avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 942 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Pensie alimentara de intretinere
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Pensie alimentara de intretinere

Buna ziua !!!
Fiul meu implineste luna aceasta 21 de ani,este student la o facultate de educatie fizica si sport la zi - trece anul III,unde poate beneficia de o reducere de 50% din absente daca face dovada ca este sportiv de performanta.
De mentionat ca in anul II,nu a frecventat cursurile,prezentandu-se doar la examene,iar la clubul unde activa nu s-a mai prezentat de la sfarsitul anului I si nu a mai participat tot de pe atunci la nici un concurs.
Actualmente,el locuieste impreuna cu tatal lui(- in apartamentul comun - neintroducand partajul),avand toate conditiile necesare.....
Divortul s-a incheiat in martie anul acesta....
Tatal lui,lucreaza in Italia si are un venit cuprins intre 2600 - 3200 Eu,iar eu am un salariu de incadrare de 906 Ron - lunar ridicand cam 1040 Ron.

Situatia de prezinta astfel :
Am de plata o banca 115 ron,o rata la un card de cumparaturi 105 ron, fac naveta de la domiciliu la locul de munca ( 15 - 16 zile lucratoare * 14,6 ron biletul dus-intors - bani nedecontabili),plus ca am si o gazda pentru ca nu am cu ce ajunge la program si plec de seara cand sunt de zi de servici,plus cheltuielile lunare - lumina,apa,telefon - etc
Fiul meu solicita pensie alimentara de intretinere...
La veniturile pe care le-am specificat si datoriile lunare pe care le am mi se mai poate opri si pensie alimentara de intretinere ????
Tinand cont de faptul ca tatal il poate intretine fara probleme este importanta situatia financiara sau legea te obliga in mod expres sa platesti pana la finalizarea studiilor..
Daca da,cam la cat se poate ridica suma ???
Va multumesc pentru raspunsuri !!!!!
Cel mai recent răspuns: angela0011 , utilizator 23:45, 16 Septembrie 2011
Primul pas ar fi sa formulati in scris si sa depuneti la doSar pana la termenul de judecata o intampinare, sa verificati.....cererea de chemare in judecata sa vedeti daca este formulata corect......pt ca se poate intampla sa castigati si prin ridicarea unei singure excepti.....dupa care sa va expuneti in fapt doleantele dv precum si argumentele pt care considerati ca cererea fiului ar tr respinsa. Legat de semnatura cererii e mai greu de dovedit ca nu a semnat-o el.......
Momentan am depus doar o amanare pt angajare avocat ( sa am timp sa-mi fac rost de actele necesare) si pe baza lor sa formulez intampinarea....
Pentru ca pentru a ajunge la facultate si club,timpul imi permite doar pe 13 sept cand ies din tura de noapte si am 2 libere....
Multumesc mult !!!!!
Deja m-am resemnat insa totul mi-a lasat un gust amar....
Trebuie sa intocmesc o intampinare,in care sa aduc la cunostinta instantei ca sunt de acord cu plata pensiei insa solicit sa se tina cont si de posibilitatile celui care o acorda,atasand la dosar acte doveditoare ale datoriilor lunare catre stat si intretinere....
Ma puteti ajuta ?
Depuneti intampinare prin care specificati faptul ca sunteti de acord cu actiunea si solicitati respingerea capatului de cerere referitor la plata cheltuielilor de judecata (asta daca fiul dv a solicitat si cheltuieli de judecata). In rest,impacati-va cu ideea ca instantele nu tin cont de cheltuielile dv curente, pensia de intretinere are prioritate. Se va stabili o suma echivalenta cu maxim 25 % din venitul dv.

Daca dv va aflati in posesia vreunui act care sa ateste faptul ca fiul nu frecventeaza cursurile facultatii, asa cum ati expus situatia la inceput, puteti depune acest act impreuna cu intampinarea si solicitati respingerea actiunii.
Buna seara !!!
Da,fiul meu a depus adeverinta ca este student,insa intrand pe siteul facultatii am aflat cu stupoare ca are 7 restante in anul II:( 6 restante prin nereprezentare si o restanta la informatica ( greseala mea,ca atunci cand avea referate de facut sau proiectul de bac,mami il ajuta si i le facea ....)

Am vorbit cu decana facultatii insa mi-a spus ca absentele la cursuri " nu se trec ca la clasele primare ",ce pot spune ca ma lupt cu morile de vant si dupa cum mi-a tot repetat mereu fiul meu ca " cu bani rezolvi orice! ",eu nefiind niciodata adepta spagii,acum ii dau dreptate...

In alta ordine de ideii,fiul meu m-a contactat si printre altele mi-a spus ca el nu are nici o plangere impotriva mea,ca nu el m-a dat in judecata,ci tatal lui...,ca el nu a semnat nimic...
La sfarsitul lunii iunie / inceputul lui iulie,cand m-au sunat in 3 randuri sa le dau semnatura pentru apartament,vazand ca refuz tatal lui a vorbit cu dl. avocat....
Atunci e grav ceea ce sustii,i-am spus,v-a trebuii sa vii tu insuti in fata instantei sa semnezi !!!
Nu vin,pentru ca nu am de ce !!!!

Cred ca in acel moment tatal lui a intrat in camera,caci s-a intors cu 180*,spunand ca a semnat niste acte in aceea perioada,dar nu le-a citit - tatal si dl. avocat sustinand ca sunt acte prin care tatal ii " dadea din partea lui " de imobile fiului....

Vorbe-n vant.....
M-am saturat de minciuni !!!!
Tatal lui poate venii in tara o data la 6 luni,a plecat la inceputul lui iulie si a venit la jumatatea lui august,spunand ca i s-au furat actele.....,insa a fost doar un pretext, pentru a se convinge ca fiul nu da inapoi la ceea ce i-a promis...

Luni,am trecut pe la trezoreria din localitatea unde lucrez si unde aveam o garsoniera ( trecuta doar pe numele sotului) si Bunul Dumnezeu m-a indrumat sa ma duc,caci astfel am aflat si eu,abia acum,dupa 23 de ani de convietuire cu cine am trait....
Habar nu aveam ca era inregistrat cu masina - o Dacia , pe care o radiase in 2009.... Avea masina pe numele lui si eu nici nu stiam ca avem masina....

Cred ca pe fruntea mea scrie mare cu litere de tipar FRAIERA ca sa nu spun altceva...

Nu mai caut sa rascolesc nimic caci mi-e teama sa nu aflu ca de fapt ducea o viata dubla si poate avea si o alta familie....:sorry:

Am speranta ca Dumnezeu isi va intoarce privirea si spre mine si nu ma va lasa....
Ultima modificare: Miercuri, 7 Septembrie 2011
angela0011, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara student kameliaflorescu kameliaflorescu Buna ziua.Fiul meu dupa implinirea varstei de 18 ani, a inaintat instantei cerere si i s-a admis continuarea platii pensiei alimentare de catre tatal sau ... (vezi toată discuția)
Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata??? frampolarbear frampolarbear Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara ivanov teodora ivanov teodora Buna ziua, as dori daca se poate sa primesc un sfat. Am fost casatorita azi am terminat divortul. Din mariaj avem impreuna un copil in varsta 20 ani care acum ... (vezi toată discuția)