Sintagma cu cheia de gat este, cred, una dintre definitiile generatiei noastre – pe langa decretzei, desigur.
De acord, dar hai sa recunoastem ca au fost momente de care acum ne amintim cu drag.
La mine, eu eram mai mica, dar mai rea :">
Intr-una din zile, ne-am trezit dimineata si nu era nimeni acasa. Asa ca, ne-am imbracat (cu sortuletul bleu si cu fundita rosie) si am plecat la gradinita. La intoarcere, nu am ajuns direct acasa, pentru ca am intalnit pe drum un tufis cu multe balarii si cu mure. Acelasi pe langa care treceam de doua ori pe zi, dar atunci era momentul sa-l atacam :ohyes: Asa ca ne-am oprit si am mancat ... nu stiu cat timp, ca murele le-am epuizat repede. La plecare, eu am uitat sa-mi iau si ghiozdanelul (era din metal, cam de dimensiunea unui penar, cu un maner -parca- de plastic si avea pictata pe Alba ca Zapada). Asa ca am ajuns acasa doi copii muzguriti, cu un singur ghiozdanel si la niste parinti ingroziti ca li s-a intamplat cine stie ce nenorocire copiilor.
Apoi, prea-desele repetari "Cand ajungem langa cineva cunoscut, salutam, ca asa trebuie sa faca copiii educati!", au ajuns litera de lege. Asa se face ca, prin buricul targului, de mana cu unul din parinti (chiar nu-mi amintesc cu care), vad un om sezand pe o banca si privindu-ne. Ce credeti ca a urmat? M-am desprins din mainile cui oi fi fost si am plecat sa-l salut pe omul de pe banca. :) Apoi povestiri ca nu pe oricine , iar eu intrebam "De ce?/Pai de ce?" :duh: Evident, au lasat aprofundarea pe mai tarziu :whistle:
Da, dar si cand faci multe prostioare, la un moment dat ti se-ncurca!
Am asteptat intr-o dupa-amiaza sa plece parintii la serviciu si am plecat si noi la scaldat. La vremea aceea era, la marginea orasului, un lac peste care acum sunt blocuri. Aaa, nu singuri! :belay: Toti copiii de pe strada si-un bunic.
Ajunsi pe balta, fiecare a fixat un loc de scalda, pe care l-a si ocupat. Vecina-mea a-nceput sa tipe ca a scapat in groapa. Eu, singura aproape de ea, am intins mana s-o scot. Era groapa! Am vazut in cateva secunde cat de adanca si am inteles ca oricata apa ai inghiti, nu suplineste aerul. Singurul aspect deranjant, odata intinsa pe mal, a fost ca nu mai aud. Sa va spun ca mama nu stie nici azi de intamplarea asta?:)
Cred acum ca doi copii de varste apropiate fac muuulte lucruri pe care, ca adult, nu le poti tolera.
Nu-mi amintesc decat ca era iarna, cu zapada foarte mare si, cu partia care se facuse, nu cred ca ma vedeam de ea. Cred ca ne-am jucat cumva cu focul, ca oricum era grav ce gacuseram. In fine, tata a zis ca lui nu-i trebuie copii neascultatori si sa plecam de la el. Asa ca mama ne-a strans cateva lucrusoare per fes, le-a legat in cate o fata de masa si ne-au scos pe poarta. Am uitat sa spun ca eram la tara si ca acum n-as baga mana in foc ca erau hainutele noastre in bagajele alea!:acute:
Credeti ca am plans, rugat, implorat? Nooo! Cum am iesit pe poarta, am inceput sa ne facem planul ce-o sa le spunem bunicilor cand ne vor vedea cu bagaje! :)) Cred ca ne-am si certat pe durata "vizitei", ca tata a fost tare speriat (oare a cata oara?!) ca noi chiar plecam, asa ca ne-a strigat inapoi, iar noi am raspuns abia la al treilea apel!!! B-)
Doamne, parintii nostri au fost chiar eroi!:sorry: Ma rog, ma rezum la mine :">