avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune

Cand am depus cererea de chemare in judecata am cerut efectuarea succesiunii si iesirea din indiviziune pentru toate bunurile.
Am si eu doua intrebari daca poate sa ma ajute cineva.
Pot acum sa revin si sa solicit iesirea din indiviziune doar pentru o parte din bunuri ?
Daca doresc sa imprumut o suma de bani pot sa garantez cu bunurile imobile supuse succesiunii si sub ce forma ?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 20:37, 4 August 2008
In cazul in care nu platiti expertiza pe care chiar dumneavoastra ati solicitat-o, exista 2 variante: instanta poate respinge cererea ca nedovedita, sau poate suspenda (caz fericit) pana cand platiti expertiza, insa si in acest din urma caz, poate interveni perimarea daca dosarul este suspendat mai mult de un an.
A aparut OUG 51 din 2008 privind asistenta gratuita. Aveti posibilitatea sa va adresati instantei cu o cerere prin care sa vi se faciliteze plata expertizelor, sau a taxei de timbru.
Da, multumesc frumos, am citit si ma incadrez la jumatate din suma.
O singura lamurire am, nu am cerut eu expertiza, a propus-o judecatorul, dar mai mult ca sigur a facut acest lucru pentru a solutiona cauza. Deci cel mai bine inteleg ca ar fi sa fac rost de bani, sa se efectueze si celelalte expertize si sa se imparta tot. Asta e calea cea mai buna de urmat.

Atunci o singura intrebare mai am.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, se poate face un inscris sub semnatura privata in care garantia cu un bun imobil sa nu fie incerta, adica cel care ma imprumuta sa aiba siguranta garantiei cu acel bun ?
Este ultima intrebare.
Multumesc mult.
Incertitudinea garantiei nu este data de acel inscris, ci din calitatea bunului adus ca garantie, care este bun comun indiviz. Fiecare co=proprietar are o cpta parte ideala de proprietate asupra acestuia. Se poate intampla ca la partaj, de exemplu, bunul sa cada in lotul altui coindivizar si atunci dumneavoastra nu mai aveti cu ce garanta.
Intre parti puteti scrie orice, chiar si Scufita Rosie. Asta nu inseamna neaparat ca se vor produce efectele juridice dorite de dumneavoastra.
In concluzie, trebuie sa mai asteptati pana in momentul pronuntarii hotararii.
Aveti dreptate, dar am omis eu sa precizez ca este vorba de o locuinta in Bucuresti si de alte imobile in provincie.
De la locuinta din Bucuresti ( unde cota mea este de 18,75% ) nu ma poate da nimeni la o parte, intrucat ca valoare pe mp depaseste mult celelalte imobile. De altfel nici paratele nu au cerut decat sa ramana ele cu locuinta, iar mie sa mi se stabileasca o sulta corespunzatoare.
Insa nu din celelalte bunuri, sa imi dea efectiv suma de bani corespunzatoare procentului de 18,75%. Asta este sigur ca voi obtine. Cum am mai spus si in postul precedent, intampinarea paratelor este plina de minciuni ( si-au mintit avocatul si acesta a scris ce i-au spus ). O parte dintre minciuni le-am desfiintat eu cu acte, o parte le-au recunoscut ele indirect cu acte. Deci multa credibilitate nu au, la modul obiectiv.
Ei bine, tinand cont de acest fapt, pot sa garantez cu partea mea din acest imobil ? Tinand cont de faptul ca aici vor trebui sa-mi dea banii efectiv.

Multumesc.
Degeaba scrieti toate astea. Aveti doar o cota-parte ideala. NU aveti nimic concret.

Se pare ca noi degeaba scriem aici. Pe cine vreti sa convingeti? NU pe noi trebuie sa ne convingeti. POate aveti mai mult succes cu cel de la care doriti sa imprumutati banii.

Alte discuții în legătură

Problema de procedura civila ContSters59587 ContSters59587 Iesire din indiviziune (proprietate pe cote parti) cu patru parati. Unul dintre parati decide de comun acord cu reclamantul sa se prezinte la notariat si sa-si ... (vezi toată discuția)
vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabrielac gabrielac Parintii sotului sunt decedati.Mostenitori sunt cei 3 copii care nu reusesc sa se inteleaga cu privire la mostenirea bunurilor ramase in urma ... (vezi toată discuția)