avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită efectele unei executari silite
Discuție deschisă în Executare silită

efectele unei executari silite

Buna ziua,
Va rog sa-mi raspundeti la urmatoarele intrebari :
1. In 1991 parintii mei au cumparat apartamentul in care locuiau in sistem de rate.Au achitat avansul si eu ( singurul copil) am convenit de acord cu sotul meu sa preiau ratele -lucru care s-a si intamplat - deoarece fiul nostru locuia acolo si pana in clasa a saptea a locuit acolo. In 2001 acest apartament a fost vandut si a fost cumparat un alt apartament (pe numele lor) in care au locuit pana in 2005 cand au decedat.In urma succesiunii am intrat in posesia acestuia prin certificatul de mostenitor.
Deoarece relatiile dintre mine si sotul meu s-au deteriorat - acesta facand imprumuturi in banci fara stirea mea - am convenit sa divortam , dar el sustine sa vad apartamentul,si sa-i dau cota parte la care are dreptul , ca sa-si poata achita imprumuturile si pentru care deja a primit somatii de la firme de recuperare a creantelor.
Intrebarea este :
1. are vreun drept la acest apartament?
2. Deoarece a facut 7 credite la banci (fara semnatura mea )si la care este restant se poate pune sechestru pe bunuri sau apartamentul in care locuim (ap.este pe numele amandurora) sau se poate scoate la licitatie pentru recuperarea creantelor (in jur de 10000 euro) in situatia in care suntem in divort sau in proces de partaj?
3.In 2008 eu am contractat un imprumut de nevoi personale pe 10 ani - mai am inca 7 ani de platit rate -si am cumparat o masina pe numele meu , El nu a contribuit cu nimic , nu a platit nicio rata , dar acum are pretentie si la masina.
In situatia mai sus mentionata ce drept are ?; pot pierde masina , daca se va ajunge le executarea bunurilor?
Multumesc.
daca nu ai stiut de aceste credite si poti dovedi asta se poate rezolva in instanta.
Daca tu ai mostenit apartamentul in urma decesului parintilor, ala e bun propriu, bunul tau. Doar al tau
Buna dimineata
Dupa cum am scris mai sus, eu nu am stiut de imprumuturile sotului meu.El nu a achitat la timp ratele la banci si iata ca in 25.08.2011 a primit o somatie de plata de la corpul executorilor unei banci de la un executor (nu dau nume)prin care este somat ca in termen de 1 zi sa achite creanta de 6093.85, in caz contrar se va proceda la executare silita .Deoarece nu a respectat clauzele contractuale , contractul a fost declarat cu scadenta anticipata la data de 1.10.2011.
Ce se intampla in acest caz , cum se poate rezolva (daca se mai poate rezolva ceva in acest moment) cum se va recupera creanta vis a vis de bunurile detinute.Pot pierde casa , asupra caror bunuri se va indrepta executorul?
O alta intrebare: pana la momentul acesta bancile nu se puteau indrepta cu poprire asupra pensiei?
Si ca sa fie totul bine alte 2 banci au vandut creantele unor firme de recuperare (nu stiu daca este corecta exprimarea) care si acestea vin cu somatii. In cazul acesta ce se poate intampla?
Asupra ap in sine, nu are vreun drept. Daca dansul considera ca ar avea un drept de creanta, nu are decat sa va dea in judecata, sa probeze si ramane de vazut daca si cat va castiga.
Masina e bun comun...poate cere partajul ei..dar in cazul asta, partajati si creditul.
Cereti sa vi se atribuie masina, ca aveti creditul de plata.
Creditele lui nu va privesc. Ca sa va priveasca, banca va trebui sa dovedeasca ca acele credite au fost facute pt nevoile obisnuite ale casniciei... prea complicat. O datorie facuta in timpul casatoriei, nu e neaparat o datorie comuna
apartamentul mostenit este bun propriu , apoi in privinta ratelor, atata timp cat nu ati semnat nici un contract , si nu figurati ca si garant fidejusor, va puteti folosi de acest fapt in instanta, dar aici apare problema comuniunii de bunuri prezenta in codul familiei, si asa cum bunurile obtinute in timpul casatoriei reprezinta bunuri comune, tot astfel se poate pune problema de catre executor ca acele credite au fost folosite pentru satisfacerea nevoilor familiei, din pacate el are dreptul si la acea masina fiind un bun obtinut in timpul casatoriei.
apartamentul proprietate comuna, nu poate fi scos la licitatie , deoarece avem 2 proprietari, dar mai nou acum bancile solicita partajul, executa partea debitorului din bunul respectiv, deci exista posibilitatea (destul de mica dar exista) sa ajunga banca coproprietar , iar astfel nu veti putea gaja in nici un fel apartamentul si va fi extrem de greu de vandut.
intr-un caz fericit va puteti alege cu poprire pe venit, care nu poate depasi 50% din venitul dumneavoasta avand in vedere faptul ca sunt mai multi creditori. Sfatul meu este sa vorbiti cu un avocat, deoarece bancile au inceput sa se foloseasca de toate posibilitatile oferite in codul de procedura civila.
Multumesc pentru raspuns, dar nu inteleg de ce sa mi se puna mie poprire pe venit !!! ? E ceva ce imi scapa.Si cazul nefericit care ar fi?Nu ar fi mai corect ca intii sa se indrepte cu poprire asupra pensiei?
As mai avea o intrebare..Cine poate pune in usa un plic si un colant pe care sa sa scrie executare silita? Astazi am aflat de la vecini ca prin luna iunie 2011
ar fi existat asa ceva.

Alte discuții în legătură

Buna ziua, partaj in concubinaj in conditiile urmatoare? Ionela_Ionela Ionela_Ionela Buna ziua, Incerc sa fiu cat mai la obiect. Am luat un credit ipotecar doar pe numele meu, el fiind codebitor cu venituri 0 (asa a fost trecut in ... (vezi toată discuția)
Sunt coproprietar al unui imobil grevat de sarcini - cum sã mã apãr? mariuca70 mariuca70 Am fost căsătorită 14 ani de zile. Divorţul a fost în 2007, dar, nu am făcut partajul bunurilor comune(mobile - alte bunuri+un autoturism cu care fostul ... (vezi toată discuția)
Executare silita florintimisoara florintimisoara Buna seara.Ma numesc Florin Roman si am urmatoarea problema.In anul 2006,am luat doua credite,unul de nevoi personale in lei de la Otp si unul ipotecar in ... (vezi toată discuția)