avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Am un proces de succesiune si iesire din indiviziune

Cand am depus cererea de chemare in judecata am cerut efectuarea succesiunii si iesirea din indiviziune pentru toate bunurile.
Am si eu doua intrebari daca poate sa ma ajute cineva.
Pot acum sa revin si sa solicit iesirea din indiviziune doar pentru o parte din bunuri ?
Daca doresc sa imprumut o suma de bani pot sa garantez cu bunurile imobile supuse succesiunii si sub ce forma ?
Multumesc.
Ultima modificare: Joi, 22 Iulie 2010
eder, utilizator
Cel mai recent răspuns: eder , utilizator 20:37, 4 August 2008
Nu doresc sa conving pe nimeni cu nimic. Doream doar un raspuns clar, da sau nu. Am inteles ce spuneti dumneavoastra, ca daca imprumut acei bani si garantez cu partea mea din locuinta, e ca si cum nu as garanta cu nimic, daca nu-i restitui banii, omul nu are nicio sansa sa-i mai recupereze. Asta spuneti, nu ?
Eu am scris aici ca sa primesc un raspuns in favoarea mea, adica constructiv, care sa ma ajute. Dumneavoastra ati fost din prima pe nu.
Pe mine ma interesa sa stiu daca exista o posibilitate legala ( artificiu sau cum doriti sa-i spuneti ) care sa-mi permita sa-i asigur omului o garantie reala in caz de imprumut. Adica el sa stie ca daca nu-i dau banii, are portite legale sa si-i recupereze din aceasta garantie ( sau cum s-o numi ea ).
Daca o persoana care citeste acest topic are o idee de cum se poate face asa ceva in situatia mea si bunavointa sa-mi raspunda, o rog frumos sa o faca.
Daca nu, sa lasam topicul sa se duca in jos pentru a nu mai plictisi lumea.
Multumesc.
Domnule, nu fiti suparat de raspunsul dat de colega mea. Incerca doar sa va dea mai multe informatii clare, pe o cale usoara si pe intelesul unei persoane nefamiliarizata cu termenii juridici.
Pentru situatia dvs. trebuie cel mai bine sa vorbiti cu cel de la care imprumutati banii. Daca este de acord sa garantati cu bunuri a caror situatie juridica este incerta... nu mai aveti probleme. Daca nu este de acord, toate variantele pe care noi am putea sa vi le dam ... se duc pe apa sambetei. In fond nu d/voastra sunteti cel care hotareste ci cel care va da banii. Situatia bunurilor dvs. poate genera multe, multe situatii juridice pe care ne/ar fi foarte greu sa vi le redam, oricat am vrea. Ar trebui sa discutam pe tot codul civil si nimeni nu ar avea rabdare. ... Oricum, pentru modalitatea in care definiti dvs. siguranta garantiei, va pot spune ca orice act ati incheia cu "omul cu banii", el nu va avea o siguranta deplina in recuperarea imprumutului. Asa ca, convingeti/l pe el sa dea pasarea din mana pe cea de pe gard...
Multumesc mult, asta doream sa stiu.
Normal ca eu ii dau omului datoria, insa el nu are de unde sa stie ce gandesc eu si de aceea doream o garantie pentru siguranta imprumutului si linistea lui psihica.
Nu vreau sa incerc sa-l conving sa-mi dea banii daca nu pot sa garantez suma cu ceva sigur. Este aiurea si lasa impresia ca vreau sa-l insel. Nu e vorba chiar ca da pasarea din mana pe cea de pe gard, pentru ca banii mi-i da cu dobanda. Deci castiga si el si castig si eu pentru ca-mi rezolv problema. Insa daca nu pot garanta nici macar cu partea mea din locuinta din Bucuresti nu e bine. Nu o sa ma imprumute.
M-am suparat putin ( si nu trebuia, pentru ca doamna putea sa nu-mi raspunda deloc ) pentru ca mi-a spus ca am pielea ursului din padure. Acum stau si ma intreb si eu ca sunt totusi mostenitor ( rezervatar, parca asa se numeste ) si chiar nu am decat pielea aceea. Adica paratele au dreptul sa schimbe yala de la apartamentul in litigiu si sa nu-mi permita accesul, au dreptul sa inchirieze acest apartament, au dreptul sa pastreze cheile de la casa de la tara ( si aici chiar nu mi se pare corect ca mama mea sa dispuna cum doreste de mostenirea tatului meu din partea parintilor lui, intr-o tara civilizata nu cred ca se intampla asa ceva, poate daca-i lasa ceva prin testament ) si eu nu am decat pielea ursului din padure.
De aceea ma gandeam ca din moment ce pot sa-mi vand drepturile succesorale - deci sa le instrainez ( cedez, sau cum se spune in termeni juridici ), banuiam ca pot sa si garantez cu ele. Mi se pare un act mai de forta vanzarea ( dispui cum vrei tu de ele ), decat garantarea.
Nici nu stiu cum sa mai rezolv procesul asta sa scap odata, sa-mi iau partea si sa stau linistit.
Multumesc frumos pentru raspuns.

Mai am o intrebare si este chiar ultima. Am abuzat destul de acest spatiu.
Pot sa-mi vand drepturile succesorale ?
Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
eder, utilizator
Puteti sa vindeti si drepturile succesorale, puteti sa vindeti si dreptul litigios.
Aaa, pe scurt diferenta dintre ele, va rog frumos.
Drept succesoral e de a accepta si primi mostenirea si cel litigios de a se si reprezenta in instanta, cel care cumpara ?
Deci pentru a fi complet scapat de chin trebuie sa le vand pe amandoua, nu ?
Multumesc.


Ultima modificare: Luni, 4 August 2008
eder, utilizator

Alte discuții în legătură

Problema de procedura civila ContSters59587 ContSters59587 Iesire din indiviziune (proprietate pe cote parti) cu patru parati. Unul dintre parati decide de comun acord cu reclamantul sa se prezinte la notariat si sa-si ... (vezi toată discuția)
vinzare cota parte leusan leusan un mostenitor sa-l numim Popescu detine 3/20 partea sa dupa dezbaterea succesiunii.Intre timp moare si al doilea parinte care detinea siacesta5/20. ... (vezi toată discuția)
Succesiune gabrielac gabrielac Parintii sotului sunt decedati.Mostenitori sunt cei 3 copii care nu reusesc sa se inteleaga cu privire la mostenirea bunurilor ramase in urma ... (vezi toată discuția)