avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de intretinere

Buna ziua !!!
Fiul meu implineste luna aceasta 21 de ani,este student la o facultate de educatie fizica si sport la zi - trece anul III,unde poate beneficia de o reducere de 50% din absente daca face dovada ca este sportiv de performanta.
De mentionat ca in anul II,nu a frecventat cursurile,prezentandu-se doar la examene,iar la clubul unde activa nu s-a mai prezentat de la sfarsitul anului I si nu a mai participat tot de pe atunci la nici un concurs.
Actualmente,el locuieste impreuna cu tatal lui(- in apartamentul comun - neintroducand partajul),avand toate conditiile necesare.....
Divortul s-a incheiat in martie anul acesta....
Tatal lui,lucreaza in Italia si are un venit cuprins intre 2600 - 3200 Eu,iar eu am un salariu de incadrare de 906 Ron - lunar ridicand cam 1040 Ron.

Situatia de prezinta astfel :
Am de plata o banca 115 ron,o rata la un card de cumparaturi 105 ron, fac naveta de la domiciliu la locul de munca ( 15 - 16 zile lucratoare * 14,6 ron biletul dus-intors - bani nedecontabili),plus ca am si o gazda pentru ca nu am cu ce ajunge la program si plec de seara cand sunt de zi de servici,plus cheltuielile lunare - lumina,apa,telefon - etc
Fiul meu solicita pensie alimentara de intretinere...
La veniturile pe care le-am specificat si datoriile lunare pe care le am mi se mai poate opri si pensie alimentara de intretinere ????
Tinand cont de faptul ca tatal il poate intretine fara probleme este importanta situatia financiara sau legea te obliga in mod expres sa platesti pana la finalizarea studiilor..
Daca da,cam la cat se poate ridica suma ???
Va multumesc pentru raspunsuri !!!!!
Cel mai recent răspuns: angela0011 , utilizator 23:45, 16 Septembrie 2011
m_ella2005 a scris:

Daca bunurile la care faceti referire au fost dobandite in timpul casatoriei, intreoduceti actiune de partaj. Depuneti si cerere de ajutor public judiciar.

Da,bunurile au fost dobandite in timpul casatoriei insa financiar nu-mi permit si ei pe acest fapt se bazeaza....
Are vreun rost sa comentez ca aproape 8 ani de zile sotul - fostul,a fost pensionat medical iar baza se punea in salariul meu ???
Ca nu uita de fiecare data sa imi aminteasca ca daca introduc partaj el aduce veniturile lui dobandite in Italia ,insa in primul an a venit cu 142 de eu,in al doilea an cu 470 Eu,in al treilea an cu 1400 Eu si in al patrulea an am deschis cont in care a depus 4000 si ceva de Eu din care nu am scos decat cand imi spunea pt anumite probleme cam 800 -900 de Eu...
In anul cand a venit cu 1400 de Eu,am gasit la el un act in care era mentionat salariul luat din noiembrie pana in iune de 7800 Eu...
Deci eu imi pot permite sa introduc partaj daca el vine cu acte in care arata ca a castigat atat - eu cum pot dovedii ca la familie a venit cu sume infime si de fapt el avea card de unicredit unde isi tinea restul banilor,ce nu putea fi verificat aici in tara ????

M-a sunat de 3 ori anul acesta de la avocatul lui sa le dau semnatura ca daca introduc actele ma ajunge in jur de 90 de milioane pt cele 3 imobile fara taxa expertului si avocat.... tocmai pt ca stia ca din salariul meu de bugetar nu imi permit...
Tocmai pentru ca nu va permite salariul, faceti cerere de ajutor public judiciar. in rest, conteaza si daca imobilele respective au fost dobandite anterior plecarii sale in strainatate. Dv solicitati partajarea de 50 % pt. fiecare, iar daca domnul va dori o cota majorata va trebui sa timbreze el la valoare, nu dv.
Va multumesc pentru sfaturi !!!!
Ce mult conteaza cand cineva incearca sa te sustina moral...,va multumesc din suflet !!!!
Nu am crezut vreodata sa ajung sa bat drumul tribunalului si a-mi pune viata pe tapet....

