avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... noua lege privind plata in rate a datoriilor la ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

noua lege privind plata in rate a datoriilor la Asociatie

Buna ziua,
am auzit la tv ca parlamentul va adopta o lege prin care se va da posibilitatea platii datoriilor la asociatie prin furnizorul direct de servicii -apa ,gaze etc.
Nu am inteles fb. Stie cineva mai bine ce cuprinde ac. noua lege ?

Ar putea ajuta multe persoane .
multumesc
la noi pe scara ,ca s-a dorit sau nu de catre unii locatarii ,s-au executat lucrari ptr curent -gaze- apa ...toate ceasurile sunt pe peretii apartamentelor ...cum spunea si elga50 arata f.urit ..iar in casa este un adevarat subsol de tevi ....PROIECTELE de lucrari si FIRMELE de executie sunt alese de Conducerea Scarii -proiectye+lucrari proaste -bani multi ....
DAR !!!!ce n-au luat in calcul cei din Conducere:
UN EX:
-daca la energie electrica plateam pina in 2009 -70-80,0 lei[ 7-800.000 lei/luna]
din 2009-2011 platesc 35,0-40,0lei/luna ..
-la gaze la fel o mare diferenta ...
-va urma APA !!!!
In concluzie cu certitudine vor fi mari diferente de plata la Garsoniere-Ap.2 camere-Ap.3 camere .
Si trebuie sa recunosc -holul [unde sunt agatate ac.aceste apometre-contoare] arata ca un CAVOU .....
cmiep1@yahoo.com a scris:

debransarea se face prin taiere alimentarii de la conducta principala (cu oprirea alimentarii coloanei), iar racordarea nu se poate face decat daca se opreste toata alimentarea intregii coloane, .....................
Aveti idee ce ar insemna pentru furnizor tot acest tango argentinian cu "taie conducta, refa conducta" la mii si mii de restantieri? Cred ca va faceti iluzii, dar ma rog, e dreptul dv.! :)

Nu mai vorbesc de ingeniozitatea celor pusi in situatia de a ramane fara apa, ar mitui si pe sfintii arhangheli, daramite pe presedinte sau administrator...pentru o tinere de sase pana si-ar pune teava la loc....mai ales ca in aceasta situatie pe administrator sau presedinte i-ar durea la basca de pierderile furnizorului.... pentru un ce profit....

Ar fi un fel de vanatoare dupa iepuri, furnizorul fiind vanatorul si restantierii si amicii lor din blocuri ar fi iepurii....:tooth::magic:
atunci ne intoarcem la "epoca de aur", cand sufeream toti pt. unul.
de ce sa plateasca toti pt. un nesimtit care spune ca el tot o sa aiba apa, gaze si caldura chiar daca nu plateste.
de asta s-a ajuns in aceasta situatie pt. ca nu au fost luate masuri drastice cu acesti restantieri si lor le convine.
operatia de debransare dureaza cca 2 ore, iar cea de rebransare 4-5 ore, repet ca toate costurile vor fi suportate de restantier. rebransarea nu se poate face decat dupa plata intregii facturi, iar rebransarea va fi pt. restantier un chin, si poate asa se invata minte sa-si plateasca utilitatile.
cum credeti ca s-ar descurca cineva la bloc fara apa#-o sa vedeti atunci ca va avea grija sa nu mai ramana fara utilitati(apa caldura si gaz pt. electricitatea se taie indiferent unde ai contoarul).
nu va puneti intrebarea de ce restante sunt numai apa, gaz si caldura.
deci metoda cu debransarea da rezultate foarte bune si fara alte comentarii
nu se face asa ..debransare-rebransare....LA GAZE: -s-au sapat in afara scarii niste santuri...s-au introdus 2 coloane f.groase ,cu un diametru cam de 30 cm ,de la parter -la et 10 ,coloanele sunt linga apartamente ,din col. s-au tras alte 3 tevi cu 3 ceasuri in nr de 3 cite ap. sunt pe un hol ......
-la APA vor introduce de la subsol 2 coloane cu cite 3 brate +3 ceasuri pe fiecare hol linga apartament ... pina la et 10 -la fel ca la gaze..
...Si in apartament cum va fi? Tevi de-a lungul si de-a latul, la bucatarie, baie si baie de serviciu.....

Las partea tehnica, aici e clar ca peisajul va fi ca in catacombe, pe mine ma framanta o intrebare? Cum vor sta fericiti cativa locatari buni platnici intre nefericitii carora li s-a taiat apa si gazul? Cu putin exercitiu de imaginatie ma gandesc ca pe holul meu de 19 garsoniere la vreo 10 li se opreste apa....si ma gandesc cu groaza cum va fi la mine in casa, manfestatia de la 23 August era parfum, dimineata cand mi-ar batea in usa vecinii cu 30 bani intr-o mana si galeata intr-alta mana sa le dau apa pentru wc......
Bucurati-va, viitori nefericiti, ca alora de nu platesc si sunt restantieri o sa li se opreasca apa! :hammer::giggle:

Alte discuții în legătură

Care este procedura de sistare a serviciilor de utilitati pentru rau platnici? eliasav eliasav A reusit cineva sa sisteze unele servicii de utilitati? Ce servicii de utilitati pot fi sistate pentru imobilele din Bucuresti? Care sunt pasii de ... (vezi toată discuția)
Decizie corecta a asociatiei de proprietari ? leia leia Suntem trei apartamente pe scara care nu ne-am pus contoare de gaze separat . Deoarece unul din cele trei apartamente are datorii mari la intretinere ... (vezi toată discuția)
O problema cu apa rece de la apa nova..... IonCristi79 IonCristi79 Buna ziua! Ma numesc Serbu Cristi locuiesc in Bucuresti sectorul 5. De ceva timp exista o problema la mine in bloc legata de apa rece de la Apa Nova. Avem ... (vezi toată discuția)