avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea asociatiilor de proprietari compuse din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea asociatiilor de proprietari compuse din mai multe cladirii/condominiu

Vazand prevederile art.5 din Legea nr..230/2007 respectiv art.4 si 5 din Anexa la H.G. nr.1588/2007 care printre altele prevad ca obligatoriu asociatiile de proprietari se infiinteaza numai la nivelul unei cladire/condominiu.Considerati legale asociatiile de proprietari care sunt compuse din mai multe cladirii/condominiu chiar in unele localitati cuprind cartiere intregi de blocuri??? Ce fac consiliile locale ale oraselor care conform art.52 din Legea nr.230/2007 ar trebui sa sprijina si sa indruma activitatea asociatiilor de proprietari???:rtfm::closedtopic:=D>
ogra a scris:

Chiar si cu hotararea judecatoreasca ori cine dintre proprietari poate contesta ilegalitatea asociatiilor la curtea constitutionala si poate refuza plata cheltuielilor lunare motivand ca asociatia nu functioneaza intr-un cadru legal. 5ani se judeca si pana atunci nu plateste un leu catre asociatie mai ales incontul salariilor mari(fara criza)=D>:((:clapping:

Exagerati cu ilegalitatea si faceti legaturi aberante.
Ce legatura exista intre contestarea infiintarii unei asociatii de proprietari si plata consumului de apa, gaz, canal s.a.m.d.
Exagerez si eu si va spun ca pot contesta faptul ca magazinul X nu a respectat procedura de infiintare, de autorizare la Registrul comertului, de exemplu, dar daca vreau o paine de la acel magazin trebuie sa o platesc si nu pot sa o iau, sa o consum si sa o platesc doar dupa ce se rezolva sesizarea ce am introdus-o in instanta impotriva acelui magazin.
La asociatie, daca nu vreau sa platesc la timp, mi se calculeaza penalizari si sunt apoi actionat in instanta. Nu am auzit sa fie cineva scutit, in instanta, de la plata apei consumate, a agentului termic s.a.m.d., cand s-a demonstrat cu documente ca a consumat, deci nu am auzit sa fie scutit de plata acestora pentru ca asociatia era mai mare, mai mica, era asociatie de proprietari, de locatari sau nu era de nici un fel.
Nu am sustinut ca va fii scututit de la plata cheltuielilor comune, numai ca va taragana plata sus tinand in instanta ca asociatia respectiva daca este cazul este in afara legii. O chicita avocateasca.:hugall::giggle:
Ieri am depus o petitie la Avocatul Poporului ca problema expusa sa fie analizata la Curtea Constitutionala.:worthy::hm::slap:
Legea 114 din 1996 Legea locuinţei.
Art. 3 g).Prin asociatie de proprietari se intelege organizatia proprietarilor tuturor apartamentelor dintr-o cladire cu mai multe apartamente proprietate privata sau mixta.
Art. 4.
Asociatia de proprietari se constituie in cadrul unei adunari, convocata in termen de 60 de zile de la data la care intreaga cladire a fost inregistrata in Cartea funciara.
Membrii asociatiei vor fi toti proprietarii apartamentelor, inclusiv primaria sau fondatorul, atat timp cat acestia continua sa detina unul sau mai multe apartamente din cladire.
Art. 6.
Judecatoria se pronunta asupra cererii de inregistrare, pe baza acordului de constituire si a statutului asociatiei de proprietari.
Statutul asociatiei de proprietari se intocmeste in paza prezentei legi si a prezentului regulament-cadru al asociatiilor de proprietari.
Art. 7.
Asociatiile de locatari din cladirile cu mai multe apartamente aflate in proprietate privata sau mixta, inclusiv ca urmarea aplicarii prevederilor Decretului-lege nr. 61/1990 si ale Legii nr. 85/1992, se vor transforma in asociatii de proprietari potrivit normelor cuprinse in prezentul regulament-cadru .

Prin definiţia Asociatiei de proprietari se clarifică faptul ca asociatiile de proprietari se organizează într-o singură clădire, condominiu, domnul administrator prin raspunsurile lui este de rea credinta si încearca sa
va induca în eroare. Asociatiile de proprietari constituite pe cartier sunt ilegal constituite cu ascunderea legii 114 proprietarilor.
Ultima modificare: Luni, 25 Iulie 2011
empo, utilizator
@empo
:giggle::secret:
Legea 114/1996 e defuncta pentru asociatiile de proprietari.
Pentru aceste organizatii obstesti s-a nascut cu surle si trambite in M. Of inca de acum 4 ani, legea 230/2007 vestita sub denumirea de Legea infiintarii, organizarii si functionarii asociatiilor de proprietari. Si are si o dadaca...HG 1588/2007 care prin Normele de aplicare ne spune ce si cum cu asociatiile....

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie proprietari danadom38 danadom38 Este posibil ca doua blocuri vecine,sau mai multe... (care fac parte dintr-un complex rezidential)sa se constituie intr- o singura asociatie de proprietari ? (vezi toată discuția)