Voi incerca sa demonstrez cu acte ca nu-mi pot permite 25% din salariul net -poate voi fi inteleasa ca de fapt nu incerc sa ma sustrag intretinerii -

Indiferent ce ar face si ce comportament adopta copilul meu fata de mine il inteleg - ramanand alaturi de mine nu stiu in cat timp ii puteam oferii un trai decent,pe cand alaturi de tatal lui situatia e cu 180* diferita si nu-l condamn .... Ma bucur ca macar lui ii este bine si ii doresc sa-i fie bine si pe viitor ( cu toate ca ma cam indoiesc,cunoscandu-l pe tatal lui,peste luni sau ani daca nu-i va mai fi folositor in dorinta lui de razbunare relatia dintre cei doi se va deteriora...)

Momentan,am depus o cerere de amanare pt angajare de avocat...
Intre timp voi face rost de acte doveditoare privind situatia materiala pe care o am,pentru a se stabili o pensie mai mica.....

Buna seara, situatia prezentata de dumneavoastra nu este una chiar "fericita".
Nu am inteles oi chestiune, de de oare nu introduce-ti cerere de partaj ??? Nu mi se pare corect ca dumneavoastra sa duceti o viata indecenta in conditiile in care ar exista posibilitatea imbunatatirii conditiilor de trai, in urma solutionari partajului.
Vizavi de actiunea realizata de fiul dumneavoastra privind pensia de intretinere, va informez ca atata tim cat urmeaza cursurile unei facultati, are dreptul sa o ceara. Insa de aici, si pana la a o si castiga.........este cale lunga.....
Cu veniturile pe care le realizati, nu veti putea obtine un avocat din oficiu pentru ca depasiti pragul maxim al sumei pentru care se acorda ajutor public judiciar. Insa nu este totul pierdut, deoarece puteti formula o adresa Baroului din Orasul in care domiciliati pentru a obtine ajutor gratuit.
Mihai-Jus a scris:

Buna seara, situatia prezentata de dumneavoastra nu este una chiar "fericita".
Nu am inteles oi chestiune, de de oare nu introduce-ti cerere de partaj ??? Nu mi se pare corect ca dumneavoastra sa duceti o viata indecenta in conditiile in care ar exista posibilitatea imbunatatirii conditiilor de trai, in urma solutionari partajului.
Vizavi de actiunea realizata de fiul dumneavoastra privind pensia de intretinere, va informez ca atata tim cat urmeaza cursurile unei facultati, are dreptul sa o ceara. Insa de aici, si pana la a o si castiga.........este cale lunga.....
Cu veniturile pe care le realizati, nu veti putea obtine un avocat din oficiu pentru ca depasiti pragul maxim al sumei pentru care se acorda ajutor public judiciar. Insa nu este totul pierdut, deoarece puteti formula o adresa Baroului din Orasul in care domiciliati pentru a obtine ajutor gratuit.

Buna seara !
La acest proces cu fiul meu voi incerca sa ma reprezint singura depunand la dosar tot ce pot obtine pentru a putea demonstra starea lui " de necesitate "....
Apoi voi incerca sa solicit ajutor public judiciar pentru partaj ( taxa de 3 % si expert)....

Voi cere sa vina sa semnaze cererea de chemare in judecata in fata Instantei si poate tot atunci cu permisiunea presedintelui si interogatoriul....

La orice ma asteptam insa de la tatal lui,nu de la el....

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student kameliaflorescu kameliaflorescu Buna ziua.Fiul meu dupa implinirea varstei de 18 ani, a inaintat instantei cerere si i s-a admis continuarea platii pensiei alimentare de catre tatal sau ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata??? frampolarbear frampolarbear Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)