In primul rand,
Nu mai vorbesc de faptul ca poate intarzie avocatul la termen si instanta intra in pronuntare.La supraaglomerarea in care intra unii avocati orice este posibil daca are mai mult de doua procese in aceeasi zi.Ipoteza poate fi perfect valabila si pentru avocatii care nu sunt supraincarcati dar nimeresc mai multe procese in aceeasi zi.
In cazul in care inculpatul este liber si daca nici el nu se afla in sala...( sa zicem iese sa isi sune avocatul care intarzie si in timp ce vorbeste la telefon cu el instanta striga dosarul ii da avocat din oficiu si...gata...intra in pronuntare...)
Cu avocat din oficiu procesul poate dura 3 minute sau 5 minute...
...wtf...
In al doilea rand,
In primul rand, indiferent de ceea ce scrie in cazierul mai mult sau mai putin actualizat de catre IGP, o condamnare se pronunta prin hotarare judecatoreasca.
Hotararea judecatoreasca nu poate fi pusa in executare pana nu este definitiva si irevocabila. Concursul intre cele doua infractiuni nu se dovedeste cu cazierul :
-in cazier sunt consemnate condamnarile primite nu si data savarsirii faptei , nu modalitatea in care s-a savarsit aceasta fapta.
Un judecator , oricat ar fi el de animat de rolul sau activ nu poate contopi doua sau mai multe pedepse doar citind un cazier judiciar.E nevoie de mai mult, adica are nevoie de hotararea data in prima speta, legalizata, cu mentiune definitiv si irevocabil.
In principiu tot ce spuneti dvoastra este corect, exista o superficialitate a instantelor de a verifica detalii cum sunt cele din speta domnisoarei nans, dar acestea pot fi acoperite de catre aparatorul inculpatului, pe acesta nu il impiedica nimeni sa depuna toate diligentele in a informa instanta de concurenta faptelor, chiar am precizat in postarile mele acest aspect. Chiar si asa, acest lucru nu schimba cu nimic fondul problemei, si anume, ca se poate evita o eventuala reincarcerare si prin alte modalitati decat urgentarea judecarii celui de-al doilea dosar cat timp persoana in cauza se afla inca in detentie. Mie unul mi s-ar parea o lipsa de profesionalism si raspundere, din partea unui avocat sa procedeze asa, mi s-ar parea un risc mult prea mare pe care si-l asuma pe seama inculpatului sa procedeze in modul in care il recomanda dl Lascoschi. Nu poti sa mergi in aceasta directie si pentru ca nu se poate sti care va fi pedeapsa in cel de-al doilea dosar...Acum, domnisoara nans si avocatul pe care il va angaja in speta, vor alege strategia procesuala pe care o vor considera cea mai adecvata (e posibil ca lucrurile sa evolueze intr-o alta directie decat anticipam noi). Dincolo de "rautatile" pe care ni le-am mai adresat, eu zic ca, per ansamblul ei, discutia a fost una constructiva si ca a fost una de natura sa o ajute pe domnisoara nans, pe aceasta cale vreau sa va felicit pentru efortul depus si sa va multumesc!