avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Avocatnet 2011: Despre copilărie...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Avocatnet 2011: Despre copilărie...

...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
A citit cineva Caietele roz si Sampanie si zile de moarte? Sunt cartile adolescentei mele. Apropos de evocarea Elenei138.....
...eu imi adc aminte de sasoaica de vis-a-vis care duminica mergea la biserica in cojoc alb impodobit in felurite motive florale(suna ca supararea)cu biblia neagra in mana ...
...si totusi suntem(ca doar n-am murit) contemporani cu cioran, blaga, eliade, tutea, a.boca, staniloae, noica...o generatie buna sub semnul pacii...nu ne bate nimeni...doar noi intre noi...
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 August 2011
ContSters4579, utilizator
mirela741 a scris:
A citit cineva Caietele roz si Sampanie si zile de moarte?

Eu nu. Am citit foarte "amestecat", adica literatura romana dupa literatura universala, Dostoievki, inainte de Camil Petrescu samd.
Oricum, la indemana erau cartile din "Biblioteca pentru Toti", acelasi format si cu prefata. Acum cartile nu mai au nici prefata, nici tabel cronologic, nici postfata, nici glosar de termeni... nici macar erata :)
ovi_dragomir a scris:
si totusi suntem(ca doar n-am murit) contemporani cu cioran, blaga, eliade, tutea, a.boca, staniloae, noica...o generatie buna sub semnul pacii.

Suntem contemporani cu multe capodopere si cu multi titani, de folos cugetului si sufletului unei categorii exclusiviste ... adica noi, cei care am participat la acest festin .
PS Dar mie parca tot "Pacala" mi-a ramas cel mai viu in memorie :D Sa fie pentru ca e la fel de contemporan precum Caragiale?! :hm:
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
elena138, utilizator
Mirosul de Carti din Bibliotecile publice, salile de lectura, clubul filatelist, clasoarele cu timbre si schimbul pe care Il faceam cu alti copii. Mirosul de rechizite noi, penare de vinilin, din Lemn cu numaratoare, stilourile chinezesti mici cu cap de ursulet panda, sarafanele cu matricola prinsa! Of uram matricola mi se parea tipatoare, era turcoaz cu galben, eram la lic Lazar, bentita care era obligatorie la ore pt fete. Turele de Cismigiu in orele de sport cand ne prindea Profu ca fumam in vestaire. Restaurantul Monte Carlo unde beam un frappe si ni se parea suprema eleganta! Cofetaria Lamaita in primii mei ani de liceu, vis a vis .... Si atunci imi doream sa fiu mare, sa fiu studenta, sa fiu pe picioarele Mele... Acum as da tot sa dau timpul inapoi....
Oare unde ne grabim?

Alte discuții în legătură

Amintiri.... Magda Staicu Magda Staicu Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)
Demisie! Ana Muntianu Ana Muntianu Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv. Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)