Iulian1977 a scris:
Eu am contract semnat cu toti furnizorii de utilitati si servicii si nu am nevoie de nicio asociatie.
Poate un proprietar de apartament sa aiba unele contracte inndividuale incheiate cu unii furnizori sau prestatori dar nu cu toti.
Intr-un bloc unde exista un lift, nu vad cum sa se incheie contract intre firma ce intretine liftul si fiecare proprieatr de apartament.
Nu vad cum se poate incheia contract intre o firma care face lucari de reparatie, hidroizolatie a blocului, a teraselor... cu fiecare apartament in parte.
Daca sunt 50 de apartamente pe o scara femeia de srviciu ar trebui sa incheie 50 de CIM, cate unul cu fiecare proprietar.
Furnizorul de energie electrica ar trebui sa incheie 50 de contracte, cate unul cu fierare proprieatr al scarii, pentru a furniza energia electrica necesara iluminarii casei scarii.
Se innda o colana de apa pluviala, de scurgere, o basa din subsolul blocului... iar fara a avea un administrator sau comitet, nu vad cine, care din vecini va rezolva problema apeland la o firma de prestari servicii, nu vad cum va plati si incasa banii de la vecini..
Asociatiile de proprietari sunt necesare iar functionarea acestora depinde de oamenii din acea asociatie. Costurile cu persoanele ce se ocupa de asociatie pot fi minime sau "zero", in functie de organizare. In rest costurile utilitatilor sunt aceleasi cu sau fara asociatie. Metrul cub de apa in asociatia noastra are acelasi pret ca la oricare casa, villa, gospodarie individuala... Pretul energiei electrice, a gazului... la fel.