avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1051 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... paternitate
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

paternitate

Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. Intrebarea mea este daca poate obtine paternitatea dupa nasterea copilului, chiar daca eu ma opun efectuarii testului de paternitate. Mentionez ca inca sunt casatorita si as dori sa-mi pastrez intacta casatoria. Am recurs la acest lucru pt ca sotul meu nu putea avea copii (sotul meu cunoaste intreaga poveste si doreste sa recunoasca copilul la nastere).Multumesc.
Ultima modificare: Luni, 1 Septembrie 2008
veronika2008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:21, 4 Septembrie 2008
toti facem greseli ,din asta invatam si mergem mai departe
[Colegul nostru insa a fost elegant],fudulia sta insa mana n mana cu ...doamna Carbunaru:)
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
anamarian, utilizator
Nu stiu daca, a recunoaste ca ai gresit, ca ai fost atentionat pentru asta, tine de fudulie (cu sensul de mandrie, de fala, DA?). Intr-o discutie similara, am trecut si eu acelasi termen de 6 luni, care de fapt era de 3 ani.#-o
Unde este "actiunea de a fi fudul"?
Am evitat sa folosesc substantivul. E vorba de sens. :D
Am invatat si invat si eu, la fel ca si dvs. !
Asta e ratiunea pentru care intru pe forum si nu numai.
Insa peste 50 de ani, cand voi sti macar 3/4 din drept, cine stie?
;)
Copila mea avea o vorba:"cand te trezesti, te sprijini de ceasca de cafea", in sensul ca asta era primul lucru pe care-l faceam(abia dupa, deschideam ochii:D). Acum, ma sprijin de laptop. Inainte de cafea, vizitez "avocatnet".


Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
ContSters53919, utilizator
Ilincav a scris:

Contestarea recunoasterii facuta de cine ?:)


Cred ca se face confuzie ... citez mai jos textul de lege ... nu am scris de actiunea in tagada paternitatii in mesajele mele ;)
Art. 58 din Codul Familiei
Recunoasterea care nu corespunde adevarului poate fi contestata de orice persoana interesata.
Daca recunoasterea este contestata de mama, de cel recunoscut sau de descendentii acestuia, dovada paternitatii este in sarcina autorului recunoasterii sau a mostenitorilor sai.
Elis, asta e, nu ai scris cand de asta trebuia sa fi scris.
Pentru copilul unei femei maritate nu se aplica recunoasterea voluntara, caci opereaza prezumtia de paternitate.
Daca nu ai o recunoastere, ce naiba sa contesti? Contestarea filiatiei prezumate si nu recunoscute?
Nu are unde sa se aplice contestarea, ca nu exista actul de contestat...
Deci: nu exista in caz contestare, ci tagada.

In ceea ce priveste insa lipsa calitatii procesuale active pentru tatal biologic, acest lucru presupune sa atace art. 53 din Familiei, caci e imposibil ca tatal biologic sa nu aiba fata de copilul sau aceleasi drepturi, indiferent ca el se naste de catre o femeie casatorita ori nu.
Astfel, desi in cazul contestatiei tatal biologic are drept de a ataca recunoasterea,. e normal ca si in cazul de fata dreptul lui de a-si recunoaste copilul sa nu fie influientat de casatoria dintre mama copilului si un alt barbat!

Puteti merge pe lipsa calitatii procesuale active, insa ma indoiesc de faptul ca, daca se ajunge la Curtea Constitutionala, ca nu i se va da dreptate. E exact acelasi lucru care s-a intamplat cu extinderea actiunii tagadei pentru mama...
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
ma scuzati doamna Carbunaru am crezut ca ma luati in ras ca am gresit termenul ,si dupa cum vedeti in dreptul meu nu scrie ca asa avea vreo profesie juridica ,sunt avocati care gresesc dar eu?am citit raspunsurile dumneavoastra sunteti competenta ,iar eu am sa incep sa ma documentez mai mult inainte de a spune ceva .,referitor la norme de drept
Ultima modificare: Miercuri, 3 Septembrie 2008
anamarian, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestarea filiatiei/recunoasterii miruna.c miruna.c A s-a casatorit cu B, B fiind insarcinata in 6 luni A stia ca nu este tatal copilului, totusi, il recunoaste trecandu-l pe numele lui Acum B introduce ... (vezi toată discuția)
Stabilirea paternitatii - mai complicat dana242000 dana242000 Buna ziua, sunt noua pe acest forum si as vrea sa va adresez o intrebare: sunt in plin proces de divort si custodie cu sotul - in urma casatoriei a ... (vezi toată discuția)
Paternitate moonshadow moonshadow In cadrul unei casatorii, sotia ramane insarcinata cu un alt barbat. Intervine un divort=D>. Cum va putea acest \"alt barbat\", casatorindu-se cu mama ... (vezi toată discuția)