avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
sangreal a scris:

Daca nu exista acte materiale de pregatire si ramane doar in forul interior al inculpatului este ft greu de probat intr-un proces penal, iar dubiul profita inculpatului..parerea mea este ca trebuie sa existe acte materiale de pregatire pentru a putea fi retinuta de instanta. (Ma refer la discutia cu premeditarea).

Premeditarea poate rezulta si din modul de comitere a infractiunii, deci nu e neaparat necesar sa existe acte de pregatire. E o chestiune oricum controversata care sper sa nu se dea.
Partea care a fost prezenta la termenul de incuviintare a probelor va fi citata:
a) in cazul schimbarii domiciliului sau in timpul judecatii

Raspuns dat ca si gresit. Dar in cazul acesta, partea nu trebuie citata la noul domiciliu? Sau daca a fost de fata la termen, se considera ca are termen in cunostinta?

In cazul infr de lovire sau alte violente in varianta art. 180 alin 1 prim, membrul de familie trebuie sa locuiasca si sa gospodereasca impreuna cu faptuitorul sau poate numai sa locuiasca/numai sa gospodareasca cu faptuitorul ?
art. 149 prim --referitor la definitia membrului de fam prevede conjunctia "si"
In cartea lui Udroiu, ultima editie ( pag.241 ), la infr. de lovire sau alte violente, la definirea membrului de familie foloseste conjunctia "sau".
E o greseala de tipar??
logIn a scris:

In cazul infr de lovire sau alte violente in varianta art. 180 alin 1 prim, membrul de familie trebuie sa locuiasca si sa gospodereasca impreuna cu faptuitorul sau poate numai sa locuiasca/numai sa gospodareasca cu faptuitorul ?
In cartea lui Udroiu, ultima editie ( pag.241 ), la infr. de lovire sau alte violente, la definirea membrului de familie foloseste conjunctia "sau".
E o greseala de tipar??

Eu zic sa te iei dupa cum scrie in cod art.149 adica cumulativ si sa locuiasca si sa gospodareasca si sa nu mai intram in "greselile" astea a lui Udroiu care devin tot mai stresante.
tibanu15 a scris:

logIn a scris:

E o greseala de tipar??

Eu zic sa te iei dupa cum scrie in cod art.149 adica cumulativ si sa locuiasca si sa gospodareasca si sa nu mai intram in "greselile" astea a lui Udroiu care devin tot mai stresante.

ok, ma gandeam ca iar a "copt" ceva dl. Udroiu :D

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)