avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... salariu minim studii superioare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

salariu minim studii superioare

stiu ca salariul minim brut este de 540 lei, dar care este salariul minim pentru cei cu studii superioare?
Cel mai recent răspuns: klewos , utilizator 15:08, 27 Iulie 2009
nikol.ilea a scris:

Salariul minim este dictat de post, dar si ocuparea postului presupune indeplinirea unor conditii.
Spunea cineva pe aici "traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul"

Chiar nu mi se pare corect ca un patron sa decida daca o persoana cu studii superioare are ce cauta in societatea pe care o administreaza. Un inginer tot inginer ramane. O persoana care a terminat dreptul, nu mi se pare cinstit sa fie angajata secretara numai pentru ca nu are post vacant. :hammer:
Ultima modificare: Joi, 21 August 2008
ContSters42967, utilizator
Cred ca este corect ca posturile sa fie ocupate in conditiile indeplinirii cerintelor postului.
Daca postul cere studii superioare consider ca este important ca aceasta conditie sa fie indeplinita.
In alta ordine de idei consider ca un patron inteligent ar trebui sa isi doreasca angajati scoliti, capabili chiar daca sunt ceva mai scumpi.
Pe de alta parte, o persoana care nu are studii superioare (pentru ca nu a avut banii necesari sa-si plateasca o facultate), dar stie exact ce are de facut in postul respectiv (datorita experientei), ar trebui inlocuita doar pentru ca nu are aceste studii superioare? Adica patronul ar trebui sa-si inlocuiasca un salariat care munceste foarte bine si prin munca sa ii aduce profit doar pentru ca nu are studii superioare? Asta nu mi se pare corect!
nu mi se pare corect sa mă chinui x ani in facultate (părinţii să mănânce slănină cu pâine să mă întreţină la facultate FÃRÃ PLATÃ), iar când termin nu mă angajează nimeni pt că nu am experienţă, iar altul care are experienţă şi nu are facultate să ocupe un post unde sunt obligatoriu studiile superioare. Să fim obiectivi! Patronul are de ales şi face ce vrea, dar cinstit este ca angajatul cu experienţă de pe acel post să aibă o funcţie din COR conform cu studiile sale, sau şi mai bine să îl trimită pe angajat la studii să obţină diploma pentru a păstra postul, (să îl ajute cât mai mult posibil).
Eu aşa văd lucrurile onorabil şi în acelaşi timp să se respecte şi legea:)
dar ce ziceti de cazul cand un post necsita studii medii (conform cor), dar persoana care munceste are studii superioare? care e incadrarea salariala atunci?

Alte discuții în legătură

Salariul minim brut pentru studii superioare de scurta durata mariuspokemon mariuspokemon Buna ziua. As dori sa aflu care este salariul minim brut pentru studii superioare de scurta durata. Am terminat in vara anului trecut Facultatea de Jurnalism, ... (vezi toată discuția)
Care este salariul minim pe economie? 500 sau 540sau 570 sau media data de ins.nat.de statistica? cristibelean cristibelean Probleme care incep sa ne framante in urma discutiei cu organe de control de la ITM: salariul minim trebie sa fie cel stabilit de contractele de munca la nivel ... (vezi toată discuția)
Salariul minim pt.studii superioare SILVIA LUPU SILVIA LUPU buna ziua! stie cineva cat este salariul minim pentru cei cu studii superioare? net...brut...?multumesc anticipat pentru raspuns! (vezi toată discuția)