avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Daca nu exista acte materiale de pregatire si ramane doar in forul interior al inculpatului este ft greu de probat intr-un proces penal, iar dubiul profita inculpatului..parerea mea este ca trebuie sa existe acte materiale de pregatire pentru a putea fi retinuta de instanta. (Ma refer la discutia cu premeditarea).
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
sangreal, utilizator
Radutm a scris:

logIn a scris:

In cazul in care s-a comis o infractiune cu preterintentie a carei maxim special este de 5 luni inchisoare, infractiune pentru care este condamnat definitiv iar in timpul amanarii executarii pedepsei condamnatul savarseste infractiunea de incercare de a determina marturia mincinoasa pentru care instanta a aplicat pedeapsa de 3 luni inchisoare:
- se poate aplica recidiva mare postcondamnatorie?
- daca se contopesc cele 2 pedepse instanta poate aplica o pedeapsa mai mare de 10 luni?

1. In mod normal situatia prezentata de tine e pluralitate intermediara...chiar daca maximul special e de 5 luni s-ar putea aplica o pedeapsa de peste 6 luni(de exemplu daca ai circumstante agravante sau infr continuata) si atunci ar putea sa fie retinuta recidiva PC
2. in caz de contopire intre cele 2 nu poti sa depasesti cumulul aritmetic al pedepselor aplicate...deci maxim 8 luni se poate aplica ca pedeapsa rezultanta...(daca nu depasesti maximul special)

1. dap, asa cred si eu
2. dap, nu poate depasi 10 luni dar poate depasi 9 luni (cred)

prin pedepse aplicate - aplicate efectiv prin hot. de condamnare (prima poate depasi 6 luni) - se poate depasi astfel 9 luni nu insa 10 luni
(cumulul aritmetic cred ca se refera la pedepsele stabilite de catre instanta)

logIn, utilizator
logIn a scris:

Radutm a scris:

logIn a scris:

In cazul in care s-a comis o infractiune cu preterintentie a carei maxim special este de 5 luni inchisoare, infractiune pentru care este condamnat definitiv iar in timpul amanarii executarii pedepsei condamnatul savarseste infractiunea de incercare de a determina marturia mincinoasa pentru care instanta a aplicat pedeapsa de 3 luni inchisoare:
- se poate aplica recidiva mare postcondamnatorie?
- daca se contopesc cele 2 pedepse instanta poate aplica o pedeapsa mai mare de 10 luni?

1. In mod normal situatia prezentata de tine e pluralitate intermediara...chiar daca maximul special e de 5 luni s-ar putea aplica o pedeapsa de peste 6 luni(de exemplu daca ai circumstante agravante sau infr continuata) si atunci ar putea sa fie retinuta recidiva PC
2. in caz de contopire intre cele 2 nu poti sa depasesti cumulul aritmetic al pedepselor aplicate...deci maxim 8 luni se poate aplica ca pedeapsa rezultanta...(daca nu depasesti maximul special)

1. dap, asa cred si eu
2. dap, nu poate depasi 10 luni dar poate depasi 9 luni (cred)

prin pedepse aplicate - aplicate efectiv prin hot. de condamnare (prima poate depasi 6 luni) - se poate depasi astfel 9 luni nu insa 10 luni
(cumulul aritmetic cred ca se refera la pedepsele stabilite de catre instanta)

in cazul infr continuate ar putea...nush dak e limitat sporul akolo(in afara de 5 ani)
Infracțiunile praeterintenționate nu pot fi săvârșite în formă continuată...deci ar rămâne doar circumstanțele agravante.... În cazul circumstanțelor agravane se poate aplica o pedeapsa pana la maximul special, iar daca acesta nu este indestulator se poate spori cu un spor de 5 ani, dar nu mai mare de o treime din acest maxim deci la prima infractiune se poate aplica un spor de 5/3 rezulta 1,66 luni rezulta ca pedeapsa maxima pentru prima infracțiune ar putea fi 6,66 luni.
Deci ar putea fi reținută recidiva postcondamnatorie, dar...instanta nu ar putea aplica o pedeapsa mai mare de 9,66 luni (cumulul aritmetic al celor două pedepse).
spor la invatat
sorana_sabau a scris:

Infracțiunile praeterintenționate nu pot fi săvârșite în formă continuată...deci ar rămâne doar circumstanțele agravante.... În cazul circumstanțelor agravane se poate aplica o pedeapsa pana la maximul special, iar daca acesta nu este indestulator se poate spori cu un spor de 5 ani, dar nu mai mare de o treime din acest maxim deci la prima infractiune se poate aplica un spor de 5/3 rezulta 1,66 luni rezulta ca pedeapsa maxima pentru prima infracțiune ar putea fi 6,66 luni.
Deci ar putea fi reținută recidiva postcondamnatorie, dar...instanta nu ar putea aplica o pedeapsa mai mare de 9,66 luni (cumulul aritmetic al celor două pedepse).
spor la invatat

good point...imi scapase din vedere :))
Radutm, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)