avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1018 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM 2012
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM 2012

Buna . Sunt noua pe acest forum. Intentionez sa dau examen la INM IN 2012. Am terminat anul acesta dreptul la o facultate la care nu prea mergeam... sa nu-i dau numele ca o banuiti....si nu stiu cu ce sa ma apuc de invatat. Trebuie sa invat de la ZERO. Va rog sa-mi dati cateva sfaturi despre cum ar trebui sa invat si cu ce sa ma apuc. Am vazut ca noile coduri vor iesi acum in octombrie 2011. Orice sfat este binevenit. Multumesc si urez MULTTT SUCCES CANDIDATILOR DE ANUL ACESTA.
Ultima modificare: Joi, 4 August 2011
onitza86, utilizator
Infractiunile de audienta, se pot comite in cadrul unei cercetari la fata locului???Ma gandesc ca se pot incadra la " in locuri in care se impune efectuarea unor activ. de cercetare judecatoreasca de catre instanta de judecata in mod direct"..nu?
ioana.dark a scris:

hope0022 a scris:

carmen0602 a scris:

Nelamurire:
1.La procedura civila daca exista contradictie intre minuta si dispozitiv acesta din urma se pune de acord cu minuta???
2. La proc. penala, aceeasi situatie este sanctionata cu nulitatea absoluta a hot.???
...sau am ramas eu cu niste tampenii in minte??? :(

asa le stiu si eu...

Asa le-am retinut si eu!

Cat despre calculul la succesiuni eu il fac asa: 1/2 ambii parinti (deci 1/4 fiecare) apoi 1/2 din rest impartit la 1/2 (insemna 1/4 dimidia paternis si 1/4 dimidia maternis). Una din astea 2 se imparte din nou la 1/2 si atunci fratele bun are 1/4+1/8 (3/8) si restul de 1/8 revine fratelui consangvin. Of, matematica asta ma omoara! De-aia am facut Dreptul!..

Da,asa am facut si eu cu mostenirea :)
Eu am facut liceu mate-fizica si apoi Dreptul :D...deci se poate si mai rau...castigi pe o parte, pierzi pe alta :)
Ultima modificare: Duminică, 19 August 2012
carmen0602, utilizator
carmen0602 a scris:

Infractiunile de audienta, se pot comite in cadrul unei cercetari la fata locului???Ma gandesc ca se pot incadra la " in locuri in care se impune efectuarea unor activ. de cercetare judecatoreasca de catre instanta de judecata in mod direct"..nu?

Carmen, eu zic ca da, pentru ca cercetarea la fata locului nu e pana la urma decat un termen de judecata care are loc in afara instantei. Gandeste-te ca participa si grefierul si chiar procurorul atunci cand prezenta lui e obligatorie.

ioana.dark a scris:

carmen0602 a scris:

Carmen, eu zic ca da, pentru ca cercetarea la fata locului nu e pana la urma decat un termen de judecata care are loc in afara instantei. Gandeste-te ca participa si grefierul si chiar procurorul atunci cand prezenta lui e obligatorie.

CFL e termen de administrare a probei cu cercetarea la fata locului. Ca atunci cand partile sunt citate de exemplu la o expertiza sa dea indicatii expertului. Si atunci e la fel.

tibanu15, utilizator
isis23 a scris:

Voi ati observat ca la omorul calificat in varianta "pentru a se sustrage sau a sustrage pe altul de la urmarire, arestare sau executarea unei pedepse '' nu este si pentru a se sustrage pe sine sau pe altul de la judecata ? De ce oare ?

Consider ca notiunea de "urmarire" trebuie interpretata in sens larg, implicand orice activitate concreta care face parte din obiectul tragerii la raspundere penala. Cred ca agravanta opereaza de la momentul descoperirii unei infractiuni, fie ea si la plangere prealabila, pana la momentul ramanerii definitive a hotararii de condamnare. "Arestarea" cred ca are intelesul de masura preventiva.
ContSters76697, utilizator

Alte discuții în legătură

Bibliografie admitere inm Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Pentru admiterea la INM bibliografia de examen este aceasi in fiecare an? Sau macar asemantoare? Daca nu cum se pot oamenii pregati in doar 60 de ... (vezi toată discuția)
Carti recomandate pentru admiterea la inm tanko_07 tanko_07 Din ce carti imi recomandati sa invat pentru admiterea la INM 2013 (vezi toată discuția)
Admitere magistratura / inm - cartile din care invatati CATALINA29 CATALINA29 Vă rog să-mi spuneti si mie care este bibliografia recomandată (preferată) pentru pregătirea examenului de admitere in magistratură/INM . Vă multumesc! (vezi toată discuția)