Micaela Tudor a scris:
Buna ziua,
multumesc pentru raspuns. Insa oare daca la modificarea trecuta in loc de 12.11 am scris 11.11 este o problema mare? La mentiuni (sau Detalii, nu mai stiu sigur cum este) am scris prelungire contract conform act aditional nr .1/ data 11.11.2011. Mentionez ca 12.11 era sambata, iar in cazul companiei noastre este zi nelucratoare. Sau puteam sa scriu si 12.11 pentru a avea contractul continuitate?
Multumesc pentru sfatul cu perioada determinata. Voi tine cont.
Vinerea in 11.11 in revisal screti data producerii efectelor 12.11 (daca aceasta este prima zi de lucru a prelungirii cim)
Pentru continuitate nu se tine cont de zilele libere legale.
De exemplu avem 4 zile de sarbatori legale: joi 15, vineri 16, sambata 17 si duminica 18. Contractul nostru inceteaza in data de 17. Miercurea, in data de14, trecem prelungirea cim sciind la data producerii efectelor data de 17.
Sper ca m-am facut inteleasa. Ideea este ca daca lasam o zi neacoperita (chiar daca este sambata sau duminica) se va pierde o zi din vechimea in munca. Acest lucru il veti intelege mai bine daca veti face calculul pentru vechimea in munca unei persoane. Veti vedea ca din data incetarii se scade data inceperii activitatii si va da o suma (la prima firma), apoi iar din data incetarii se scade data inceperii activitatii (de la alta firma) si tot asa la toate firmele unde a lucrat. La sfarsit adunati sumele rezultate si va da vechimea in munca. Astfel veti observa ca aceste zile nu sunt incluse in vechime, adica nu a avut continuitate ci intreruperi de cate o zi.
Acest lucru nu afecteaza decat vechimea in munca, in rest somajul, casa de sanatate, cotizatia la pensii nu sunt afectate.
In cazul dumneavoastra s-a suprapus o zi, adica ultima zi de lucru este si prima zi de lucru la prelungirea cim, ceea ce cred ca nu este nicio problema. Sa nu va mai faceti griji ca inceteaza cim in zile nelucratoare.;)
O zi buna.