avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Merci, xyzt! Cred ca ai dreptate.

oricum, la ultima intrebare,

Daca imobilul ipotecat se instraineaza
c) in lipsa indeplinirii formalitatilor de publicitate a ipotecii, prerogativele dreptului de ipoteca vor fii exercitate numai fata de debitorul constituitor al ei (daca nu s-au respectat formele de publicitate, creditorul poate urmari pe tertul dobanditor de buna credinta al bunului ipotecat?)

chiar vreau un raspuns. Poate creditorul sa urmareasca bunul ipotecat in patrimoniul tertului dobanditor de buna-credinta si daca nu s-au realizat formalitatile de publicitate ?(cred ca intrebarea asta s-a dat intr-un an la INM..) Merci
Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
ioana.dark, utilizator
Expertul IML care a realizat un raport de expertiza poate fi audiat in instanta pt lamuriri suplimentare? Sau aceste lamuriri pot fi solicitate doar in scris IML?
ioana.dark a scris:

Daca imobilul ipotecat se instraineaza
c) in lipsa indeplinirii formalitatilor de publicitate a ipotecii, prerogativele dreptului de ipoteca vor fii exercitate numai fata de debitorul constituitor al ei (daca nu s-au respectat formele de publicitate, creditorul poate urmari pe tertul dobanditor de buna credinta al bunului ipotecat?)

chiar vreau un raspuns. Poate creditorul sa urmareasca bunul ipotecat in patrimoniul tertului dobanditor de buna-credinta si daca nu s-au realizat formalitatile de publicitate ?(cred ca intrebarea asta s-a dat intr-un an la INM..) Merci

Ipoteca este o garanție reală, deci creditorul va putea să urmărească bunul ipotecat indiferent la cine s-ar afla. Pentru aceasta, ca și pentru ca orice drept real de altfel să-și producă efectele trebuie să fie îndeplinite formalitățile privind publicitatea.

După părerea mea, nu avem o ipotecă legal constituită dacă nu s-au indeplinit formalitățile de publicitate.
Deci problema propusă de tine este oarecum o falsă problemă în sensul că întotdeauna creditorul ipotecar poate să urmărească bunul ipotecat indiferent în patrimoniul cui s-ar afla daca avem o ipotecă legal constituită, adică cu indeplinirea formalităților de publicitate.
Daca nu s-au indeplinit formalitățile de publicitate nu mai putem vorbi de o ipotecă în adevăratul sens al cuvântului.
adrianicet a scris:

Expertul IML care a realizat un raport de expertiza poate fi audiat in instanta pt lamuriri suplimentare? Sau aceste lamuriri pot fi solicitate doar in scris IML?

e prima data cand postez, desi va urmaresc din umbra
sa-ti raspund la intrebare, eu stiu ca atunci cand organul judiciar care a dispus masura are nelamuriri poate solicita lamuriri suplimentare fie in scris fie prin audierea expertului potrivit procedurii de la audierea martorilor.

Al3xandra_Alina a scris:

adrianicet a scris:

e prima data cand postez, desi va urmaresc din umbra
sa-ti raspund la intrebare, eu stiu ca atunci cand organul judiciar care a dispus masura are nelamuriri poate solicita lamuriri suplimentare fie in scris fie prin audierea expertului potrivit procedurii de la audierea martorilor.

Alexandra, niciodata nu e prea tarziu. ;)

Totusi, avand art 124 al 3, as spune ca doar in scris.

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)