Buna ziua !!!
Fiul meu implineste luna aceasta 21 de ani,este student la o facultate de educatie fizica si sport la zi - trece anul III,unde poate beneficia de o reducere de 50% din absente daca face dovada ca este sportiv de performanta.
De mentionat ca in anul II,nu a frecventat cursurile,prezentandu-se doar la examene,iar la clubul unde activa nu s-a mai prezentat de la sfarsitul anului I si nu a mai participat tot de pe atunci la nici un concurs.
Actualmente,el locuieste impreuna cu tatal lui(- in apartamentul comun - neintroducand partajul),avand toate conditiile necesare.....
Divortul s-a incheiat in martie anul acesta....
Tatal lui,lucreaza in Italia si are un venit cuprins intre 2600 - 3200 Eu,iar eu am un salariu de incadrare de 906 Ron - lunar ridicand cam 1040 Ron.
Situatia de prezinta astfel :
Am de plata o banca 115 ron,o rata la un card de cumparaturi 105 ron, fac naveta de la domiciliu la locul de munca ( 15 - 16 zile lucratoare * 14,6 ron biletul dus-intors - bani nedecontabili),plus ca am si o gazda pentru ca nu am cu ce ajunge la program si plec de seara cand sunt de zi de servici,plus cheltuielile lunare - lumina,apa,telefon - etc
Fiul meu solicita pensie alimentara de intretinere...
La veniturile pe care le-am specificat si datoriile lunare pe care le am mi se mai poate opri si pensie alimentara de intretinere ????
Tinand cont de faptul ca tatal il poate intretine fara probleme este importanta situatia financiara sau legea te obliga in mod expres sa platesti pana la finalizarea studiilor..
Daca da,cam la cat se poate ridica suma ???
Va multumesc pentru raspunsuri !!!!!
Am cerut amanare pentru angajare aparator,iar urmatorul termen este pe 22 sept.
Ce doream sa intreb de fapt este daca noul cod de procedura civila ce intra in vigoare pe 1 imi este de vreun ajutor pentru a mi se retine o pensie la pragul minim....
Art. 529. -
(1) Intretinerea este datorata potrivit cu nevoia celui care o cere si cu mijloacele celui care urmeaza a o plati.
Art. 527. -
(1) Poate fi obligat la intretinere numai cel care are mijloacele pentru a o plati sau are posibilitatea de a dobandi aceste mijloace.
(2) La stabilirea mijloacelor celui care datoreaza intretinerea se tine seama de veniturile si bunurile acestuia, precum si de posibilitatile de realizare a acestora; de asemenea, vor fi avute in vedere celelalte obligatii ale sale.
Intra in discutie in cazul meu si ..
Art. 522. - In cazul in care cel obligat in primul rand la intretinere nu are mijloace indestulatoare pentru a acoperi nevoile celui care o cere, instanta de tutela le poate obliga pe celelalte persoane indatorate la intretinere sa o completeze, in ordinea stabilita la art. 519.???