avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 951 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Legalitatea asociatiilor de proprietari compuse din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Legalitatea asociatiilor de proprietari compuse din mai multe cladirii/condominiu

Vazand prevederile art.5 din Legea nr..230/2007 respectiv art.4 si 5 din Anexa la H.G. nr.1588/2007 care printre altele prevad ca obligatoriu asociatiile de proprietari se infiinteaza numai la nivelul unei cladire/condominiu.Considerati legale asociatiile de proprietari care sunt compuse din mai multe cladirii/condominiu chiar in unele localitati cuprind cartiere intregi de blocuri??? Ce fac consiliile locale ale oraselor care conform art.52 din Legea nr.230/2007 ar trebui sa sprijina si sa indruma activitatea asociatiilor de proprietari???:rtfm::closedtopic:=D>
din nefericire pentru Dvs. nu aveti nicio sansa la Avocatul Poporului.
O sa primiti un raspuns prin care vi se va comunica ca nu intra in sarcina lui sa solutioneze asfel de probleme .
daca o sa primiti un alt raspuns va rog sa imi comunicati si mie
Cu stima
Corect dar după ea sau înființat asociațiile de proprietari în orașe ca București, Timișoara, Arad, Brașov și multe altele, adică proprietarii de acolo trăiesc în altă Românie? nu avem toți aceleași drepturi? A mai fost OG 85 din 2001 care a fost abrogat și multe altele care spun același lucru, de ce nu comentați din Legea 230
Art. 3 In sensul prezentei legi, termenii și expresiile de mai jos au următoarea semnificație:
a)clădire-bloc de locuințe-condominiu– proprietatea imobiliara formata din proprietăți individuale, definite apartamente sau spatii cu alta destinație decât aceea de locuințe, și proprietatea comuna indiviza. Poate fi definit condominiu si un tronson cu una sau mai multe scări, din cadrul clădirii de locuit, în condițiile în care se poate delimita proprietatea comuna;
g) asociație de proprietari – forma de asociere autonoma si nonprofit a majoritatii proprietarilor dintr-un condominiu;
Deci asociaţia de proprietari este forma de asociere a proprietarilor dintr-un condominiu şi nu dintr-o grupare de condominiuri, iar în normele metodologice se arată: Art. 2.
(2) Asociatia de proprietari este forma de asociere autonoma, de organizare si de reprezentare a intereselor comune a majoritätii proprietarilor unui condominiu, cu personalitate juridica, fara scop patrimonial, infiintata in conditiile prevazute de lege.
Art. 3. - Proprietarii din asocialiile de locatari din cladirile ale caror apartamente au fost dobândite in proprietate in conditiile legii si care nu s-au organizat in asociatii de proprietari vor lua masunile preväzute de prezentele norme metodologice pentru constituirea in asociatii de proprietari, potrivit prevederilor Legii nr. 230/2007.
Deci același condominiu care şi un copil mic știe ce înseamnă.
Rămân la părerea că administratorii care au dat răspunsurile e mai sus sunt de rea credință. Sunt curios cum delimitați d-stă proprietatea comuna la o asociație de 20 de blocuri.





Blocurile nu au proprietate comuna unele cu altele. Asta nu inseamna ca ele nu se pot asocia.
Daca au interese comune e suficient. Daca proprietarii asa au vrut este suficient. Daca asociatiei i s-a dat girul la judecatorie este suficient.

Nu trebuie sa explic eu nimic.
Mie personal nu-mi place aceasta idee de a se asociat mai multe blocuri pentru ca un asemenea mastodont se administreaza prost si foarte dificil. Sunt pentru asociatiile micute, chiar constituite pe scari de bloc.
Administratorii care raspund aici nu sunt de rea credinta, ci au pareri proprii pe care ar trebui sa ii respectati.

Renuntati la citate din legea 114/1996, chiar daca unele asociatii s-au infiintat sub aceasta lege. A fost inlocuita si acum discutam despre alta lege.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare asociatie proprietari danadom38 danadom38 Este posibil ca doua blocuri vecine,sau mai multe... (care fac parte dintr-un complex rezidential)sa se constituie intr- o singura asociatie de proprietari ? (vezi toată discuția)