pneagu a scris:
De unde deduceti asta? Art.5 alin 1 se refera la propietarii unei cladiri care pot infiinta asociatia.
Pai este evident. Art 5 nu spune ca asociatia se infiinteaza pe o cladire, doua sau mai multe. Ci spune ca acordul scris de infiintare trebuie dat de jumatate plus unu din proprietarii unei cladiri. Si, ca sa intareasca aceasta, legiuitorul vine imediat cu fraza urmatoare care se refera tot la acord, la modul de scriere si folosire a acestuia:
"Art. 5. -
(1) .... Acordul se consemnează într-un tabel nominal, anexă la acordul de asociere.".
Apoi atat in lege cat si in norme sunt prevazute restrictii cu privire la infiinatrea asociatiilor de proprietari pe un tronson sau pe o scara (numai in conditiile in care nu exista proprietate comuna tronsoanelor, delimitarea proprietatii comune, anexa la acord...). Dar nu exista nici o restrictie sau interdictie cu privire la asocierea mai multor blocuri. Si daca nu este interzis, inseamna ca este permis mai ales ca infiintarea asociatiilor se face prin Judecatorie, printr-o Incheiere judecatoreasca, in urma verificarii documentatiei ce se depune la dosar in acest scop.
Am trecut acum doi ani prin asta si judecatorul delegat mi-a solicitat sa refac documentatia si revin cu acordul si semnatura pe tabele a proprietarilor pe fiecare scara (doua scari intr-un bloc + una in alt bloc). Iar proprietarii spatiilor comerciale de la parter si mezanin sa-i asez pe aceleasi tabele, fiecare la scara sau blocul in care sunt. A numarat semnaturile pe fiecare scara si nu pe toata asociatia, asa cum am explicat intr-un mesaj ceva mai sus.
Nu a pus o clipa problema nelegalitatii asocierii celor trei scari din doua blocuri diferite, intr-o singura asociatie.