avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 721 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediere mama revenita din cic
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere mama revenita din cic

Buna ziua!
Va rog sa-mi spuneti cat timp nu are voie angajatorul sa concedieze o mama revenita din cic. Mama se va intoarce la munca in august 2011. Ce lege se aplica in acest caz?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:45, 5 Decembrie 2013
Totusi OUG 96/2003 la art. 21(2) interdictia se refera la:
"Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna incetarea raporturilor de munca sau de serviciu in cazul:
a) salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
b) salariatei care se afla in concediu de risc maternal;
c) salariatei care se afla in concediu de maternitate;
d) salariatei care se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 3 ani;
e) salariatei care se afla in concediu pentru ingrijirea copilului bolnav in varsta de pana la 7 ani sau, in cazul copilului cu handicap, in varsta de pana la 18 ani.
(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b) se extinde, o singura data, cu pana la 6 luni dupa revenirea salariatei in unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica in cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, in conditiile legii."
In aceste conditii rog pe "freeelis" sa ne lamureasca.
O astfel de comunicare o puteti adresa Ministerului Muncii care poate initia un proiect de act normativ in acest sens.


Multumesc. Voi lua in calcul.
Din continutul textului de lege mentionat de dvs reiese ca interdictia de a concedia o salariata la revenirea in unitatea pe o perioada de pana l a6 luni opereaza numai in cazul in care salariata revine din concediul de risc maternal ... in restul situatiilor prevazute de textul de lege , aceasta interdictie nu opereaza .
In cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizarii judiciare sau a falimentului angajatorului, legiuitorul a prevazut ca este posibila concedierea salariatilor in situatiile prevazute de textul de lege.
multumesc
Buna ziua.

Revin cu o intrebare. Acel termen de 6 luni privind concedierea este minim sau maxim? Eu stiam ca este minim, dar as vrea si o interpretare juridica daca se poate.

Alte discuții în legătură

Persoanele care ies din concediu pentru crestere copil Kiss Raluca Kiss Raluca O mama este aparata ( in pastrarea locului de munca) doar cand este in concediul de crestere copil sau si o anumita perioada dupa revenirea la locul de ... (vezi toată discuția)
Resurse umane carmin carmin buna ziua, sunt in CIC doi ani, iar peste putin timp voi incepe serviciul, iar angajatorul nu ma poate tine/primi inapoi, iar eu va intreb dupa cat timp de la ... (vezi toată discuția)
Loc de munca aqua80 aqua80 Pe data de 10 iunie ac baiatul meu face 2 ani.La firma unde lucrez se fac restructurari incepute in dec 2010 continuand si in martie ac.Se schimba inclusiv ... (vezi toată discuția)