avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Legatura de rudenie dintre mama si fiul sau din ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Legatura de rudenie dintre mama si fiul sau din aceasta ,,speta,, celebra !

Buna ziua !
Iata ce ii canta o mama fiului sau pe care il legana:
,,Nani, nani, fiu din fii, tatal tau mi-e tata mie, iar eu lui ii sunt sotie !,,
Intrebarea este: ce legatura de rudenie exista intre mama si fiul sau din aceasta speta ? (auzita de mine de la distinsul domn profesor Dumitru Lupulescu).
:)
Da... asa e, m-am prins abia dupa ce am oprit calculatorul azi noapte...
Parca-i zice principiul proximitatii...

Insa suna si aíci ciudat...
Mama mosteneste pe fratele ei in calitate de fiica, impreuna cu propriul ei fiu!
in calitate de sotie nu mosteneste nimic, casatoria fiind nula...Iar daca fiul ,sa zicem o inlatura pe mama de la mostenire (testament), in calitate de fiica, vine la mostenire in calitate de sora? Cumuleaza rezerva cu partea care i s-a r cuvenii ca sora?
Sau este inlaturata definitiv?
:D
Eu zic s-o lasam asa....
Totusi, spre exemplu, in cazul deunctului casatorit cu verisoara sa (de-a doua cum se spune in popor) - ruda de gradul 6, daca la mostenire ar veni verisorii de gradul 6 in concurs cu sotia supravietuitoare, atunci aceasta ar avea dreptul la mostenire atat in calitate de ruda cat si in calitate de sotie. Parca la asta se referea Fr.Deak.
Valentin Geapana a scris:

Eu zic s-o lasam asa....

Aprob pozitiv!
Valentin Geapana a scris:

Eu zic s-o lasam asa....

Buna idee. Nu de alta, dar atunci cand se vorbeste mai mult incepe sa fie spus si ce n-ar trebui spus.
Mostenirea in linie colaterala merge pana la var primar (ruda de gr. IV). Dreptul succesoral nu mai numara mai departe (adica rudele de grad 6 sau "cuscru de cumatru vitreg" cum imi place mie sa spun cand pierd sirul povestii in termeni populari, nu mai intereseaza dreptul succesoral).
Pe de alta parte, speta fiind de pe la 1900 ar trebui sa gandim in termenii legii de atunci.
Asa ca mai bine o lasam balta.

Alte discuții în legătură

Mama vitrega este ascendent privilegiat ? bms bms Am urmatoarea speta: În urma decesului soțului au rămas 3 copii din prima căsătorie al acestuia S-a finalizat succesiunea după soț Ulterior ... (vezi toată discuția)
Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar ... FabianOnel FabianOnel Dacă mama mea s-a recăsătorit legal cu un alt bărbat iar mama a murit după 6 ani de la căsătorie, eu și fratele meu, avem dreptul la averea lăsată de ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi maria.misca2010@yahoo.it maria.misca2010@yahoo.it parintii mei au divortat in 1968. tata sa recasatorit in 1970 din aceasta casatorie a rezultat o fiica sora mea vitrega in 1990 au cumparat un ap cu 3 cam ... (vezi toată discuția)