avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 405 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Timp liber şi ocupaţii cu care ... Avocatnet 2011: Despre copilărie...
Discuție deschisă în Timp liber şi ocupaţii cu care îl putem umple

Avocatnet 2011: Despre copilărie...

...ce va mai aducetiaminte de cand erati copil...incep eu:umbra din casa bunicilor,praful de pe strada,bunica deschizand gazul de la sobe dimineata la 5iarna...coada la lapte, portocale,paine...neputinta...cacao cu lapte si coji de paine???...junkarsul din baie care poa sa explodeze in orice moment...
Ultima modificare: Marți, 25 Decembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Eu mai tin minte primii ani de scoala cu tablourile cu Nichita pe pereti si ne gandeam "Urata femeie" :slap: Cine era sa stie:D

Carti imi amintesc Doctor Barbuta, povesti nemuritoare in nu stiu cate volume si Apolodorul lui Gellu Naum in editia asta [ link extern ]

Eu nici acum nu stiu exact cine e Pacala. Nu l-am intalnit in copilarie si cand dau de numele lui acum, sar propozitia. Cred ca e un personaj din Alecsandri care facea nebunii, nu? Parca erau si doua povesti in Creanga :D

Si la rubrica matematica distractiva, de pe la 10 ani am ros Recreatii Matematice, editia asta [ link extern ]
Demonstra cum 1+1 fac 4, cum orice triunghi are suma unghiurilor 360 grade, si o multime de alte paradoxuri si imposibilitati, era foarte pasionant, ne chinuiam sa retinem demonstratia si sa ne punem parintii sa explice greseala.


Fain topic!
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
eumarian, utilizator
eumarian a scris:
Fain topic!

... Bine-ati venit! Va asteptam.
Ca tot ii dau inainte cu "Pacala", va dau un link : [ link extern ] .
Pot spune ca am auzit de el inainte de "Capra cu trei iezi". Eram atat de mica incat ma tinea tata pe picior si mai incapea si cartea... iar in imaginatia mea era un super-erou, care se lupta cu popa (ce bucurie era pentru mine ca-l pedepseste cineva pe acest tiran care taie limba copiilor ca sa nu mai vorbeasca neintrebati sau ... mai ales, urat!) si care punea la punct dracii de prin toate cotloanele.
Si Nastratin Hogea era un personaj cunoscut, dar ceva mai dificil pentru un copil de 3-4 ani, iar Haplea era un deliciu, mai ales ca erau versuri.
Primele mele lecturi individuale au fost povestile scurte ale lui Creanga (Inul si camesa, Acul si barosul) si ziarul Scanteia. Au urmat povestile din orice culegere de povesti, cu autor sau nu, iar prima poezie a fost Penes Curcanul de Alecsandri.

Eu mai tin minte primii ani de scoala cu tablourile cu Nichita pe pereti si ne gandeam "Urata femeie"


Nichita Stanescu? :))
Noi aveam un tablou cu Ceausescu din semiprofil ... din toamna pana in primavara a disparut pe de panou, cica era "intr-o ureche" :D
Ultima modificare: Duminică, 21 August 2011
elena138, utilizator
Poza cu Nichita era asta [ link extern ]
Era pe toate zidurile scolilor si la calitate la fel de slaba, nu aveai de ce sa nu presupui ca e o scriitoare tabagica. Ma rog, am aflat adevarul prin a 6a cred :D

Legat de Ceausescu, ati avut carti cu prima pagina color? Cum zambea carmaciul de acolo... Si imi amintesc ca parintii aveau cateva carti "interzise", trase la xerox, pe sub mana. Erau dosite in biblioteca si le-am gasit si am intrebat-o pe mama "ce sunt astea", de ce nu sunt ca celelalte. :D Nu mai stiu raspunsul, dar existau carti interzise... Ce vremuri.
Legat de Ceausescu, ati avut carti cu prima pagina color?

Evident! Si fiecare lectie de istorie incepea cu un cuvant al sau si se inchaia la fel! Am urat istoria in perioada aceea!

Si imi amintesc ca parintii aveau cateva carti "interzise", trase la xerox, pe sub mana.


Da, si asta este adevarat. Dar... ce scapa de curiozitatea noastra? Ei, poate unele lucruri chiar scapau ... :)
Cred ca reuseam sa le citim pe ale tuturor parintilor, ca imparteam "frateste" secretele din biblioteca, de pe dupa rafturi :D
Sau Carti foarte bune, luate pe sub mana. Imi aduc aminte ca mama a platit dublul pret pe Arta conversatiei. Teatrele la care ne duceam ca tv nu era... Si ce frig era iarna in salile de teatru, de noi spectatorii eram imbracati ca afara si saracii actori tremurau!
Curajul unora dintre acestia de a mai strecura cate o replica anti-regim.
Defilarile de 1 mai si de 23 august! Ca Maine e 23 august!

Imi aduc aminte ca in anul 2 de liceu, ultimul sub regimul Ceausescu, la sf trimestrului 3 ne a scos de la scoala sa facem repetitii pt spectacolul de 23 august pe stadionul national.
Faceam pasi de defilare cu piciorul ridicat la unghi de 45 de grade in uniform PTAP, albastre si cu sapca. Cand au vazut ca nu iese ne au imbracat in salopete albastre de nailon cu camasi able si cu casti albe de santier si ne au pus pe stadion sa facem figuri, cercuri, totul era trasat cu vopsea alba pe un covor de plastic , fiecare stia unde trebuie sa mearga, sa se roteasca.
Ne dadea masa de pranz friptura rece de vita, o glucoza intreaga si pepsi la sticla.

Insa cel mai frumos era ca chiuleam de la scoala exact cand se incheiau mediile si eram iertati de teme ca aveam o misiune patriotica, plus ca acolo in pauze ne jucam de iesea fum din noi!

Alte discuții în legătură

Amintiri.... Magda Staicu Magda Staicu Daca sunteti de acord , va propun sa trecem aici acele amintiri din copilarie/ adolescenta/tinerete 1, tinerete 2 , tinerete 3.... care au un parfum deosebit ; ... (vezi toată discuția)
Scrisoare de la mos craciun Ares-3 Ares-3 Dragii mei, Anul acesta m-am hotărât să ascult şi dorinţele adulţilor. Am bântuit internetul câteva luni până m-am hotărât. Am ales ... (vezi toată discuția)
Demisie! Ana Muntianu Ana Muntianu Subsemnatul, va aduc la cunostinta hotararea irevocabila de a demisiona oficial din functia de adult pe care o am acum abuziv. Dupa o analiza amanuntita a ... (vezi toată discuția)