hope0022 a scris:
carmen0602 a scris:
Nelamurire:
1.La procedura civila daca exista contradictie intre minuta si dispozitiv acesta din urma se pune de acord cu minuta???
2. La proc. penala, aceeasi situatie este sanctionata cu nulitatea absoluta a hot.???
...sau am ramas eu cu niste tampenii in minte??? :(
asa le stiu si eu...
Asa le-am retinut si eu!
Cat despre calculul la succesiuni eu il fac asa: 1/2 ambii parinti (deci 1/4 fiecare) apoi 1/2 din rest impartit la 1/2 (insemna 1/4 dimidia paternis si 1/4 dimidia maternis). Una din astea 2 se imparte din nou la 1/2 si atunci fratele bun are 1/4+1/8 (3/8) si restul de 1/8 revine fratelui consangvin. Of, matematica asta ma omoara! De-aia am facut Dreptul!..
Infractiunile de audienta, se pot comite in cadrul unei cercetari la fata locului???Ma gandesc ca se pot incadra la " in locuri in care se impune efectuarea unor activ. de cercetare judecatoreasca de catre instanta de judecata in mod direct"..nu?
Carmen, eu zic ca da, pentru ca cercetarea la fata locului nu e pana la urma decat un termen de judecata care are loc in afara instantei. Gandeste-te ca participa si grefierul si chiar procurorul atunci cand prezenta lui e obligatorie.
carmen0602 a scris:
Infractiunile de audienta, se pot comite in cadrul unei cercetari la fata locului???Ma gandesc ca se pot incadra la " in locuri in care se impune efectuarea unor activ. de cercetare judecatoreasca de catre instanta de judecata in mod direct"..nu?
Carmen, eu zic ca da, pentru ca cercetarea la fata locului nu e pana la urma decat un termen de judecata care are loc in afara instantei. Gandeste-te ca participa si grefierul si chiar procurorul atunci cand prezenta lui e obligatorie.
Voi ati observat ca la omorul calificat in varianta "pentru a se sustrage sau a sustrage pe altul de la urmarire, arestare sau executarea unei pedepse '' nu este si pentru a se sustrage pe sine sau pe altul de la judecata ? De ce oare ?