anume e de inteles aici?

Astfel, nu vad de unde s-ar fi desprins ca nu inteleg din cauze care tin de mine... Daca imi aratati exact pe unde mi-ati explicat logica acestui demers, imi voi cere scuze...
Nu-i spun unui om pe forum:"vezi ca nu mi-ai explicat nimic" si nici macar nu-l iau la bani marinti ca de ce nu a visat el ca vreau eu explicatii... Dar ii spun, frumos si diplomat, "doamna, nu va inteleg". =D>
Acest lucru a dus in (cred ca) toate cazurile la adaugarea de explicatii din partea userilor cu pricina. Nu la nervi aruncati, de gen:"uite, vezi, nu ma intelegi!"
Stiu ca nu am puteri paranormale si ca, in lipsa unor explicatii scrise aici, nu inteleg logica unor actiuni sau gandiri ale userilor... Astfel, acel nu pot nu arata o impotenta proprie, ci o imposibilitate de a intelege in lipsa de detalii.
E greu sa inteleg de ce unii oameni aleg sa plateasca oameni sa le faca treaba de mantuiala...
E destul de dificil sa pricep de ce un om nu vrea sa schimbe un avocat prost... chiar daca cel pe care il ia va fi tot prost, tot nu a pierdut nimic... Oricum face, e cel putin la fel,cu o sansa in plus sa iasa mai bine! :)
Daca cineva are ceva de spus in legatura cu intrebarile noastre si ne-ar fi de folos
Va rugam nu mai scrieti altceva pt ca nimeni nu poate sa inteleaga despre ce este vorba.
Va multumim
othellox a scris:

Mda... o sa vedem cat de mult v-a inteles avocatul cel nou :) daca dumneavoastra credeti in basme succes....

Cu toata aprecierea pe care o am fata de Othellox ma vad nevoit sa fac anumite precizari.
Apreciez in mod deosebit faptul ca este ancorat in realitate, cu privire la fatul ca schimbarea unui avocat nu presupune neaparat o schimbare inspirata, dar... nu este intotdeauna asa...Schimbarea avocatuli la timp poate sa produca efecte diametral opuse fata de ceea ce s-ar fi intamplat daca nu ar fi avut loc acea schimbare.

Sa lasam oamenii sa decida in functie de inspiratia lor si nu in functie de alte lucruri care ii pot infuienta negativ.
O parere in sensul ca orice avocat va avea tot aia va fi, este o parere care din punctul meu de vedere nu are o sustinere efectiva din punct de vedere al posibilitatilor de fapt, posibilitati care pot fi foarte variate.;)

Eu intotdeauna am crezut in avocati.Si poate ca si in basme.:) Daca toti avocatii ar gandi identic atunci cu adevarat ar fi un adevarat basm schimbarea unui avocat.Nici macar toti oamenii nu gandesc la fel in probleme de ordin cotidian si atunci ajung sa ma intreb daca chiar nu ar putea sa existe deosebiri intre avocati...

Lipsa de comunicare intre avocat si client intr-un proces de acest fel poate da nastere la solutii curioase din partea instantei, solutii de neinteles...pentru noi toti.

Avocatii sunt cei care dau un suflu justitiei.Ma gandesc la un suflu nou evident.

Asa cum a zis foarte bine si Avlil, daca nu se castiga fondul, adica prima instanta, slabe sanse vor fi in recurs.Asa este.;)
Daca nu iese bine din prima instanta in recurs sansele vor fi minime.
De aceea eu gandesc ca, este de preferat sa incerce sa isi angajeze un avocat care sa obtina castiog de cauza din prima, pana la recurs, deoarece in situatia in care pierde procesul in fata primei instante nu il va mai castiga in recurs.
Daca gandim ca este preferabil sa castige procesul inca de la prima instanta, nu putem sa nu ne gandim la faptul ca ar fi preferabil sa isi schimbe avocatul inainte de a pierde procesul...
Pot exista situatii in care justitiabilul sa simta ca ceva nu va merge bine si nu intelege sa riste...inutil.
Exact asa cum a spus foarte bine Avlil, daca pierde fondul s-a terminat cu totul ( imi cer scuze am schimbat putin)
:)
avocat Claudiu Lascoschi
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Buna sera doamnelor si domnilor,
si eu as dori sa zic ceva. Sunt tatal. Ma scuzati, dar acum invat romaneste numai de sapte luni, dar incerc sa scriu corect. In primul rand va multusmesc mult. Cand am gasit acest forum m-am gandit ca este o posibilitate bun sa pun cateva intrebari care avocatul meu nu mie-a raspuns. De fapt bineinteles am grija sa pierde instanta dar adevaratul este ca fost sotia mea nu are niciun motiv nu sa las fiul meu pe mine si tribunal la fel nu are niciun motiv. Avlil a scris ca sunt deja aici. Este adevarat dar sunt aici sa stiu mai mult despre situatie si ce credeti dvs. si nu sa schimb avocatul meu. Poate nu a fost corect sa zic ca nu mai avem incredere in acest avocat si cand am pus prima intebare a fost asa. Dar dupa ce m-ati raspuns ca e-mail nu are importanta, concubinaj la fel n-are si va fi bine nu sa face razboi cu mama lui ma am saturat. Am primit multe raspunsuri bune si acum stiu mai mult. Acum pot sa ma pregatesc mai bine in ultima luna inainte de instanta. In viitor voi pune inca cateva intrebari pentru ca acum vreau sa stiu ce va fi situatie la tribunal.
Daca puteti sa vorbiti putin despre situatie care va fi in instanta voi fi fericit.

Deci, am terminat si imi pare rau ca nu stiu romaneste foarte bine dar am incercat tare.... :-)

Salutari

Tati
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
alina81, utilizator

Alte discuții în legătură

Stabilirea domiciliului minorului, în străinătate User2017 User2017 Buna seara! Din august 2017 locuiesc împreună cu băiatul meu, acum în vârstă de 8 ani, în Germania. In iulie, anul acesta, ii expira pașaportul si ... (vezi toată discuția)
Proces tutela comuna si domiciliu impotriva dorintei copilului radu67 radu67 Buna ziua, Situatie de fapt: -Sotia divortata si recasatorita(are un copil de aproape 12 ani la care are tutela exclusiva) -Actualul sot si-a gasit un loc ... (vezi toată discuția)
Dreptul la domiciliu dancosma dancosma Am fost recunoscut drept tata al baietelului meu printr-o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila, in urma cu un an (baiatul e un copil din afara ... (vezi toată discuția)