avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... am o relatie cu o minora de 17 ani si vreau sa o iau ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

am o relatie cu o minora de 17 ani si vreau sa o iau la mine acasa

am 29 de ani si am o relatie cu o minora de 17 ani .Ne iubim si vreau sa o aduc la mine acasa fara sa am probleme . Parinti ei nu vor sa o lase pt ca doar pe ea o au.Ea sa saturat de ei pt ca o cearta mereu chiar daca invata bine si lucra foarte mult acasa. ea ar veni de bunavoie la mine acasa,dar se teme ca voi avea eu probleme din cauza ei .Cum pot sa o iau acasa la mine fara sa am probleme
Cel mai recent răspuns: lupu14 , utilizator 09:55, 14 Iulie 2011
luiza2008 a scris:

Iar eu nu am facut altceva decat sa nu fiu de acord cu dvs.,in mod argumentat si nu ipotetic,fara a incerca sa ma erijez intr-un ...omnistient.Raportandu-ma,fara doar si poate ,doar la codul penal,asa cum legiuitorul a prevazut.Si bineinteles la jurisprudenta.Sa inteleg ca termenul folosit de subsemnatul si anume "trebuieste'' vi se pare ar fi nepotrivit???
Doamna...sau domnisoara,as putea sa va intreb de ce ati inscris cratima in''de-acord''?

Imi cer scuze,este greseala mea ca m-am gandit ca un forum ar fi pentru dezbatere,fie ea si ipotetica. In ce priveste cratima,varianta mea nu este incorecta,ceea ce, va atrag cu respect atentia,despre termenul folosit de dvs. (trebuieste) nu se poate spune.
Personal,consider subiectul incheiat,avand in vedere ca pe acest forum se discuta ideea,iar nu persoana.

Ati afirmat,dar nu ati argumentat...Deci...
Potrivit disp art. 4 C.fam (legea 288/2007): "Varsta minima de casatorie este 18 ani. Pentru motive temeinice, minorul care a implinit varsta de 16 ani se poate casatori in temeiul unui aviz medical, cu incuviintarea parintilor sai...." .
Pt Dl Andymaurul:
Minorul intre 16 si 18 ani ARE capacitate restransa de exercitiu.
Disp art. 198 nu sunt nici pe departe aplicabile aici, nu suntem in fata unei pers de "pana la 15 ani". Cel care a intrebat nu este nici tutore, nici curator, nici supraveghetor.... Fetei nu se poate reprosa ca face asta nici pentru bani, nici pt alte foloase. Analiza elementelor constitutive ale unei infractiuni trebuie sa fie luata in seama in totalitatea lor, nu doar partial sau fragmentar. Nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunilor la care faceti vorbire! (aceasta este parerea mea)
Minora de 17 se poate muta fara probleme penale la baiat.Vedeti insa sa nu incalcati art 199 C. pen. intrucat atunci ar fi infractine...
Jeflea Dorel a scris:

Pt Dl Andymaurul:
Minorul intre 16 si 18 ani ARE capacitate restransa de exercitiu.
Disp art. 198 nu sunt nici pe departe aplicabile aici, nu suntem in fata unei pers de "pana la 15 ani". Cel care a intrebat nu este nici tutore, nici curator, nici supraveghetor.... Fetei nu se poate reprosa ca face asta nici pentru bani, nici pt alte foloase. Analiza elementelor constitutive ale unei infractiuni trebuie sa fie luata in seama in totalitatea lor, nu doar partial sau fragmentar. Nu sunt indeplinite elementele constitutive ale infractiunilor la care faceti vorbire! (aceasta este parerea mea)

Din text,rezulta fara echivoc faptul ca parintii minorei nu sunt de acord,fapt pentru care nu inteleg cele aratate de dvs:...art.4 codul familiei.
In ceea ce priveste art.198 cp ,nu faceti referire la alin.2:

Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează actul sexual, de orice natură, cu o persoană de sex diferit sau de acelaşi sex între 15 - 18 ani, dacă fapta este săvârşită de tutore sau curator ori de către supraveghetor, îngrijitor, medic curant, profesor sau educator, folosindu-se de calitatea sa, ori dacă făptuitorul a abuzat de încrederea victimei sau de autoritatea ori influenţa sa asupra acesteia.

...ori daca faptuitorul a abuzat de increderea victimei sau de autoritatea ori influenta sa asupra acesteia....

Or acestea nu sunt demne de luat in seama,din moment ce nu faceti referire la aceste aspecte????
Ultima modificare: Miercuri, 13 Iulie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Relatii sexuale cu o minora in varsta de 16 ani - sarcina modgrup modgrup Cu ceva timp in urma find la un chef am facut sex neprotezat cu o fata nestind ca este minora,acuma este gravida si parinti ei nu ma prea agreaza si nu stiu ... (vezi toată discuția)
Coruptie de minori a mihai a mihai salut.eu am 18 ani iar iubita mea 15,parinti ei nu vor sa ma gasesc cu ea.dar daca afla k ma gasesc pe ascuns cu ea si se duc la politie au ce sa-mi ... (vezi toată discuția)
Am o intrebare tyebowilli tyebowilli deci eu am 22 de ani si prietena mea are 16 ani mai 4 luni si face 17 pot sama cunun cu ia fara semnatura parintilor ?? (vezi toată discuția)