avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 462 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pot deveni bun de plata pt creditele tatalui, chiar daca nu sunt succesor?

Tatal meu care a decedat, avea 2 credite la banci. Cel de la BRD avea asigurare de viata, celalalt... nu stiu. Cei de la BRD au sunat sa duc un dosar la asigurator, ca sa se plateasca cu polita. Nu am deschis inca succesiunea. As avea cateva intrebari:
- desi nu am deschis succesiunea, faptul ca am depus aceste acte pt asigurare ma pun automat in postura de succesor? adica daca asiguratorul nu vrea sa plateasca (asa se pare, desi tatal meu a murit de atac cerebral) sunt bun de plata eu, chiar si fara sa deschid succesiunea?
-daca da, sa ma astept ca va afla si cealalta banca si ... vine si ea tot la mine? mentionez ca daca s-ar deschide succesiunea, am fi 2 mostenitori.
- asiguratorul nu e obligat sa plateasca din moment ce a incasat primele? pretinde ca daca avea tensiune arteriala inainte, nu-l despagubesc ... tensiune arteriala are oricine...
Astept cu nerabdare raspunsurile dvs. MULTUMESC!!!
Ultima modificare: Duminică, 24 Iulie 2011
katiakatia, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters103772 , utilizator 23:35, 26 Iulie 2011
Optiunea succesorala trebuie exprimata in termen de 6 luni de la deces. Odata exprimata optiunea, succesiunea poate fi dezbatuta oricand. Si creditorii tatalui dvs. (bancile) pot cere dezbaterea succesiunii, in temeiul optiunilor succesorale exprimate in termenul de 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile mostenitorului ContSters219511 ContSters219511 Buna, Deoarece am primit o multime de raspunsuri contradictorii legate de speta de mai jos, ma adresez d-vs cu o speta si o intrebare. Speta: Un fiu unic a ... (vezi toată discuția)
Succesiune marin raduti marin raduti tatal sotiei mele a murit acum o luna si se tot spune ca trebuie deschisa succesiunea vreau sa stiu daca trebuie neaaparat pt ca nici sotia si nici cumnatul ... (vezi toată discuția)
Succesiune sau mostenire? lucica maria lucica maria Tatal meu a decedat din 2007 si nu s-a facut succesiune din lipsa banilor. Cei 2 copii nu sunt trecuti in actele de proprietate a casei ( apartament ).Daca nu ... (vezi toată discuția)