avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
xyzt a scris:

A revendica un imobil de la B. Prin intampinare, B arata ca, anterior introducerii cererii de chemare in judecata, a vandut acel imobil lui C, avand loc si predarea. Dupa administrarea probelor, A depune o cerere prin care solicita inlocuirea lui B cu C, cerere cu care B a fost de acord.
Instanta:
a) va dispune citarea lui C, continuand judecata doar in contradictoriu cu acesta
b) va respinge actiunea in contradictoriu cu B, pt lipsa calitatii procesuale pasive
c) va continua judecata cu C, numai daca acesta, in urma citarii, nu se opune participarii sale in proces

Ei la raspunsuri corecte zic a), invocand art. 66(1) CPC.

Mi se pare gresit. Tertul trebuie sa recunoasca sustinerile paratului pt a putea fi introdus in proces. Daca el nu recunoaste, judecata se va urma in continuare intre reclamant si parat. Ce parere aveti de grila asta?

Mie mi se pare ca nici nu se incadreaza in art 66 (aratarea titularului dreptului). Daca s-a facut predarea, B nu mai detine nimic cu titlu precar. Iar cel care depune cerere e A (reclamantul), si nu B care e paratul (singurul care poate arata titularul dreptului).

E corect a), dar art pe care se bazeaza e, cum a zis si sangreal, 132 al 1.
sangreal a scris:

Radutm a scris:

sangreal a scris:

Orice instanta poate chema un expert in fata ei pentru a-i da explicatii suplimentare cand ceva din raport nu e clar. Nu va fi niciodata ilegal sa lamuresti cauza sub toate aspectele, in baza exercitarii rolului activ si in limitele legii, daca aceasta nu interzice expres un anumit procedeu. Audierea expertului de instanta pentru lamuriri nu produce nicio vatamare vreunei parti, mai mult decat atat putand fi de acord cu aceasta masura, astfel incat sa fie inlaturate nelamuririle.

Am intrebat mai demult, dar n-am fost lamurit...daca tot e vb de expertiza....daca organul judiciar dispune efectuarea unei noi expertize, poate mentine expertul initial sau e obligatoriu numirea altui expert?:DB-)...ms anticipat

In opinia mea nu poate mentine expertul initial intrucat daca dispune efectuarea unei noi expertize inseamna ca prima nu este efectuata astfel incat instanta sa fie lamurita sub toate aspectele (deci este nemultumita de primul expert) ori cand prima expertiza este nelegal efectuata din anumite motive. Daca se doresc explicatii suplimentare fata de expertiza initiala se poate solicita un supliment de expertiza ori se pot admite obiectiuni la raportul de expetiza, ambele fiind solutionate de expertul initial.

dar n-ar putea sa fie motive obiective care au determinat inexactitatea expertizei?...de genu o proba contaminata, sau impropie/neclara etc.
Ice Hellene a scris:

Mie mi se pare ca nici nu se incadreaza in art 66 (aratarea titularului dreptului). Daca s-a facut predarea, B nu mai detine nimic cu titlu precar. Iar cel care depune cerere e A (reclamantul), si nu B care e paratul (singurul care poate arata titularul dreptului).

E corect a), dar art pe care se bazeaza e, cum a zis si sangreal, 132 al 1.

Mda, ei la motivare indica art. 66(1) ca si temei de drept, desi si mie mi s-a parut dubios.

Referitor la titlul precar al lui B, chiar daca el a facut predarea, este posibil ca B sa fie lasat in continuare sa foloseasca imobilul prin bunavointa lui A, si atunci s-ar putea considera ca el detine pentru altul, conditie pt aratarea titularului dreptului.

O grila interesanta oricum, multumesc de explicatii

Tot in legatura cu expertiza, mi se pare interesant art 120 alin 1 Cpp. Doar daca expertul a fost desemnat de organul de urmarire sau de instanta va participa la termenul la care se stabilesc obiectivele expertizei. De aici eu deduc ca daca expertiza o face IML atunci ei doar vor primi in scris solicitarea cu obiectivele fara a participa la formularea lor...
Ce retinem la ipoteza cu ipoteca? Ce prevaleaza: inopozabilitatea sau urmarirea bunului in mainile oricui s-ar afla?

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)