avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

mostenire

buna ziua .matusa mamei mele a decedat acum cateva zile neavand copii sau vreun certificat de mostenire lasat la cineva .cum se poate intra in posesia mosteniri legal. va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 23 Iulie 2011
doamna mirela multumesc.actele care le a avut in casa au fost luate si ascunse de un var de al mamei mele.deaia va intreb unde pot verifica el a pus mana si pe cheile de la casa defunctei si nuvrea sa spuna nimik.zice ca ia ramas lui totul.cum ilpot verifica.si unde trebuie sa ma duc? multumesc mult
Nu puteti verifica Decat prin deschiderea succesiunii. Atunci toti succesibilii vor trebui sa procure actele de proprietate pt dezbatere
Va puteti adresa cu o cerere.la Camera notarilor,prin care solicitati sa se verifice daca exista vreun testament lasat de defuncta Se percepe o taxa nu foarte mare.Mai puteti intreba la Directia venituri buget local daca defuncta era proprietar la data decesului(daca impozitul pe casa era platit de matusa).Important insa e ceea ce v-a sfatuit Mirela,mama sa se prezinte la notar cu acte care dovedesc gradul de rudenie si astfel se clarifica lucrurile.Daca matusa nu a dispus altfel in timpul vietii,bunurile aflate in patrimoniul defunctei la data decesului se impart mostenitorilor acceptanti.
va multumesc
buna dimineata cine ma poate ajuta si pe mine unde este camera notarilor?/ multunesc

Alte discuții în legătură

Intrebari succesiune noiklosa noiklosa Am o ruda care a decedat (matusa), eu fiind unicul mostenitor. 1. Succesiunea prin notar (nu in instanta) se dezbate obligatoriu in orasul unde isi avea ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire - lipsa certificat mostenitor psvictor psvictor Buna ziua, Am urmatoarea speta la care am nevoie de un raspuns: Bunica dupa mama a decedat anul trecut si dorim sa facem dezbaterea de mostenire. ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)