avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 661 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor?

Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la asigurator, ca sa se plateasca cu polita. Nu am deschis inca succesiunea. As avea cateva intrebari:
- desi nu am deschis succesiunea, faptul ca am depus aceste acte pt asigurare ma pun automat in postura de succesor? adica daca asiguratorul nu vrea sa plateasca (asa se pare, desi tatal meu a murit de atac cerebral) sunt bun de plata eu, chiar si fara sa deschid succesiunea?
-daca da, sa ma astept ca va afla si cealalta banca si ... vine si ea tot la mine? mentionez ca daca s-ar deschide succesiunea, am fi 2 mostenitori.
- asiguratorul nu e obligat sa plateasca din moment ce a incasat primele? pretinde ca daca avea tensiune arteriala inainte, nu-l despagubesc ... tensiune arteriala are oricine...
Astept cu nerabdare raspunsurile dvs. MULTUMESC!!!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
katiakatia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:35, 26 Iulie 2011
Din pacate, acceptarea succesiunii este un act irevocabil.
Nu inteleg, insa, de ce vreti sa renuntati la succesiune si nu aveti in vedere si varianta acceptarii sub beneficiu de inventar.
Tatal dvs. nu a lasat bunuri importante ca valoare, ci doar datorii?
Sincer, declararea mea ca succesor doar ca am depus un dosar mi se pare o sarlatanie incredibila. Trebuia sa semnez in cunostinta de cauza, nu pentru altceva.
Diferenta posesiuni-datorii in cazul tatalui meu nu merita efortul de a face sute de km pentru a declansa succesiunea sub beneficiu de inventar.
si ... nu cred ca mai e timp... sa fac rost de acte pentru tot, si sa merg cu ele la notar.
Imi spuneti ca declararea mea acum la notar ca renunt la succesiune e lovita de nulitate? Bancile ma pot urmari?
Bancile ar trebui sa obtina mai intai, in instanta, anularea declaratiei de renuntare la succesiune.
Un avocat priceput ar putea sa convinga instanta ca actele pe care dvs. le-ati incheiat nu constituie acte de optiune succesorala.
Parerea mea este ca, daca succesiunea nu merita a fi acceptata, sa dati declaratia de renuntare.
Declaratia de acceptare a succesiunii sub beneficiul de inventar, SAU declaratia de renuntare la mostenire, sunt DECLARATII, le puteti face la ORICE NOTAR, inclusiv la un notar din orasul D-vs.

DEZBATEREA succesiunii e aceea la care va trebuie mai multe acte, intradevar Dezbaterea succesiunii trebuie facuta la un notar din circumscriptia in care a avut loc decesul, dar pana la dezbatere, acum aveti nevoie sa faceti una dintre cele 2 declaratii, pe care, repet, LE PUTETI FACE LA ORICE NOTAR.

o seara buna.
Dezbaterea succesiunii nu trebuie si ea facuta in termenul de 6 luni? Sau doar declaratia de acceptare a succesiunii.... si in acest caz, pana cand trebuie facuta dezbaterea?
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Succesiune marin raduti marin raduti tatal sotiei mele a murit acum o luna si se tot spune ca trebuie deschisa succesiunea vreau sa stiu daca trebuie neaaparat pt ca nici sotia si nici cumnatul ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)